Mięso 10849 wpisów

Smażone filety z gładzicy 2

9 lat temu
Dodaj

wyjątkowe walory smakowe oraz odżywcze. Jej mięso charakteryzuje się niewielką zawartością tłuszczu, delikatną konsystencją i wyraźnym(...)krótko, z obu stron na złoty kolor (mięso gładzicy jest tak delikatne, że nie wymaga długiego(...)Gładzica ma białe bardzo delikatne i soczyste mięso. Jest tak dobre, że nie potrzebuje dodatkowych przypraw

Udka z kurczaka po tajsku 8

9 lat temu
Dodaj

zamykamy i dokładnie rozprowadzamy marynatę po całym mięsie. Odkładamy do lodówki na minimum 2 godziny (można(...)lodówki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy mięso. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190º(...)tych co lubią wyraźne i ostre smaki. Mięso jest kruche, delikatne i soczyste. Podane z ryżem

Polędwiczki wieprzowe faszerowane musem drobiowym 12

10 lat temu
Dodaj

Połączenie w jedno - dwóch delikatnych gatunków mięs nie może przynieść nic innego niż potrawę równie delikatną(...)połowy głębokości (nacięca ułatwią nam rozbicie mięsa). Polędwiczki rozbijamy pomiędzy dwoma kawałkami folii spożywczej (ja używam(...)MEGA KONKURS na „Najlepiej podane danie z mięsem faszerowanym” zorganizowany Na Fb przez administrację Grupy Gotowanie

Dorsz w panierce sezamowej 1

10 lat temu
Dodaj

Mięso ryb jest źródłem pełnowartościowego, łatwostrawnego i przyswajalnego białka. W porównaniu z mięsem zwierząt rzeźnych charakteryzuje(...)tylko. Zaletą jest to, że mięso dorsza jest chude, bardzo delikatne i kruche, a samo przygotowanie

Szynka domowa pieczona 116

10 lat temu
Dodaj

zalewamy marynatą. Woreczek zamykamy , rozprowadzamy marynatę, aby mięso dokładnie było nią pokryte. Wkładamy do miski, przykrywamy(...)przeszły zapachem czosnku). Co 2 dni obracamy mięso w solance, w celu lepszego przepeklowania(...)pieczenia. Rękaw nakłuwamy wykałaczką w kilku miejscach. Mięso kładziemy na blaszce i wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Befsztyk wołowy z cebulką 2

10 lat temu
Dodaj

przy zakupie poprosimy rzeźnika, aby zmielił nam mięso, czas przygotowania skróci się do minimum.           Składniki(...)równych porcji. Aby kotlety były kształtne, porcje mięsa wkładałam w okrągłe foremki, ubijałam widelcem i formowałam(...)zbytnio w pióra , czasem przewija się też mięso wołowe i wieprzowe. Podane w formie befsztyków

Zupa gołąbkowa 6

10 lat temu
Dodaj

litra wody - 1 kg zmielonego mięsa wołowego - 400 g boczku wędzonego parzonego - 800 g kapusty włoskiej(...)drobno pokrojonego czosnku. Pieczarki dodajemy do mięsa, doprawiamy solą i pieprzem. Stawiamy na gaz duży garnek(...)minutach dodajemy ryż jaśminowy, następnie dokładamy mięso z patelni. Na tą samą patelnię przekładamy pomidory

No i… klops 5

10 lat temu
Dodaj

Składniki: - 1,5 kg zmielonego mięsa wieprzowo wołowego   (2/3 wieprzowiny, 1/3 wołowiny) - 3 jajka - 4 żółtka(...)daję gazowaną mineralną) - olej z pestek winogron     Mięso kupuję u znajomego rzeźnika i na poczekaniu(...)się uwolnią aromaty. Odstawiamy do przestygnięcia. Mięso wieprzowe i wołowe wyrabiamy, dodajemy całe jajka, żółtka

Pulpety wieprzowe w sosie musztardowym. krok po kroku. 7

teraz
Dodaj

bezproblemowych     Składniki:   500 g mielonego mięsa wieprzowego np. z szynki lub łopatki(...)sól, pieprz czarny   Przygotowanie: Do mięsa dodaj jajko, musztardę, majonez, oregano, bułkę tartą oraz(...)sposób możecie przygotować pulpety z innego mięsa, stosując te same ilości składników.   Jeżeli chodzi

Pasztet ziemniaczany z mięsem 5

teraz
Dodaj

pomysł? Na dodatek prócz ziemniaków można wykorzystać mięso rosołowe, z którym też jest odwieczny problem, jeśli(...)podsmażamy. Dodajemy cebulę drobno pokrojoną oraz zmielone mięso drobiowe. Doprawiamy solą oraz pieprzem i łączymy(...)dnie rozsmarowujemy jedną część ziemniaków. Wykładamy mięso dobrze dociskając, usmażone i odparowane pieczarki oraz pozostałe ziemniaki

Pulpeciki z szynki w sosie pieczarkowym 5

5 lat temu
Dodaj

kodu rabatowego SlodkieOkruszkiZwilling   Składniki: 500 g mięsa mielonego z szynki 1 kajzerka 0,5 dużej(...)użyjcie podwójnych porcji (1 kg mięsa mielonego z szynki, 2 kajzerki, 2 jajka itd). Przygotowanie: Pół(...)była wilgotna). Przekładamy do miski. Dodajemy cebulę, mięso mielone, jajko i przyprawy. Mieszamy całość ręką

