
Krokiety z kapustą i grzybami 13
7 lat temu
Śledź Dodaj
bulion warzywny, ziele angielskie oraz liść laurowy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem przez

Krokiety z kapustą i grzybami 13
7 lat temu
Śledź Dodaj
bulion warzywny, ziele angielskie oraz liść laurowy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem przez

7 lat temu
Śledź (1) Dodaj
Dodajemy listki laurowe, warzywko, korzeń pietruszki i dusimy wszystko pod przykryciem przez około 70 minut.Od czasu

Smakowita pasta ze słonecznika 4
7 lat temu
Śledź Dodaj
dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i całość dusimy na oleju pod przykryciem aż warzywa zmiękną. Następnie

7 lat temu
Śledź (0) Dodaj
odrobinę majeranku i sól do smaku. Całość dusić aż mięso będzie miękkie. Na koniec sos zagęścić

Szarlotka bakaliowa siostry anastazji 5
7 lat temu
Śledź Dodaj
wrzucamy jabłka, dodajemy 3 łyżki wody i dusimy pod przykryciem. Jabłka zdejmujemy z palnika i dodajemy

Zupa krem z białych warzyw z kaszą gryczaną 11
7 lat temu
Śledź Dodaj
dodajemy do garnka. Wrzucamy różyczki kalafiora i dusimy wszystko razem przez ok. 5 min. Następnie

Barszcz ukraiński z zakwasem buraczanym od mamusi 4
7 lat temu
Śledź Dodaj
drobnej tarce obrane marchewkę, pietruszkę oraz selera. Dusimy ok 10 min. Kiedy Warzywa będą już miękkie

Spaghetti z pomidorami, pieczarkami i pecorino 6
teraz
Śledź Dodaj
czosnkiem i pieczarkami dodajemy skórką z parmezanu.Sos dusimy na najmniejszym ogniu.Dodajemy słodką i ostrą papryką

Kotlety siekane z pieczarkami 2492
7 lat temu
Śledź Dodaj
się zeszkli. Następnie wrzucić pieczarki i dusić do czasu aż nadmiar wody z grzybów odparuje

Polędwiczki wieprzowe na puree z batatów i karmelizowaną cykorią. 3
7 lat temu
Śledź Dodaj
kolor, dodaj sok z 1/2 pomarańcza i duś przez 3 -5 minut, dodaj dwie łyżki miodu

teraz
Śledź Dodaj
garnka dolewamy kilka łyżek wody i dusimy aż zrobią się miękkie. Zdejmujemy z ognia, wsypujemy galaretki

7 lat temu
Śledź Dodaj
warzywko, przeciśnięty ząbek czosnku, korzeń pietruszki i dusimy wszystko pod przykryciem przez około 60 minut.Od czasu

7 lat temu
Śledź Dodaj
Zmniejszam gaz, patelnie przykrywam pokrywką i całość duszę do miękkości. Do miękkiego mięsa dodaję śmietanę

Biała kiełbasa zapiekana w sosie chrzanowym 5
7 lat temu
Śledź Dodaj
chrzan, sól, pieprz i słodką paprykę, wymieszać. Dusić całość około 3-4 minut. Sos wylać

Wiejskie kieszonki naleśnikowe 4679
7 lat temu
Śledź Dodaj
patelnię wrzucić pokrojone w kosteczkę pieczarki i dusić do czasu odparowania nadmiaru wody. Na koniec dodać

Wycieczka do krakowa – czy warto zwiedzać muzea i wystawy?
7 lat temu
Śledź Dodaj
ścianach, jest wystawione do zwiedzania ma tzw. duszę. Planując wycieczki nie omijamy muzeów i wystaw

śniadaniowe mini tarty z czosnkiem niedźwiedzim i szynką parmeńską 5
7 lat temu
Śledź Dodaj
Doprawiamy do smaku pieprzem białym oraz solą. Dusimy krótką chwilę, tak aby czosnek niedźwiedzi tylko zmiękł

Makaron z czosnkiem niedźwiedzim, oliwkami i suszonymi pomidorami 3
7 lat temu
Śledź Dodaj
podsmażamy. Dodajemy czosnek niedźwiedzi, szpinak i sól. Dusimy na małym ogniu aż warzywa odparują wodę

Makaron z sosem truskawkowym 3
7 lat temu
Śledź Dodaj
opisem na opakowaniu.Do garnka wkładamy truskawki.Wlewamy wodę.Dusimy na małym ogniu, aż truskawki będą miękkie.Dodajemy

Mazurek z karmelizowaną skórką pomarańczową 15
7 lat temu
Śledź Dodaj
łyżki miodu. Podgrzej aż cukier się rozpuści, duś na małym ogniu przez 30 minut

7 lat temu
Śledź Dodaj
Wiem na pewno, że to balsam na duszę zmęczoną codziennymi zmaganiami z życiem. To powieść

Bitki z dzika w musztardowym sosie 8
7 lat temu
Śledź Dodaj
dodajemy liście laurowe,ziele angielskie,jałowca i dusimy pod przykryciem ok 1 godz (aż będą miękkie

7 lat temu
Śledź Dodaj
żaroodpornego. Garnek żeliwny służy mi też do duszenia i pieczenia mięs i warzyw, jest to naczynie

Placki ziemniaczane z sosem porowym 292
7 lat temu
Śledź Dodaj
dodać kwaśną oraz słodką śmietankę, wymieszać i dusić przez ok. 3-4 minuty aż sos nieco

Gołąbki bez zawijania w sosie z pomidorowym z czosnkiem niedźwiedzim 14
7 lat temu
Śledź Dodaj
zabielania). A następnie możemy wrzucać nasze gołąbki. Dusimy tak na lekkim ogniu przez

Dorsz z piekrnika na szparagach 6
7 lat temu
Śledź Dodaj
obrane szparagi, pokrojoną w kostkę cebulę. Dusimy, podlewamy 1/4 szklanki przegotowanej wody. Gotujemy. Dodajemy kilka kropel

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym z papryczkami padron 3
6 lat temu
Śledź Dodaj
później skroimy w kostkę razem z cebulą. Dusimy na oleju, dodajemy mięso mielone oraz 4 pokrojone

6 lat temu
Śledź Dodaj
Jabłka obrać i zetrzeć na grubych oczkach. Dusić chwilę aż zmiękną. Zdjąć z ognia, wsypać galaretki