Gotuj 21968 wpisów

Pasta z bakłażana z papryką 1

7 lat temu
Dodaj

składnikiem wielu potraw. Można go smażyć, dusić, gotować i grillować. Jednym z dań z bakłażanem

Hala gwardii - nowe gastronomiczne serce warszawy ?

7 lat temu
Dodaj

strefa gastronomiczna, w której na oczach gości gotować będą doświadczeni szefowie kuchni. W menu znajdą się

Smaki wisły. cztery pory roku - miodobranie 2

7 lat temu
Dodaj

Wilanowie książki „Tatarskie ziele w cukrze”. Tradycyjnie gotowaliśmy pod czujnym okiem Maćka Nowickiego – Szef Kuchni Restauracji

Domowy kisiel z czerwoną porzeczką 2

7 lat temu
Dodaj

wlewamy do nich wodę z mąką i gotujemy przez chwilę na małym ogniu, cały czas mieszając

Sałatka z fasolką szparagową, kolorową marchewką i piernikowym dressingiem i posypką 4

7 lat temu
Dodaj

chili Wykonanie:Z fasolki odcinamy końcówki i gotujmy ja na parze prze ok 20 minut. Fasolka

Tarta z groszkiem i marchewką 5

7 lat temu
Dodaj

Wykonanie: Zamrożone warzywa wrzucamy na wrząca wodę, gotujemy przez 3 minuty. Odcedzamy.Ciasto wyjmujemy z lodówki, formę

Tortilla de patatas con chorizo, czyli hiszpański omlet z ziemniaków z kiełbasą 14

7 lat temu
Dodaj

miękkie. Mieszamy je delikatnie, aby się równomiernie gotowały. Mniej więcej w połowie smażenia

Letnie owocowe śniadanie 3

7 lat temu
Dodaj

ananasa i borówki amerykańskie. Ja płatków nie gotuje, tylko je namaczam; jeśli nie lubicie

Galaretka owocowa z mleczną pianką 3

7 lat temu
Dodaj

najmniejszym ogniu i rozmrażamy. Nie doprowadzamy do gotowania. Rozmrożone owoce przekładamy do pojemnika z miarką

Krew i woda - smakowita restauracja w gdyni 2

7 lat temu
Dodaj

zakłopotany naszymi ochami i ochami 😊. Widać, że gotowanie to jego pasja, a wszystkie dania, które

Dżem z czerwonej porzeczki 7

7 lat temu
Dodaj

uznamy, że jednak dżem jest za rzadki gotujemy go przez kolejne 60 minut i dopiero wtedy

Klasyczny kociołek z ogniska, czyli pieczonki 3

7 lat temu
Dodaj

staramy się ułożyć jak najciaśniej, ponieważ podczas gotowania wszystko lekko opadnie na dół.Na sam koniec

Lody waniliowe z solonym karmelem 10

7 lat temu
Dodaj

czas mieszamy, żeby żółtka się nie ścięły. Gotujemy na małym ogniu, aż masa lekko zgęstnieje. Często

Domowy salceson- pychotka! 12

7 lat temu
Dodaj

ziele angielskie i liście laurowe  i gotować na małym ogniu pod przykryciem aż mięso będzie

Pasta kanapkowa z soczewicy i pieczonej papryki 2

teraz
Dodaj

wypłukać na sitku, zalać wodą, lekko posolić, gotować do miękkości. W tym czasie paprykę pokroić

Sałatka śledziowa z buraczkami 3

7 lat temu
Dodaj

można dłużej)do zalewy .Buraczki i marchewkę gotujemy w skórkach do miękkości obieramy i kroimy

Zupa serowa z mięsem mielonym 6

7 lat temu
Dodaj

garnka,wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy do miękkości warzyw -ok 20 minNa koniec wrzucamy

Sałatka ziemniaczana do obiadu 1

7 lat temu
Dodaj

łyżeczka musztardysól i pieprz Przygotowanie:Ziemniaki gotujemy w mundurkach,studzimy i obieramy.Kroimy w większą kostkę,dodajemy

Malutkie buraczki w zalewie octowej do słoików 2

7 lat temu
Dodaj

liście laurowe3-ziela angielskie Przygotowanie:Buraczki gotujemy w skórce w lekko osolonej wodzie do miękkości

Zupa krem ze świeżych pomidorów z kuskusem i ziołami 4

teraz
Dodaj

czasie blendujemy wszystko dokładnie i dodajemy rosół,gotujemy jeszcze kilka minut ,żeby się wszystko razem połączyło

Karczek konfitowany na kanapki 2

8 lat temu
Dodaj

olejem (tak żeby było całe przykryte) i gotujemy na wolnym ogniu ok 1,5 godziny(można

Sok z kiszonych buraków -samo zdrowie 4

8 lat temu
Dodaj

dodajemy go pod koniec gotowania, tak aby nie zniszczyć dobrych składników zakwasu. Składniki

Sałatka z paluszkami krabowymi i awokado 7

8 lat temu
Dodaj

łyżeczki sosu sojowego Przygotowanie:Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu,po ugotowaniu przelewamy zimną wodą.paluszki

łopatka pieczona w kiszonej kapuście i ananasie 4

8 lat temu
Dodaj

przepis Mariety Mareckiej z programu Abc gotowania-który bardzo lubię.mięsko wychodzi mięciutkie a kapusta jest

Wędliny swojskie na specjalne okazje 14

8 lat temu
Dodaj

schab dojrzewający-przepis znajdziecie TUTAJ Szyneczka gotowana-krucha i soczysta-przepis znajdziecie TUTAJ Suszony

Smażona ryba w zalewie słodko-kwaśnej,pychotka! 151

8 lat temu
Dodaj

dodajemy resztę składników zalewy ,zagotowujemy i gotujemy całość jeszcze 5-10 minWystudzoną rybę i wystudzoną zalewę