Mała odmiana tradycyjnego sosu holenderskiego .
Składniki
Masło pół kostki
Jajko 3 żółtka
Sok z cytryny z 1/2 cytryny
Sól
Pieprz biały
Ocet winny
Świeża mięta kilka listków
Wykonanie:
Masło rozpuścić w rondelku i odstawić na chwilę.
W garnku zagotować wodę.
Do metalowej (lub innej, odpornej na gorąco) miski wbić 3 żółtka, dodać 1,5 łyżeczk...
Sos holenderski z miętą 4

Śledź
Poczytaj
Nigdy nie wylewaj wody po gotowaniu jajek. Sprawdź, dlaczego, a będziesz zachwycona!
Nigdy nie wylewaj wody po gotowaniu jajek. Sprawdź, dlaczego, a będziesz zachwycona!
9 zmian, które zajdą w Twoim ciele, jeśli zaczniesz jeść 2 jajka dziennie
9 zmian, które zajdą w Twoim ciele, jeśli zaczniesz jeść 2 jajka dziennie