Kluski gotowane na parze są nadziewane powidłami śliwkowymi, utopione w przepysznym waniliowym sosie i posypanym makiem.
Kluski pochodzą z południowej i wschodniej Austrii oraz z Niemiec nosząca nazwę germknödel.
Składniki:
30 dag mąki
2 dag świeżych drożdży
8 dag masła
2 jajka
1/3 szklanki mleka
2 łyżki cukru
szczypta soli
powidła śliwkowe
zmiel...

Osoby, które trafiły na ten wpis szukały : kluski powidła drożdże powidło para cieście ciast ciasto ciasta cukru

Czy podoba Ci się ten wpis? dodaj komentarz, podziel się swoją opinią

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

Lifestylowo.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję