
9 lat temu
Śledź Dodaj
łyżki majeranku sól do smaku Do garnka przełożyć wędzone kości. Dodać cebulę, marchewkę, selera, listki laurowe

9 lat temu
Śledź Dodaj
łyżki majeranku sól do smaku Do garnka przełożyć wędzone kości. Dodać cebulę, marchewkę, selera, listki laurowe

Jak obierać szparagi? zupa ze szparagami! przepyszna ;-))) 12
9 lat temu
Śledź Dodaj
pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę.Do garnka włóż mięso, dodaj cebulę i pora, zalej zimną wodą

9 lat temu
Śledź Dodaj
zbieramy najlepiej łyżką cedzakową.Zmniejszamy ogień.Do garnka wrzucamy wcześniej obrane marchewki i pietruszki oraz kapustę

9 lat temu
Śledź Dodaj
Nescafecukier do smaku, można pominąć Przygotowanie:Do garnka wlewamy mleko.Wsypujemy płatki owsiane i kawę rozpuszczalną.Zagotowujemy

Kotlety mielone czosnkowe z młodą kapustą. 20
9 lat temu
Śledź Dodaj
mąką i rozgrzewamy tłuszcz na patelni. W garnku gotujemy bulion z kapustą i potem miksujemy blenderem

Kiełbasa pieprzowa, surowa, podsuszana. 12
9 lat temu
Śledź Dodaj
zrobić jako parzoną, wówczas gotujemy wodę w garnku i wkładamy kiełbasę. Zostawiamy do całkowitego wystudzenia

9 lat temu
Śledź Dodaj
ugotowane serca wyjmujemy do pokrojenia, a do garnka dorzucamy włoszczyznę. Pokrojone serca podsmażamy z cebulką. Bulion

Papryka z piekarnika, faszerowana kaszą i mięsem. 8
9 lat temu
Śledź Dodaj
Paprykę oczyszczamy z nasion, wkładamy do garnka i zalewamy wrzątkiem, żeby zmiękła, potem odsączamy wyparzoną

9 lat temu
Śledź Dodaj
przekładamy je do parzenia W dużym garnku zagotowujemy wodę i wówczas wkładamy mięso żeby przez

9 lat temu
Śledź Dodaj
mięso jest zapeklowane przystępujemy do parzenia.W garnku lub dwóch gotujemy wodę w ilości potrzebnej

9 lat temu
Śledź Dodaj
łączymy wszystko razem... Po wrzuceniu do wspólnego garnka gotujemy jeszcze kilka minut ciągle mieszając

9 lat temu
Śledź Dodaj
przyprawiamy tymiankiem solą, pieprzem i dolewamy do garnka. Podajemy z grzankami i serem... Smacznego

9 lat temu
Śledź Dodaj
zimnej wodzie... Obcinamy końce... Wkładamy do garnka i gotujemy 3 min... ...od momentu zagotowania. Potem odcedzamy

Zupa krem z soczewicy. pikantna i sycąca. 10
9 lat temu
Śledź Dodaj
litra wody Wykonanie Oczyszczone skrzydełka przekładam do garnka, zalewam zimna wodą, dodaje pół łyżki soli, ziele

Biała kiełbasa w sosie chrzanowym. 17
9 lat temu
Śledź Dodaj
smaku Wykonanie Białą kiełbasę przekładam do garnka, zalewam wodą, troszkę tak aby tylko przykryła kiełbasę

żurek tradycyjny wielkanocny z białą kiełbasą i jajkiem. 10
9 lat temu
Śledź Dodaj
Wykonanie Wędzonki, boczek i kiełbasę przekładam do garnka, zalewam wodą, dodaję sól, liść laurowy i ziele

Zupa pieczarkowo serowa. mocno pieczarkowa z serkiem topionym. 9
9 lat temu
Śledź Dodaj
łyżka masła - sól Wykonanie Skrzydełka przekładam do garnka, zalewam 3 litrami zimnej wody, dodaję pół łyżki

Zupa z czerwonej soczewicy na wędzonce z ziemniakami. sycąca, zimowa zupa. 9
9 lat temu
Śledź Dodaj
wegeta Wykonanie Kiełbasę i boczek wkładam do garnka, zalewam wodą, dodaje pół łyżki soli, liście laurowe

Murzynek z serem. ciasto czekoladowo serowe. sernik izaura. 19
9 lat temu
Śledź Dodaj
łyżek wody, cukier i kakao wkładam do garnka i podgrzewam na małym ogniu do rozpuszczenia składników

Szyszki z ryżu preparowanego i krówek. 57
9 lat temu
Śledź Dodaj
łyżka ciemnego kakao Wykonanie W większym garnku na małym ogniu rozpuszczam margarynę i pokrojone krówki, dodaję

Zupa krem z dyni. zupa dyniowa z imbirem, serem feta i mietą. 6
9 lat temu
Śledź Dodaj
warzywa kroje w kostkę i przekładam do garnka, zalewam bulionem i gotuję na wolnym ogniu

Kapuśniak z młodej kapusty z mięsem mielonym. 11
10 lat temu
Śledź Dodaj
ziela angielskiego ). Podsmażone mięso przekładam do większego garnka i zalewam ok.2,5 litrami wody. Dodaję listek

Barszcz biały chrzanowy. zupa chrzanowa na wędzonce z białą kiełbasą. 9
10 lat temu
Śledź Dodaj
posiekana zielona cebulka Wykonanie Wędzonkę przełożyć do garnka, zalać zimną wodą, posolić, zagotować, dodać kiełbasę, listek

Zupa krem z cukinii. smaczna, szybka, pożywna. 8
teraz
Śledź Dodaj
Wykonanie Umyte i oczyszczone skrzydełka przekładam do garnka, zalewam wodą ( ok. 2.5- 3 l. ), solę

Galareta drobiowa z udek kurczaka. szybka, smaczna, świąteczna :) 602
10 lat temu
Śledź Dodaj
Wykonanie Umyte i czyszczone udka przekładam do garnka, zalewam zimną wodą, dodaję obrane warzywa wraz