Laurowy 2326 wpisów

Zupa jarzynowa 61

2 lat temu
Dodaj

wkładamy fasolkę szparagową, marchew, pietruszkę i liście laurowe z ziarenkami ziela angielskiego.Gdy fasolka będzie półtwarda dodajemy

żołądki drobiowe w sosie chrzanowym 14

9 lat temu
Dodaj

wody 3 listki laurowe kilka ziarenek angielskiego ziela 1 marchewka 2 łyżki tartego chrzanu 2 łyżki

łazanki z kiszoną kapustą i kiełbasą 14

9 lat temu
Dodaj

przełożyć do garnka. Zalać wodą, dodać listki laurowe i angielskie ziele oraz odobinę soli i pieprzu

Karkówka w kiszonej kapuście 34

8 lat temu
Dodaj

selerem. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Wlewamy szklankę wody. Dusimy pod przykryciem przez

Pomidorowa zupa krem 7

8 lat temu
Dodaj

puszki pomidorówwłoszczyznaziele angielskie- 4 szt.liście laurowe- 3 szt.2 cytryny3 ząbki czosnku2 łyżki oliwy z oliwek6

żurek 13

9 lat temu
Dodaj

wody. Dodajemy ziele, pieprz i liście laurowe. Dosypujemy pół łyżeczki soli, płaską łyżeczkę cukru. Zagotowujemy. Cebulę

Zupa zimowa 9

teraz
Dodaj

wody. Dodajemy ziele i liście laurowe, zagotowujemy. Boczek kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni i dodajemy

Spaghetti bolognese 8

8 lat temu
Dodaj

pomidorowy 3 łyżki, czosnek 2 ząbki, liść laurowy 2 szt, ziele angielskie 3 ziarna, sól

śledzie opiekane w zalewie octowej 2

7 lat temu
Dodaj

duże cebule 3-4 listki laurowe 1 łyżeczka ziarenek czarnego pieprzu i angielskiego ziela Przygotować zalewę

Kapusta z grochem 10

7 lat temu
Dodaj

potem), wrzucamy do garnka razem z liśćmi laurowymi i zielem angielskim, zalewamy wodą i gotujemy

Warsztaty kulinarne z karolem okrasą i lidl polska - fotorelacja 1

7 lat temu
Dodaj

składniki: - matiasy solone 5 szt- 3 liscie laurowe- 2 cebule- 5 łyżek octu spirytusowego

Pasztet drobiowy 8

7 lat temu
Dodaj

litry)2. Do rosołu dodajemy liście laurowe, ziele angielski. Na wierz położyć gałązki natki pietruszki. Gotować

Pierogi z kapustą i grzybami 2

7 lat temu
Dodaj

wylewajcie go), szatkujemy, zalewamy wodą, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, gotujemy około 30 minut

Rolmopsy w zalewie octowej z cebulą 5

teraz
Dodaj

cukru 6 ziaren czarnego pieprzu 2 listki laurowe 2 ziarna jałowca 2 ziela angielskie 2 ząbki

Zupa ogórkowa 5

7 lat temu
Dodaj

tego umytego pora, ziele angielskie i liść laurowy, gotujemy pod przykryciem jakieś 30 minut

Ryba w zalewie pomidorowo- octowej 820

teraz
Dodaj

ziela angielskiego (użyłam Skworcu) * kilka listków laurowych (użyłam Skworcu) * 3-4 łyżki cukru

Zupa warzywna na indyku 7

7 lat temu
Dodaj

garnka z wywarem. Dodaj ziele i liść laurowy. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem

Zupa jarzynowa z pęczakiem 8

7 lat temu
Dodaj

chwilę przesmażyć. Wlać bulion. Dodać 2 listki laurowe oraz wsypać pęczak. Całość gotować aż pęczak będzie

Domowy salceson- pychotka! 12

7 lat temu
Dodaj

bulionu ,dodać ziele angielskie i liście laurowe  i gotować na małym ogniu pod przykryciem

Domowa kostka rosołowa / pasta bulionowa 20

teraz
Dodaj

białego lub czerwonego) Przygotowanie Suche przyprawy (liście laurowe, ziele angielskie, pieprz) mielimy na proszek lub rozcieramy

Fasola duszona z wieprzowiną 11

teraz
Dodaj

której się moczyła) razem z liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Jeżeli wody jest za mało, spokojnie

Zupa gołąbkowa 16

6 lat temu
Dodaj

angielskiego (użyłam Skworcu)  * 3 liście laurowe (użyłam Skworcu)* 100 g ryżu (użyłam

Rosół polski z pieczonego kurczaka i wołowiny 8

6 lat temu
Dodaj

pieprz czarny w ziarenkach, ziele angielskie, liście laurowe, szafran do smakuPrzepis na rosół polski z pieczonego

Sos śmietanowo – musztardowy 1

15 lat temu
Dodaj

Składniki: 500 ml wody 2-3 listki laurowe 3-4 kulki ziela angielskiego 1/2 łyżeczki soli

Rosół 12

15 lat temu
Dodaj

pieprzu 4 ziarenka ziela angielskiego 2 listki laurowe sól, pieprz, kucharek lub vegeta itp. Mięso płuczemy

Forszmak 1401

6 lat temu
Dodaj

Następnie wrzucamy ogórki pokrojone w paski, liście laurowe, ziele, przyprawy i koncentrat pomidorowy. Wszystko gotujemy

Jak gotować rosół, żeby nie był mętny? 35293

teraz
Dodaj

Przyprawy takie jak ziele angielskie czy liść laurowy dodawaj dopiero po odszumowaniu bulionu, sól natomiast