Gotowanie 21700 wpisów

Karpatka czekoladowa z kremem waniliowym 8

11 lat temu
Dodaj

ziemniaczaną. Masę dodać do mleka i gotować aż masa zacznie gęstnieć, jednak należy uważać

Galaretka drobiowa 5

11 lat temu
Dodaj

angielskie, liście laurowe, marchewki, pietruszki i por. Gotować na małym ogniu. Gdy mięso będzie miękkie, wyjąć

Brokuły w cieście i bułce tartej 6

11 lat temu
Dodaj

cieście i bułce tartej – Wykonanie: Brokuły gotujemy w osolonej wodzie (lub najlepiej na parze) przez

Kurczak marynowany w miodzie z chłodnikiem i ziemniaczkami wg okrasy 6

11 lat temu
Dodaj

LIDL’a , ale tym razem gotuję z Okrasą ;-) Składniki Podudzie kurczaka 2 podudzia (ja użyłam

Sałatka z papryką, brokułami i żółtym serem 11

11 lat temu
Dodaj

smaku, świeży lub granulowany Wykonanie: Brokuł gotujemy w osolonej wodzie na półtwardo. Następnie kroimy różyczki brokuła

Kotlety z piersi kurczaka w panierce z sera i płatków miodowych 3

11 lat temu
Dodaj

następnie we wcześniej przygotowanej panierce. Makaron gotujemy wg opisu na opakowaniu, dodając kilka kropel oliwy

Nalewka z aronii (aroniówka) 33

11 lat temu
Dodaj

dodać liście wiśni, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 30 minut. Odcedzić. Do powstałego soku dodać

Leczo z parówkami i pieczarkami 4

11 lat temu
Dodaj

sól, pieprz, paprykę słodką i ostrą). Chwilę gotować. Najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy wszystko

Jabłecznik na biszkopcie 58

11 lat temu
Dodaj

dużych oczkach, przełożyć do garnuszka i gotować ok. 30 minut. Na koniec dodać cukier waniliowy

Tartaletki z budyniem i porzeczkami 4

11 lat temu
Dodaj

masła i 4 łyżki cukru. Dodać do gotującego się mleka, mieszać, by nie powstały grudki. Porzeczki

Tarta z malinami i kremem cynamonowym 3

11 lat temu
Dodaj

Następnie zmniejszyć ogień, przykryć garnek pokrywką i gotować jeszcze 5 minut. Kolejno przecedzić mleko przez drobne

Kotleciki z kalafiora 5

11 lat temu
Dodaj

kostki rosołowej). Kalafior podzielić na różyczki i gotować w bulionie przez ok. 15 minut. Odcedzić

Dżem jagodowy 4

11 lat temu
Dodaj

małym ogniu. Owoce wolno doprowadzić do wrzenia. Gotować, mieszając, aż dżem uzyska odpowiednią gęstość. Gorący dżem

Domowa karpatka 26

11 lat temu
Dodaj

ziemniaczaną. Masę dodać do mleka i gotować aż masa zacznie gęstnieć, jednak należy uważać

Cannelloni z mięsem mielonym w sosie porowym 34

11 lat temu
Dodaj

Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wymieszać. Gotować do czasu aż sos zgęstnieje. Na dno naczynia

Jagodowa kostka (jogurtowiec jagodowy) 9

11 lat temu
Dodaj

mają piekarnika. źródło przepisu: gazeta “Gotuj krok po kroku” – w oryginale został użyty

Sałatka z brokułami, kalafiorem, kurczakiem i kiełkami 3

11 lat temu
Dodaj

dente. Zobacz artykuł o właściwościach brokułów , gotowaniu itp.: Brokuły – właściwości, przepisy Kurczaka oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić

Greckie gołąbki z kaszą jęczmienną i fetą 6

11 lat temu
Dodaj

białym pieprzem i odrobiną cukru. Mieszać i gotować do momentu uzyskania dość gęstej konsystencji sosu

Kieszonki francuskie z brokułami i fetą 5

11 lat temu
Dodaj

feta 200g Wykonanie: Brokuł podzielić na różyczki, gotować na parze przez ok. 3-5 minut

Syrop z kwiatów lipy 1

11 lat temu
Dodaj

również dołożyć do kwiatków. W garnku gotować wodę, dodać cukier oraz kwasek cytrynowy. Doprowadzić do wrzenia

Kompot z rabarbaru 3

11 lat temu
Dodaj

zagotować. Zmniejszyć gaz, dodać 3 łyżki miodu, gotować kilka minut aż rabarbar całkowicie zmięknie. Dodać

Szybkie gazpacho 2

11 lat temu
Dodaj

zupa , wywodząca się z Andaluzji. Nie wymaga gotowania i jest podawana na zimno (przy braku czasu

Banany – właściwości, kcal, przepisy 3

11 lat temu
Dodaj

gorzkie, ale smak ten za­nika po gotowaniu. Plantany zawierają więcej skrobi niż banany, ponieważ

Szpinak – przepisy, właściwości odżywcze 12

12 lat temu
Dodaj

obfite miesiączki, zmęczenie i zaparcia. 100 g gotowanego szpinaku dostarcza: 20 kalorii, 5,1 g białka

Szparagi w cieście francuskim (z szynką / boczkiem i serem) 4

12 lat temu
Dodaj

zobacz post: Szparagi – przepisy. Jak obierać, gotować? Piekarnik nagrzać do 220 stopni C. Rozwinąć ciasto francuskie

Sos holenderski z miętą 3

12 lat temu
Dodaj

znajdziecie na stronie: Szparagi – przepisy. Jak obierać, gotować? The post Sos holenderski z miętą appeared first

Szparagi w cieście francuskim z sezamem 3

12 lat temu
Dodaj

wodzie (zobacz post: Szparagi – przepisy. Jak obierać, gotować? ). Szparagi można obrać z grubszych włókien jeśli istnieje

Sos holenderski 3

12 lat temu
Dodaj

możemy użyć tej wody, w której gotowały się uprzednio szparagi). Żółtka ubijać przez chwilę za pomocą

Leniwe pierogi z ziemniakami 168

12 lat temu
Dodaj

wodę z odrobiną soli i oleju. Pierożki gotować na małym ogniu jeszcze przez

Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym 6

12 lat temu
Dodaj

dusimy pod przykryciem, a następnie odkrywamy i gotujemy na małym ogniu, stale mieszając, aż objętość sosu

Szparagi zapiekane w sosie serowym 2

12 lat temu
Dodaj

temat szparagów: Szparagi – przepisy. Jak obierać, gotować? Szparagi obrać, ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru