Pyszne ptysiowe ciasto z kremem budyniowym. Dzięki swoim ‘górzystym’ kształtom, nazywa się ono Karpatką ;-)
Ciasto kroiłam jak jeszcze było ciepłe, jednak po wstawieniu do lodówki krem ładnie stężał :)
Składniki
Ciasto
Mąka tortowa 200g
Woda 1 szklanka
Masło pół kostki (125g)
Jajko 5 średniej wielkości jajek
Proszek do pieczenia 1 łyż...

Poczytaj

Co jest zdrowsze? Masło czy margaryna?

Odwieczny problem, masło czy margaryna? Dowiedz się teraz!


9 zmian, które zajdą w Twoim ciele, jeśli zaczniesz jeść 2 jajka dziennie

9 zmian, które zajdą w Twoim ciele, jeśli zaczniesz jeść 2 jajka dziennie


10 cennych wskazówek, jak zmniejszyć insulinooporność w celu zmniejszenia masy ciała

10 cennych wskazówek, jak zmniejszyć insulinooporność w celu zmniejszenia masy ciała


Nigdy nie wylewaj wody po gotowaniu jajek. Sprawdź, dlaczego, a będziesz zachwycona!

Nigdy nie wylewaj wody po gotowaniu jajek. Sprawdź, dlaczego, a będziesz zachwycona!


Osoby, które trafiły na ten wpis szukały : cukier cukru jajka jajek pieczeń ciasta ciasto cieście ciast ziemniaczana

Czy podoba Ci się ten wpis? dodaj komentarz, podziel się swoją opinią