Owoce pod kruszonką - jabłko i gruszka 8
6 lat temu
Śledź Dodaj
cynamon (nie każdy lubi, więc według uznania). Dusimy ok. 5-10 min na wolnym ogniu
Owoce pod kruszonką - jabłko i gruszka 8
6 lat temu
Śledź Dodaj
cynamon (nie każdy lubi, więc według uznania). Dusimy ok. 5-10 min na wolnym ogniu
Kalafior z papryką i cukinią w pomidorach 7
6 lat temu
Śledź Dodaj
kalafior będzie półtwardy dodajemy pomidory oraz cukinię.Dusimy na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie
Zapiekanka z indykiem i batatami 3
6 lat temu
Śledź Dodaj
cienkie plasterki, wrzucamy na patelnię i lekko dusimy, po czym przekładamy do naczynia.Cukinię kroimy
Jabłecznik z cynamonowym budyniem (bez pieczenia) 14
teraz
Śledź Dodaj
szklanką wody. Dodać dwie łyżki cukru i dusić aż jabłka będą miękkie. Zdjąć z ognia, wsypać
6 lat temu
Śledź Dodaj
następnie wrzucamy na rozgrzaną patelnię z masłem. dusimy ok. 10 min. Wrzucamy do zupy. Następnie wrzucamy
Sycąca zapiekanka meksykańska z cukinią 12
6 lat temu
Śledź Dodaj
odlewamy wodę. Następnie wrzucamy je do mięsa, dusimy. Gdy ziemniaki będą już lekko miękkie, kroimy
Ajvar (ajwar), bałkańska pasta warzywna 6
teraz
Śledź Dodaj
przesmażamy i dodajemy upieczone warzywa. Wszystko dusimy na małym ogniu przez 20 minut. Teraz warzywa
Najlepsza zupa pomidorowa – bo królowa jest tylko jedna ! 12
6 lat temu
Śledź Dodaj
łyżeczkę pieprzu. / w razie potrzeby można dosolić/. Dusimy całość, aż do miękkości. Wyjmujemy liście laurowe
żeberka w miodowo-musztardowe z warzywami 6
6 lat temu
Śledź Dodaj
owocem jałowca (można dodać nawet kilkanaście ziaren). Dusimy 3-4 minuty.Do naczynia żaroodpornego przekładamy żeberka
Jabłecznik drożdżowy ze śmietaną 2
6 lat temu
Śledź Dodaj
połową szklanki wody, zasypać cukrem, cynamonem i dusić aż zmiękną. Kisiel rozrobić w odrobinie wody, wlać