Jajka są przede wszystkim źródłem pełnowartościowego białka,łatwo przyswajalnego przez organizm. To białko wzorcowe, zawierające wszystkieaminokwasy. Jajka to również bogate źródło witaminy A, E, D i K oraz B2i B12, kwasu pantotenowego i składników mineralnych: fosforu, potasu, wapnia, żelaza, magnezu. W żółtku jest luteina, która chroni oczy przed...

Poczytaj

Nigdy nie wylewaj wody po gotowaniu jajek. Sprawdź, dlaczego, a będziesz zachwycona!

Nigdy nie wylewaj wody po gotowaniu jajek. Sprawdź, dlaczego, a będziesz zachwycona!


9 zmian, które zajdą w Twoim ciele, jeśli zaczniesz jeść 2 jajka dziennie

9 zmian, które zajdą w Twoim ciele, jeśli zaczniesz jeść 2 jajka dziennie


Osoby, które trafiły na ten wpis szukały : święta łosoś jajka jajek witaminy witamina wielkanoc przekaski przekaski. łosoś wędzony

Czy podoba Ci się ten wpis? dodaj komentarz, podziel się swoją opinią