Krokiety z kapustą i grzybami 10
6 lat temu
Śledź Dodaj
bulion warzywny, ziele angielskie oraz liść laurowy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem przez
Krokiety z kapustą i grzybami 10
6 lat temu
Śledź Dodaj
bulion warzywny, ziele angielskie oraz liść laurowy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem przez
teraz
Śledź (1) Dodaj
Dodajemy listki laurowe, warzywko, korzeń pietruszki i dusimy wszystko pod przykryciem przez około 70 minut.Od czasu
Smakowita pasta ze słonecznika 2
6 lat temu
Śledź Dodaj
dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i całość dusimy na oleju pod przykryciem aż warzywa zmiękną. Następnie
6 lat temu
Śledź (0) Dodaj
odrobinę majeranku i sól do smaku. Całość dusić aż mięso będzie miękkie. Na koniec sos zagęścić
Szarlotka bakaliowa siostry anastazji 3
6 lat temu
Śledź Dodaj
wrzucamy jabłka, dodajemy 3 łyżki wody i dusimy pod przykryciem. Jabłka zdejmujemy z palnika i dodajemy
Zupa krem z białych warzyw z kaszą gryczaną 9
6 lat temu
Śledź Dodaj
dodajemy do garnka. Wrzucamy różyczki kalafiora i dusimy wszystko razem przez ok. 5 min. Następnie
Barszcz ukraiński z zakwasem buraczanym od mamusi 3
6 lat temu
Śledź Dodaj
drobnej tarce obrane marchewkę, pietruszkę oraz selera. Dusimy ok 10 min. Kiedy Warzywa będą już miękkie
Spaghetti z pomidorami, pieczarkami i pecorino 5
teraz
Śledź Dodaj
czosnkiem i pieczarkami dodajemy skórką z parmezanu.Sos dusimy na najmniejszym ogniu.Dodajemy słodką i ostrą papryką
Kotlety siekane z pieczarkami 2487
6 lat temu
Śledź Dodaj
się zeszkli. Następnie wrzucić pieczarki i dusić do czasu aż nadmiar wody z grzybów odparuje
Polędwiczki wieprzowe na puree z batatów i karmelizowaną cykorią. 1
6 lat temu
Śledź Dodaj
kolor, dodaj sok z 1/2 pomarańcza i duś przez 3 -5 minut, dodaj dwie łyżki miodu
teraz
Śledź Dodaj
garnka dolewamy kilka łyżek wody i dusimy aż zrobią się miękkie. Zdejmujemy z ognia, wsypujemy galaretki
teraz
Śledź Dodaj
warzywko, przeciśnięty ząbek czosnku, korzeń pietruszki i dusimy wszystko pod przykryciem przez około 60 minut.Od czasu
6 lat temu
Śledź Dodaj
Zmniejszam gaz, patelnie przykrywam pokrywką i całość duszę do miękkości. Do miękkiego mięsa dodaję śmietanę
Biała kiełbasa zapiekana w sosie chrzanowym 4
6 lat temu
Śledź Dodaj
chrzan, sól, pieprz i słodką paprykę, wymieszać. Dusić całość około 3-4 minut. Sos wylać
Wiejskie kieszonki naleśnikowe 4676
6 lat temu
Śledź Dodaj
patelnię wrzucić pokrojone w kosteczkę pieczarki i dusić do czasu odparowania nadmiaru wody. Na koniec dodać
Wycieczka do krakowa – czy warto zwiedzać muzea i wystawy?
6 lat temu
Śledź Dodaj
ścianach, jest wystawione do zwiedzania ma tzw. duszę. Planując wycieczki nie omijamy muzeów i wystaw
śniadaniowe mini tarty z czosnkiem niedźwiedzim i szynką parmeńską 4
6 lat temu
Śledź Dodaj
Doprawiamy do smaku pieprzem białym oraz solą. Dusimy krótką chwilę, tak aby czosnek niedźwiedzi tylko zmiękł
Makaron z czosnkiem niedźwiedzim, oliwkami i suszonymi pomidorami 1
6 lat temu
Śledź Dodaj
podsmażamy. Dodajemy czosnek niedźwiedzi, szpinak i sól. Dusimy na małym ogniu aż warzywa odparują wodę
Makaron z sosem truskawkowym 2
6 lat temu
Śledź Dodaj
opisem na opakowaniu.Do garnka wkładamy truskawki.Wlewamy wodę.Dusimy na małym ogniu, aż truskawki będą miękkie.Dodajemy
Mazurek z karmelizowaną skórką pomarańczową 15
6 lat temu
Śledź Dodaj
łyżki miodu. Podgrzej aż cukier się rozpuści, duś na małym ogniu przez 30 minut
6 lat temu
Śledź Dodaj
Wiem na pewno, że to balsam na duszę zmęczoną codziennymi zmaganiami z życiem. To powieść
Bitki z dzika w musztardowym sosie 5
6 lat temu
Śledź Dodaj
dodajemy liście laurowe,ziele angielskie,jałowca i dusimy pod przykryciem ok 1 godz (aż będą miękkie
teraz
Śledź Dodaj
żaroodpornego. Garnek żeliwny służy mi też do duszenia i pieczenia mięs i warzyw, jest to naczynie
Placki ziemniaczane z sosem porowym 290
6 lat temu
Śledź Dodaj
dodać kwaśną oraz słodką śmietankę, wymieszać i dusić przez ok. 3-4 minuty aż sos nieco
Gołąbki bez zawijania w sosie z pomidorowym z czosnkiem niedźwiedzim 12
6 lat temu
Śledź Dodaj
zabielania). A następnie możemy wrzucać nasze gołąbki. Dusimy tak na lekkim ogniu przez
Dorsz z piekrnika na szparagach 5
6 lat temu
Śledź Dodaj
obrane szparagi, pokrojoną w kostkę cebulę. Dusimy, podlewamy 1/4 szklanki przegotowanej wody. Gotujemy. Dodajemy kilka kropel
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym z papryczkami padron 2
6 lat temu
Śledź Dodaj
później skroimy w kostkę razem z cebulą. Dusimy na oleju, dodajemy mięso mielone oraz 4 pokrojone
6 lat temu
Śledź Dodaj
Jabłka obrać i zetrzeć na grubych oczkach. Dusić chwilę aż zmiękną. Zdjąć z ognia, wsypać galaretki