Pyszne ptysiowe ciasto z kremem budyniowym. Dzięki swoim ‘górzystym’ kształtom, nazywa się ono Karpatką ;-)
Ciasto kroiłam jak jeszcze było ciepłe, jednak po wstawieniu do lodówki krem ładnie stężał :)
Składniki
Ciasto
Mąka tortowa 200g
Woda 1 szklanka
Masło pół kostki (125g)
Jajko 5 średniej wielkości jajek
Proszek do pieczenia 1 łyż...
Domowa karpatka 25
Śledź
Poczytaj
9 zmian, które zajdą w Twoim ciele, jeśli zaczniesz jeść 2 jajka dziennie
9 zmian, które zajdą w Twoim ciele, jeśli zaczniesz jeść 2 jajka dziennie
10 cennych wskazówek, jak zmniejszyć insulinooporność w celu zmniejszenia masy ciała
10 cennych wskazówek, jak zmniejszyć insulinooporność w celu zmniejszenia masy ciała
Nigdy nie wylewaj wody po gotowaniu jajek. Sprawdź, dlaczego, a będziesz zachwycona!
Nigdy nie wylewaj wody po gotowaniu jajek. Sprawdź, dlaczego, a będziesz zachwycona!