Roladki schabowe z młodą kapustą i pomidorami 205

5 lat temu
Dodaj

pomocą tłuczka, uważając jednak, by nie podziurawić mięsa. Kolejno rozklepane kotlety doprawić z obu stron(...)krótsze boki schabowego do środka i zrolować mięso wzdłuż dłuższego boku. Gotową roladkę owinąć dość ciasno(...)minut. Po tym czasie wyciągnąć mięso z garnka, rozwinąć z folii i lekko przestudzić. Kolejno każdą

Pierś z kurczaka z pomidorem i mozzarellą. krok po kroku. 104

5 lat temu
Dodaj

Roleskiego)   Przygotowanie:   Mięso nasmaruj połową oliwy z oliwek, dopraw szczodrze solą(...)zapiekania. Na każdy kawałek mięsa połóż na przemian dwa plastry pomidora oraz(...)faszerować pomidorem i mozzarellą. Ten rodzaj mięsa w ogóle daje spore pole

Gulasz z indyka 3

5 lat temu
Dodaj

Super "lekki" gulasz z mięsa indyka poleca się na obiad, do kolacji i nie tylko. -- Skład(...)mięsa, 400 g groszku z marchewką, 2 cebule, 3-5 ząbków czosnku,1/3 kostki masła,sól(...)bulionu.  -- -- -- Na średnim ogniu podsmażyć pokrojone mięso. Dodać pokrojoną cebulę i czosnek. -- -- Po zeszkleniu cebuli

Karkówka pieczona na młodej kapuście 12

5 lat temu
Dodaj

solą i po 2-3 min. jak mięso się "spoci" dodajemy pozostałe przyprawy wg uznania(...)będzie jadł, dla dzieci bez chili. -- -- -- Potem mięso nacinamy do połowy grubości i wkładamy do naczynia(...)jeżeli mięsa mamy 1,5 kg wówczas 1,5 h. -- Po upieczeniu chwilę czekamy

Gulasz. 10

5 lat temu
Dodaj

Podsmażyć na oleju. Dodać pokrojone w kostkę mięso. Smażyć co jakiś czas mieszając, żeby mięso się(...)obrać i pokroić w plasterki. Dodać do mięsa. Przykryć i dusić 60-70 minut. Wyłączyć

Jak jeść i gotować przy niewielkiej ilości czasu 99

5 lat temu
Dodaj

bardziej treściwe, do garnka dodać warto także mięso, soczewicę, kasze, ryż czy komosę ryżową(...)gotowania zupy. Do całości dodać warto także mięso, pieczarki czy podduszoną na patelni cebulkę. Sosy najlepiej(...)patelni, a następnie dodać ser, mięso lub tofu i całość zjeść z ugotowanym makaronem. Przygotowanie takiego

Produkty naturalne schronisko smaków magda gessler

6 lat temu
Dodaj

znajdziemy m.in. chleby na zakwasie, wędliny i mięsa wędzone, sery, przetwory, miody, syropy owocowe, oleje, oliwy(...)uwędzona. Bez konserwantów i zbędnych dodatków - tylko mięso, sól i przyprawy. Polędwiczki sprzedawane są w całości(...)mniej niż 1,3 kg świeżego mięsa wieprzowego. Kiełbasa pakowana jest próżniowo i należy ją spożyć

Sałatka cezar z kurczakiem (w wersji fit) 3

9 lat temu
Dodaj

podania 2-3 kromkipełnoziarnistego chleba, podpieczone Mięso umyć, osuszyć. Łyżkę soku z cytryny wymieszać z łyżeczką(...)przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Mieszanką natrzeć mięso. Rozgrzać patelnię grillową, za pomocą pędzelka posmarować(...)olejem. Ułożyć kawałki mięsa na patelni. Smażyć po kilka minut z każdej strony. Odłożyć na talerz

Krupnik 9

5 lat temu
Dodaj

myjemy pod zimną, bieżącą wodą. Umyte mięso wrzucamy do garnka i dodajemy 1,5 l wody(...)gotowaniu wyciągamy z zupy żeberka i oddzielamy mięso od kości. Krupnik na żeberkach podajemy z kawałkami(...)mięsa, posypujemy świeżo posiekaną natką pietruszki.Artykuł Krupnik pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne FoodMagazine.pl

żeberka na grilla 6

5 lat temu
Dodaj

marynaty. Po trzecie: są mięciutkie i soczyste, mięso samo odchodzi od kości. Takie żeberka możecie grillować(...)marynatą. Najlepiej aby marynata pokryła każdą część mięsa. Odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny, wtedy(...)będą już miękkie następnie smarujemy je glazurą. Mięso ponownie grillujemy przez chwilę.Artykuł Żeberka na grilla

Stek wołowy z antrykotu. przepis krok po kroku 3

5 lat temu
Dodaj

świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Odstaw mięso na bok i zajmij się masłem ziołowym(...)moim zdaniem wierutna bzdura. Po posoleniu mięsa zachodzi proces OSMOZY, czyli wyciek soków(...)wpłynie to na twardość mięsa. Ta sama zasada jest przy przygotowaniu wątróbki