Mięsa 10902 wpisów

Surówka z pora i papryki 2

10 lat temu
Dodaj

papryki pasuje w zasadzie do wszystkiego. Od mięs  po ryby… i nie tylko. Ta surówka

Najlepsza szynka drobiowa 354

10 lat temu
Dodaj

aromatyczna, idealna w smaku. Dzięki dodatkowi żelatyny mięso jest spójne i nie rozpada się podczas krojenia

Pierogi ze słodką kapustą i grzybami 7

10 lat temu
Dodaj

słodko, ruskie, z owocami, z mięsem… i nie tylko. Pierogi ze słodką kapustą i grzybami

Makowiec drożdżowy 7

10 lat temu
Dodaj

dwukrotnie, a nawet trzykrotnie) w maszynce do mięsa przez sitko o najmniejszych okach lub uciera

łosoś pieczony w niskiej temperaturze 2

10 lat temu
Dodaj

Łosoś ma wspaniałe soczyste mięso o charakterystycznym, wyraźnym smaku. Je się go na surowo – w postaci

Tahini 6

10 lat temu
Dodaj

kompozycja. Można go też podać do ryb, mięsa,  przekąsek, marynat… i nie tylko. Warto wspomnieć

Falafel w chlebku pita z sosem tahini 2

10 lat temu
Dodaj

rada – wymoczoną, surową ciecierzycę mielimy maszynką do mięsa (z drobnym sitkiem), żadnych blenderów! Razem z ciecierzycą

Marchewka z groszkiem na gęsto 1

10 lat temu
Dodaj

groszkiem na gęsto idealnie pasuje do mięs, szczególnie do kotletów mielonych, ale… nie tylko. To szybki

Udka faszerowane 4

10 lat temu
Dodaj

łamiemy uderzając w nią mocno tłuczkiem). Odcinamy mięso od kości, mielimy je w maszynce o grubych

Czerwone winogrona w czekoladzie i pistacjach 2

10 lat temu
Dodaj

ilości pektyn), do sałatek, surówek, ciast, deserów, mięs… i nie tylko. W kuchni znalazły również zastosowanie

Drobiowe eskalopki z pieczarkami 2

10 lat temu
Dodaj

marynaty (w zasadzie prawie całą wchłonęło mięso), panierujemy w mące, nadmiar otrzepujemy. Smażymy na rozgrzanym maśle

Brokuły pieczone z migdałami 3

10 lat temu
Dodaj

migdałami możemy podać jako dodatek do mięs, ryb i nie tylko. Na pewno wzbogacą każde, nawet

Dogfish na rukoli, z pesto bazyliowym 2

10 lat temu
Dodaj

wielbicieli ryb, ale i nie tylko. Mięso jest delikatne i soczyste. Dodatek pesto i rukoli jest

Szpecle – spätzle

10 lat temu
Dodaj

słodko, z owocami, czy na słono, z mięsem, sosem, boczkiem, jajkami

Koperkowo czosnkowe kotleciki drobiowe 1

10 lat temu
Dodaj

dużą popularnością. Ich zaletą jest to, że mięso którym dysponujemy staje się podzielniejsze, a dokładniej wydajniejsze

Czerwone ziemniaczki pieczone inaczej 3

10 lat temu
Dodaj

być wspaniałym dodatkiem do jajka sadzonego, czy  mięsa.  Tu panuje dowolność – według gustu i smaku

Yorkshire pudding 3

teraz
Dodaj

gorąco, zamiast ziemniaków do pieczeni lub mięs w sosie. Jest jedną z potraw tradycyjnego obiadu świątecznego

Paski drobiowe w kokosowej tempurze 3

10 lat temu
Dodaj

piersi drobiowe (ok. 600g) Marynata do mięsa: - olej sezamowy - sos sojowy - sok z cytryny - sól wędzona

Dogfish z patelni 1

10 lat temu
Dodaj

spodziewałam się tak pozytywnie zaskakującego efektu.  Mięso jest delikatne, soczyste i… warte zachodu z przygotowaniem

Zupa z pieczonej botwinki 8

10 lat temu
Dodaj

minut. Z ugotowanego bulionu wyjmujemy warzywa (i mięso), wrzucamy pokrojone liście botwinki, dodajemy sok wyciśnięty

Tzatziki 3

10 lat temu
Dodaj

tzatziki doskonale nadaje się do wszystkich mięs, warzyw, a nawet ryb i owoców morza

Kotlety z ryżu miksowanego 1

10 lat temu
Dodaj

każda pasuje. Możemy je podać także do mięsa, czy ryby, z jajkiem sadzonym… Ich zaletą

Majowe wyzwanie blogerek i blogerów – sałatka piknikowa z makaronem risini 4

11 lat temu
Dodaj

czym sałatkę podacie. Zastępując mięso, np. czerwoną fasolą otrzymamy wersję wegetariańską – również pyszną. Smacznego. :) ORGANIZATORKI MAJOWEGO

Kasza gryczana – inaczej 1

11 lat temu
Dodaj

menu. Może być podana jako dodatek do mięsa, z surówką… i nie tylko. Czy też, jako

Szaszłyki drobiowe z morelami 1

11 lat temu
Dodaj

sprayu   Wieczorem (dzień wcześniej) trzeba zamarynować mięso oraz namoczyć w wodzie patyczki do szaszłyków. Umyte

Dufinki 2

11 lat temu
Dodaj

podać jako przystawkę, albo dodatek do wszelkich mięs, czy jak u  mnie – do jajek sadzonych

Ciastka francuskie z truskawkami 2

11 lat temu
Dodaj

ciepło, na zimno, można w nim zapiekać mięso, ryby… i nie tylko. Wykorzystując gotowe, w krótkim

Zupa 5 smaków 2

11 lat temu
Dodaj

soku z cytryny - ½ puszki mleka kokosowego (200ml) - mięso kurczaka z rosołu - prażona cebulka - natka pietruszki   Umytą

Liebster blog award 3

11 lat temu
Dodaj

pewno nie Magda Gessler. Nie rzucam „mięsem” i talerzami. 5. Jak wygląda Twoja wymarzona kuchnia? *Jasna

Chińszczyzna 3

11 lat temu
Dodaj

minut. Po tym czasie ryż będzie gotowy. Mięso wyjmujemy z lodówki. Na patelni o grubym dnie

Soczysta plecionka z polędwiczki 7

11 lat temu
Dodaj

smakoszy, ale i… nie tylko?  Aby mięso było idealne w smaku, soczyste, mięciutkie i kruche? Najprościej