Tak, tak – wiem, że jest środek lata, ale rzodkiewki i szczypiorek kojarzą się z wiosną, dlatego tarta ta nazywa się tartą wiosenną ;-)
Składniki
na formę o średnicy 28cm
Mąka pszenna 250g
Sól 3/4 łyżeczki
Masło 150g
Jajko 1 duże jajko
Śmietana kremówka 2 łyżki (opcjonalnie)
Gęsta śmietana 18% 250g
Jajko 4 jajka
Ser feta 100g
Rzodkiewki 1 p...
Wiosenna tarta na kruchym cieście (z rzodkiewką i serem feta) 3
Śledź
Poczytaj
Nigdy nie wylewaj wody po gotowaniu jajek. Sprawdź, dlaczego, a będziesz zachwycona!
Nigdy nie wylewaj wody po gotowaniu jajek. Sprawdź, dlaczego, a będziesz zachwycona!
9 zmian, które zajdą w Twoim ciele, jeśli zaczniesz jeść 2 jajka dziennie
9 zmian, które zajdą w Twoim ciele, jeśli zaczniesz jeść 2 jajka dziennie