10 lat temu
Śledź Dodaj
papryki pasuje w zasadzie do wszystkiego. Od mięs po ryby… i nie tylko. Ta surówka
10 lat temu
Śledź Dodaj
papryki pasuje w zasadzie do wszystkiego. Od mięs po ryby… i nie tylko. Ta surówka
10 lat temu
Śledź Dodaj
aromatyczna, idealna w smaku. Dzięki dodatkowi żelatyny mięso jest spójne i nie rozpada się podczas krojenia
Pierogi ze słodką kapustą i grzybami 7
10 lat temu
Śledź Dodaj
słodko, ruskie, z owocami, z mięsem… i nie tylko. Pierogi ze słodką kapustą i grzybami
10 lat temu
Śledź Dodaj
dwukrotnie, a nawet trzykrotnie) w maszynce do mięsa przez sitko o najmniejszych okach lub uciera
łosoś pieczony w niskiej temperaturze 2
10 lat temu
Śledź Dodaj
Łosoś ma wspaniałe soczyste mięso o charakterystycznym, wyraźnym smaku. Je się go na surowo – w postaci
Falafel w chlebku pita z sosem tahini 2
10 lat temu
Śledź Dodaj
rada – wymoczoną, surową ciecierzycę mielimy maszynką do mięsa (z drobnym sitkiem), żadnych blenderów! Razem z ciecierzycą
Marchewka z groszkiem na gęsto 1
10 lat temu
Śledź Dodaj
groszkiem na gęsto idealnie pasuje do mięs, szczególnie do kotletów mielonych, ale… nie tylko. To szybki
10 lat temu
Śledź Dodaj
łamiemy uderzając w nią mocno tłuczkiem). Odcinamy mięso od kości, mielimy je w maszynce o grubych
Czerwone winogrona w czekoladzie i pistacjach 2
10 lat temu
Śledź Dodaj
ilości pektyn), do sałatek, surówek, ciast, deserów, mięs… i nie tylko. W kuchni znalazły również zastosowanie
Drobiowe eskalopki z pieczarkami 2
10 lat temu
Śledź Dodaj
marynaty (w zasadzie prawie całą wchłonęło mięso), panierujemy w mące, nadmiar otrzepujemy. Smażymy na rozgrzanym maśle
Brokuły pieczone z migdałami 3
10 lat temu
Śledź Dodaj
migdałami możemy podać jako dodatek do mięs, ryb i nie tylko. Na pewno wzbogacą każde, nawet
Dogfish na rukoli, z pesto bazyliowym 2
10 lat temu
Śledź Dodaj
wielbicieli ryb, ale i nie tylko. Mięso jest delikatne i soczyste. Dodatek pesto i rukoli jest
Koperkowo czosnkowe kotleciki drobiowe 1
10 lat temu
Śledź Dodaj
dużą popularnością. Ich zaletą jest to, że mięso którym dysponujemy staje się podzielniejsze, a dokładniej wydajniejsze
Czerwone ziemniaczki pieczone inaczej 3
10 lat temu
Śledź Dodaj
być wspaniałym dodatkiem do jajka sadzonego, czy mięsa. Tu panuje dowolność – według gustu i smaku
teraz
Śledź Dodaj
gorąco, zamiast ziemniaków do pieczeni lub mięs w sosie. Jest jedną z potraw tradycyjnego obiadu świątecznego
Paski drobiowe w kokosowej tempurze 3
10 lat temu
Śledź Dodaj
piersi drobiowe (ok. 600g) Marynata do mięsa: - olej sezamowy - sos sojowy - sok z cytryny - sól wędzona
10 lat temu
Śledź Dodaj
spodziewałam się tak pozytywnie zaskakującego efektu. Mięso jest delikatne, soczyste i… warte zachodu z przygotowaniem
10 lat temu
Śledź Dodaj
minut. Z ugotowanego bulionu wyjmujemy warzywa (i mięso), wrzucamy pokrojone liście botwinki, dodajemy sok wyciśnięty
10 lat temu
Śledź Dodaj
każda pasuje. Możemy je podać także do mięsa, czy ryby, z jajkiem sadzonym… Ich zaletą
Majowe wyzwanie blogerek i blogerów – sałatka piknikowa z makaronem risini 4
10 lat temu
Śledź Dodaj
czym sałatkę podacie. Zastępując mięso, np. czerwoną fasolą otrzymamy wersję wegetariańską – również pyszną. Smacznego. :) ORGANIZATORKI MAJOWEGO
11 lat temu
Śledź Dodaj
menu. Może być podana jako dodatek do mięsa, z surówką… i nie tylko. Czy też, jako
Szaszłyki drobiowe z morelami 1
11 lat temu
Śledź Dodaj
sprayu Wieczorem (dzień wcześniej) trzeba zamarynować mięso oraz namoczyć w wodzie patyczki do szaszłyków. Umyte
Ciastka francuskie z truskawkami 2
11 lat temu
Śledź Dodaj
ciepło, na zimno, można w nim zapiekać mięso, ryby… i nie tylko. Wykorzystując gotowe, w krótkim
11 lat temu
Śledź Dodaj
soku z cytryny - ½ puszki mleka kokosowego (200ml) - mięso kurczaka z rosołu - prażona cebulka - natka pietruszki Umytą
11 lat temu
Śledź Dodaj
pewno nie Magda Gessler. Nie rzucam „mięsem” i talerzami. 5. Jak wygląda Twoja wymarzona kuchnia? *Jasna
11 lat temu
Śledź Dodaj
minut. Po tym czasie ryż będzie gotowy. Mięso wyjmujemy z lodówki. Na patelni o grubym dnie
Soczysta plecionka z polędwiczki 7
11 lat temu
Śledź Dodaj
smakoszy, ale i… nie tylko? Aby mięso było idealne w smaku, soczyste, mięciutkie i kruche? Najprościej