Duszony 3370 wpisów

Krokiety z kapustą i grzybami 10

6 lat temu
Dodaj

bulion warzywny, ziele angielskie oraz liść laurowy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem przez

Karkówka z cydrem 10

teraz
Dodaj

Dodajemy listki laurowe, warzywko, korzeń pietruszki i dusimy wszystko pod przykryciem przez około 70 minut.Od czasu

Smakowita pasta ze słonecznika 2

6 lat temu
Dodaj

dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i całość dusimy na oleju pod przykryciem aż warzywa zmiękną. Następnie

Schab duszony z grzybami 5

6 lat temu
Dodaj

odrobinę majeranku i sól do smaku. Całość dusić aż mięso będzie miękkie. Na koniec sos zagęścić

Szarlotka bakaliowa siostry anastazji 3

6 lat temu
Dodaj

wrzucamy jabłka, dodajemy 3 łyżki wody i dusimy pod przykryciem. Jabłka zdejmujemy z palnika i dodajemy

Zupa krem z białych warzyw z kaszą gryczaną 9

6 lat temu
Dodaj

dodajemy do garnka. Wrzucamy różyczki kalafiora i dusimy wszystko razem przez ok. 5 min.  Następnie

Barszcz ukraiński z zakwasem buraczanym od mamusi 3

6 lat temu
Dodaj

drobnej tarce obrane marchewkę, pietruszkę oraz selera. Dusimy ok 10 min. Kiedy Warzywa będą już miękkie

Spaghetti z pomidorami, pieczarkami i pecorino 5

teraz
Dodaj

czosnkiem i pieczarkami dodajemy skórką z parmezanu.Sos dusimy na najmniejszym ogniu.Dodajemy słodką i ostrą papryką

Kotlety siekane z pieczarkami 2487

6 lat temu
Dodaj

się zeszkli. Następnie wrzucić pieczarki i dusić do czasu aż nadmiar wody z grzybów odparuje

Polędwiczki wieprzowe na puree z batatów i karmelizowaną cykorią. 1

6 lat temu
Dodaj

kolor, dodaj sok z 1/2 pomarańcza i duś przez 3 -5 minut, dodaj dwie łyżki miodu

Jabłecznik cappuccino 12

teraz
Dodaj

garnka dolewamy kilka łyżek wody i dusimy aż zrobią się miękkie. Zdejmujemy z ognia, wsypujemy galaretki

Karkówka w sosie chrzanowym 4

teraz
Dodaj

warzywko, przeciśnięty ząbek czosnku, korzeń pietruszki i dusimy wszystko pod przykryciem przez około 60 minut.Od czasu

Gulasz wieprzowy klasyczny. 7

6 lat temu
Dodaj

Zmniejszam gaz, patelnie przykrywam pokrywką i całość duszę do miękkości. Do miękkiego mięsa dodaję  śmietanę

Biała kiełbasa zapiekana w sosie chrzanowym 4

6 lat temu
Dodaj

chrzan, sól, pieprz i słodką paprykę, wymieszać. Dusić całość około 3-4 minut. Sos wylać

Wiejskie kieszonki naleśnikowe 4676

6 lat temu
Dodaj

patelnię wrzucić pokrojone w kosteczkę pieczarki i dusić do czasu odparowania nadmiaru wody. Na koniec dodać

Wycieczka do krakowa – czy warto zwiedzać muzea i wystawy?

6 lat temu
Dodaj

ścianach, jest wystawione do zwiedzania ma tzw. duszę. Planując wycieczki nie omijamy muzeów i wystaw

śniadaniowe mini tarty z czosnkiem niedźwiedzim i szynką parmeńską 4

6 lat temu
Dodaj

Doprawiamy do smaku pieprzem białym oraz solą. Dusimy krótką chwilę, tak aby czosnek niedźwiedzi tylko zmiękł

Makaron z czosnkiem niedźwiedzim, oliwkami i suszonymi pomidorami 1

6 lat temu
Dodaj

podsmażamy. Dodajemy czosnek niedźwiedzi, szpinak i sól. Dusimy na małym ogniu aż warzywa odparują wodę

Makaron z sosem truskawkowym 2

6 lat temu
Dodaj

opisem na opakowaniu.Do garnka wkładamy truskawki.Wlewamy wodę.Dusimy na małym ogniu, aż truskawki będą miękkie.Dodajemy

Mazurek z karmelizowaną skórką pomarańczową 15

6 lat temu
Dodaj

łyżki miodu. Podgrzej aż cukier się rozpuści, duś na małym ogniu przez 30 minut

Zostań ze mną 1

6 lat temu
Dodaj

Wiem na pewno, że to balsam na duszę zmęczoną codziennymi zmaganiami z życiem.  To powieść

Bitki z dzika w musztardowym sosie 5

6 lat temu
Dodaj

dodajemy liście laurowe,ziele angielskie,jałowca i dusimy pod przykryciem ok 1 godz (aż będą miękkie

Chleb z garnka żeliwnego 7

teraz
Dodaj

żaroodpornego. Garnek żeliwny służy mi też do duszenia i pieczenia mięs i warzyw, jest to naczynie

Placki ziemniaczane z sosem porowym 290

6 lat temu
Dodaj

dodać kwaśną oraz słodką śmietankę, wymieszać i dusić przez ok. 3-4 minuty aż sos nieco

Gołąbki bez zawijania w sosie z pomidorowym z czosnkiem niedźwiedzim 12

6 lat temu
Dodaj

zabielania). A następnie możemy wrzucać nasze gołąbki. Dusimy tak na lekkim ogniu przez

Dorsz z piekrnika na szparagach 5

6 lat temu
Dodaj

obrane szparagi, pokrojoną w kostkę cebulę. Dusimy, podlewamy 1/4 szklanki przegotowanej wody. Gotujemy. Dodajemy kilka kropel

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym z papryczkami padron 2

6 lat temu
Dodaj

później skroimy w kostkę razem z cebulą. Dusimy na oleju, dodajemy mięso mielone oraz 4 pokrojone

Jabłecznik ze słonecznikiem 2

6 lat temu
Dodaj

Jabłka obrać i zetrzeć na grubych oczkach. Dusić chwilę aż zmiękną. Zdjąć z ognia, wsypać galaretki