Cytrynowe muffiny wg magdy gessler 2
11 lat temu
Śledź Dodaj
książki Magdy Gessler pt. “Kocham gotować”. Składniki Mąka pszenna tortowa 300g Cukier 3/4 szklanki
Cytrynowe muffiny wg magdy gessler 2
11 lat temu
Śledź Dodaj
książki Magdy Gessler pt. “Kocham gotować”. Składniki Mąka pszenna tortowa 300g Cukier 3/4 szklanki
Karpatka czekoladowa z kremem waniliowym 8
11 lat temu
Śledź Dodaj
ziemniaczaną. Masę dodać do mleka i gotować aż masa zacznie gęstnieć, jednak należy uważać
11 lat temu
Śledź Dodaj
angielskie, liście laurowe, marchewki, pietruszki i por. Gotować na małym ogniu. Gdy mięso będzie miękkie, wyjąć
Brokuły w cieście i bułce tartej 6
11 lat temu
Śledź Dodaj
cieście i bułce tartej – Wykonanie: Brokuły gotujemy w osolonej wodzie (lub najlepiej na parze) przez
Kurczak marynowany w miodzie z chłodnikiem i ziemniaczkami wg okrasy 6
11 lat temu
Śledź Dodaj
LIDL’a , ale tym razem gotuję z Okrasą ;-) Składniki Podudzie kurczaka 2 podudzia (ja użyłam
Sałatka z papryką, brokułami i żółtym serem 11
11 lat temu
Śledź Dodaj
smaku, świeży lub granulowany Wykonanie: Brokuł gotujemy w osolonej wodzie na półtwardo. Następnie kroimy różyczki brokuła
Kotlety z piersi kurczaka w panierce z sera i płatków miodowych 3
11 lat temu
Śledź Dodaj
następnie we wcześniej przygotowanej panierce. Makaron gotujemy wg opisu na opakowaniu, dodając kilka kropel oliwy
Nalewka z aronii (aroniówka) 33
11 lat temu
Śledź Dodaj
dodać liście wiśni, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 30 minut. Odcedzić. Do powstałego soku dodać
Leczo z parówkami i pieczarkami 4
11 lat temu
Śledź Dodaj
sól, pieprz, paprykę słodką i ostrą). Chwilę gotować. Najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy wszystko
11 lat temu
Śledź Dodaj
dużych oczkach, przełożyć do garnuszka i gotować ok. 30 minut. Na koniec dodać cukier waniliowy
Tartaletki z budyniem i porzeczkami 4
11 lat temu
Śledź Dodaj
masła i 4 łyżki cukru. Dodać do gotującego się mleka, mieszać, by nie powstały grudki. Porzeczki
Tarta z malinami i kremem cynamonowym 3
11 lat temu
Śledź Dodaj
Następnie zmniejszyć ogień, przykryć garnek pokrywką i gotować jeszcze 5 minut. Kolejno przecedzić mleko przez drobne
11 lat temu
Śledź Dodaj
kostki rosołowej). Kalafior podzielić na różyczki i gotować w bulionie przez ok. 15 minut. Odcedzić
11 lat temu
Śledź Dodaj
małym ogniu. Owoce wolno doprowadzić do wrzenia. Gotować, mieszając, aż dżem uzyska odpowiednią gęstość. Gorący dżem
11 lat temu
Śledź Dodaj
ziemniaczaną. Masę dodać do mleka i gotować aż masa zacznie gęstnieć, jednak należy uważać
Cannelloni z mięsem mielonym w sosie porowym 34
11 lat temu
Śledź Dodaj
Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wymieszać. Gotować do czasu aż sos zgęstnieje. Na dno naczynia
Jagodowa kostka (jogurtowiec jagodowy) 9
11 lat temu
Śledź Dodaj
mają piekarnika. źródło przepisu: gazeta “Gotuj krok po kroku” – w oryginale został użyty
Sałatka z brokułami, kalafiorem, kurczakiem i kiełkami 3
11 lat temu
Śledź Dodaj
dente. Zobacz artykuł o właściwościach brokułów , gotowaniu itp.: Brokuły – właściwości, przepisy Kurczaka oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić
Greckie gołąbki z kaszą jęczmienną i fetą 6
11 lat temu
Śledź Dodaj
białym pieprzem i odrobiną cukru. Mieszać i gotować do momentu uzyskania dość gęstej konsystencji sosu
Kieszonki francuskie z brokułami i fetą 5
11 lat temu
Śledź Dodaj
feta 200g Wykonanie: Brokuł podzielić na różyczki, gotować na parze przez ok. 3-5 minut
11 lat temu
Śledź Dodaj
również dołożyć do kwiatków. W garnku gotować wodę, dodać cukier oraz kwasek cytrynowy. Doprowadzić do wrzenia
11 lat temu
Śledź Dodaj
zagotować. Zmniejszyć gaz, dodać 3 łyżki miodu, gotować kilka minut aż rabarbar całkowicie zmięknie. Dodać
11 lat temu
Śledź Dodaj
zupa , wywodząca się z Andaluzji. Nie wymaga gotowania i jest podawana na zimno (przy braku czasu
Banany – właściwości, kcal, przepisy 3
11 lat temu
Śledź Dodaj
gorzkie, ale smak ten zanika po gotowaniu. Plantany zawierają więcej skrobi niż banany, ponieważ
Szpinak – przepisy, właściwości odżywcze 12
11 lat temu
Śledź Dodaj
obfite miesiączki, zmęczenie i zaparcia. 100 g gotowanego szpinaku dostarcza: 20 kalorii, 5,1 g białka
Szparagi w cieście francuskim (z szynką / boczkiem i serem) 4
12 lat temu
Śledź Dodaj
zobacz post: Szparagi – przepisy. Jak obierać, gotować? Piekarnik nagrzać do 220 stopni C. Rozwinąć ciasto francuskie
12 lat temu
Śledź Dodaj
znajdziecie na stronie: Szparagi – przepisy. Jak obierać, gotować? The post Sos holenderski z miętą appeared first
Szparagi w cieście francuskim z sezamem 3
12 lat temu
Śledź Dodaj
wodzie (zobacz post: Szparagi – przepisy. Jak obierać, gotować? ). Szparagi można obrać z grubszych włókien jeśli istnieje
12 lat temu
Śledź Dodaj
możemy użyć tej wody, w której gotowały się uprzednio szparagi). Żółtka ubijać przez chwilę za pomocą
Leniwe pierogi z ziemniakami 168
12 lat temu
Śledź Dodaj
wodę z odrobiną soli i oleju. Pierożki gotować na małym ogniu jeszcze przez