Sos holenderski z żółtek, masła i soku z cytryny jest idealnym dodatkiem do szparagów , jajek, czy też dań rybnych.
Składniki
Masło pół kostki
Jajko 3 żółtka
Sok z cytryny z 1/2 cytryny
Sól
Pieprz biały
Ocet winny
200 g masła rozpuścić w rondelku, odstawić.
W garnku zagotować wodę.
Do metalowej miski wbić 3 żółtka, dodać 1,5 łyżeczki octu w...
Sos holenderski 3
Śledź
Poczytaj
Nigdy nie wylewaj wody po gotowaniu jajek. Sprawdź, dlaczego, a będziesz zachwycona!
Nigdy nie wylewaj wody po gotowaniu jajek. Sprawdź, dlaczego, a będziesz zachwycona!
9 zmian, które zajdą w Twoim ciele, jeśli zaczniesz jeść 2 jajka dziennie
9 zmian, które zajdą w Twoim ciele, jeśli zaczniesz jeść 2 jajka dziennie