
Ekspresowa papryka na zimę-lekko pikantna 2
9 lat temu
Śledź Dodaj
zalewy, dodać pokrojone papryki i cebulę. Całość gotować na wolnym ogniu 10-15 min. do czasu

Ekspresowa papryka na zimę-lekko pikantna 2
9 lat temu
Śledź Dodaj
zalewy, dodać pokrojone papryki i cebulę. Całość gotować na wolnym ogniu 10-15 min. do czasu

Brzoskwiniowy przekładaniec - bez pieczenia 4
9 lat temu
Śledź Dodaj
mąką pszenną i ziemniaczaną,mieszankę wlać do gotującego się mleka-cały czas mieszając ugotować budyń,ostudzić

Truskawkowy curd-pyszny krem do deserów 3
9 lat temu
Śledź Dodaj
PRZYGOTOWANIE:Najpierw stawiamy miskę na garnek z gotującą się wodą,bo ten krem robimy na parze.zaczynamy

łazanki z młodą kapustką i kiełbaską 1
10 lat temu
Śledź Dodaj
pieprzem,odrobiną maggi (jak ktoś lubi)makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu ,odcedzamy(nie przepłukujemy wodą

Młode ziemniaczki w wędzonym boczku-pyszny dodatek do grilla 6
10 lat temu
Śledź Dodaj
sól,tymianek suszony Przygotowanie:ziemniaczki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie 10 min od zagotowania,wyjmujemy

8 lat temu
Śledź Dodaj
wody, wrzucamy kilogram kapusty kiszonej, dodajemy sól. Gotujemy kiszoną kapustę przez półtorej godziny, musi być miękka

Prosty sposób na domowy sok malinowy 5
teraz
Śledź Dodaj
się o dno i nie popękały. Słoiczki gotujemy przez 40 minut. Następnie wyciągamy je i stawiamy

Prosty sposób na fasolkę szparagową 2
9 lat temu
Śledź Dodaj
wrzucamy do garnka ze szczyptą soli. Następnie gotujemy do czasu, aż fasolka zmięknie. W tak zwanym

Grzybki z kremem budyniowym 12
8 lat temu
Śledź Dodaj
tylko trochę, tak by rozpuścić proszki budyniowe. Gotujemy budyń wg przepisu na opakowaniu. Studzimy.Masło ucieramy

Konkurs walentynkowy- super nagrody do wygrania 4
8 lat temu
Śledź Dodaj
konkurs będzie bardzo prosty, nie trzeba nic gotować, nie trzeba robić żadnych zdjęć. Wystarczy tylko wykazać

Roladki zapiekane w porach i sosie serowym 445
8 lat temu
Śledź Dodaj
pleśniowy, dokładnie wymieszać aby się rozpuścił. Całość gotować aż sos zgęstnieje i nabierze kremowej konsystecji. Gotowym

8 lat temu
Śledź Dodaj
Dodajemy marchewkę, mięso, sól, pieprz i cukier, gotujemy 2 minuty (lub do miękkości marchewki). Pod koniec

8 lat temu
Śledź Dodaj
podgrzewamy do 90° C(powinno zacząć się gotować). 2. Zdejmujemy z ognia i studzimy do temp

8 lat temu
Śledź Dodaj
Już nie mogłam znieść woreczków z mrożonym, gotowanym mięsem. Zebrałam ich kilka, bo rosół u mnie

Trendy 2018 w branży gastronomicznej 6
8 lat temu
Śledź Dodaj
posiłki „na mieście”. Brak czasu na domowe gotowanie, chęć próbowania nowych smaków, odwiedzania ciekawych miejsc

Kuskus z brokułami i indykiem 4
teraz
Śledź Dodaj
miski. Indyka smażymy na złoty kolor, brokuły gotujemy al dente, dorzucamy do kaszy. Do całości dodajemy

Pralinki/czekoladki/trufle czekoladowo – orzechowe z whisky 3
teraz
Śledź Dodaj
kokosowe i brązowy cukier. Całość zagotuj i gotuj na bardzo małym ogniu przez 15 minut

Pieczeń z szynki wieprzowej w gęstym sosie. soczysta i aromatyczna. 17
8 lat temu
Śledź Dodaj
mąką i odrobina wody. Mieszam i gotuję powstały sos jeszcze ok. 3 minuty aż zgęstnieje

Zupa z kiszonych ogórków (dieta dr. dąbrowskiej) 2954
teraz
Śledź Dodaj
przyprawy. Zupę doprowadzamy do zagotowania i gotujemy przez 2 minuty. Jeśli lubicie kwaśną ogórkową dolejcie

8 lat temu
Śledź Dodaj
foremką wycinamy ozdobne kształty. Gotujemy w osolonej wodzie 1 minutę od momentu wypłynięcia na wierzch

Marchewka duszona z cukinią. smaczna jarzynka do obiadu. 5
teraz
Śledź Dodaj
zalewam wodą, tak aby tylko zakryła warzywa, gotuję na wolnym ogniu około 10 minut. Odcedzam, przyprawiam