Czekoladowa karpatka – równie pyszna jak tradycyjna!
Składniki
Składniki na ciasto
Mąka tortowa 200g
Woda 1 szklanka
Masło pół kostki (125g)
Jajko 5 średnich jajek
Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Kakao 2 pełne łyżki
Składniki na krem
Mąka tortowa 4 łyżki z górką
Mąka ziemniaczana 4 łyżki z górką
Jajko 4 średnie jajka
Mleko 750ml
Masło pół k...

Poczytaj

Co jest zdrowsze? Masło czy margaryna?

Odwieczny problem, masło czy margaryna? Dowiedz się teraz!


9 zmian, które zajdą w Twoim ciele, jeśli zaczniesz jeść 2 jajka dziennie

9 zmian, które zajdą w Twoim ciele, jeśli zaczniesz jeść 2 jajka dziennie


10 cennych wskazówek, jak zmniejszyć insulinooporność w celu zmniejszenia masy ciała

10 cennych wskazówek, jak zmniejszyć insulinooporność w celu zmniejszenia masy ciała


Nigdy nie wylewaj wody po gotowaniu jajek. Sprawdź, dlaczego, a będziesz zachwycona!

Nigdy nie wylewaj wody po gotowaniu jajek. Sprawdź, dlaczego, a będziesz zachwycona!


Osoby, które trafiły na ten wpis szukały : cukier cukru jajka jajek pieczeń ziemniaczana kostki ciasta ciasto cieście

Czy podoba Ci się ten wpis? dodaj komentarz, podziel się swoją opinią