8 lat temu
Śledź Dodaj
łyżki majeranku sól do smaku Do garnka przełożyć wędzone kości. Dodać cebulę, marchewkę, selera, listki laurowe
8 lat temu
Śledź Dodaj
łyżki majeranku sól do smaku Do garnka przełożyć wędzone kości. Dodać cebulę, marchewkę, selera, listki laurowe
Jak obierać szparagi? zupa ze szparagami! przepyszna ;-))) 11
8 lat temu
Śledź Dodaj
pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę.Do garnka włóż mięso, dodaj cebulę i pora, zalej zimną wodą
8 lat temu
Śledź Dodaj
zbieramy najlepiej łyżką cedzakową.Zmniejszamy ogień.Do garnka wrzucamy wcześniej obrane marchewki i pietruszki oraz kapustę
8 lat temu
Śledź Dodaj
Nescafecukier do smaku, można pominąć Przygotowanie:Do garnka wlewamy mleko.Wsypujemy płatki owsiane i kawę rozpuszczalną.Zagotowujemy
Kotlety mielone czosnkowe z młodą kapustą. 17
8 lat temu
Śledź Dodaj
mąką i rozgrzewamy tłuszcz na patelni. W garnku gotujemy bulion z kapustą i potem miksujemy blenderem
Kiełbasa pieprzowa, surowa, podsuszana. 10
8 lat temu
Śledź Dodaj
zrobić jako parzoną, wówczas gotujemy wodę w garnku i wkładamy kiełbasę. Zostawiamy do całkowitego wystudzenia
8 lat temu
Śledź Dodaj
ugotowane serca wyjmujemy do pokrojenia, a do garnka dorzucamy włoszczyznę. Pokrojone serca podsmażamy z cebulką. Bulion
Papryka z piekarnika, faszerowana kaszą i mięsem. 8
8 lat temu
Śledź Dodaj
Paprykę oczyszczamy z nasion, wkładamy do garnka i zalewamy wrzątkiem, żeby zmiękła, potem odsączamy wyparzoną
8 lat temu
Śledź Dodaj
przekładamy je do parzenia W dużym garnku zagotowujemy wodę i wówczas wkładamy mięso żeby przez
8 lat temu
Śledź Dodaj
mięso jest zapeklowane przystępujemy do parzenia.W garnku lub dwóch gotujemy wodę w ilości potrzebnej
8 lat temu
Śledź Dodaj
łączymy wszystko razem... Po wrzuceniu do wspólnego garnka gotujemy jeszcze kilka minut ciągle mieszając
8 lat temu
Śledź Dodaj
przyprawiamy tymiankiem solą, pieprzem i dolewamy do garnka. Podajemy z grzankami i serem... Smacznego
8 lat temu
Śledź Dodaj
zimnej wodzie... Obcinamy końce... Wkładamy do garnka i gotujemy 3 min... ...od momentu zagotowania. Potem odcedzamy
Zupa krem z soczewicy. pikantna i sycąca. 10
8 lat temu
Śledź Dodaj
litra wody Wykonanie Oczyszczone skrzydełka przekładam do garnka, zalewam zimna wodą, dodaje pół łyżki soli, ziele
Biała kiełbasa w sosie chrzanowym. 15
8 lat temu
Śledź Dodaj
smaku Wykonanie Białą kiełbasę przekładam do garnka, zalewam wodą, troszkę tak aby tylko przykryła kiełbasę
żurek tradycyjny wielkanocny z białą kiełbasą i jajkiem. 8
8 lat temu
Śledź Dodaj
Wykonanie Wędzonki, boczek i kiełbasę przekładam do garnka, zalewam wodą, dodaję sól, liść laurowy i ziele
Zupa pieczarkowo serowa. mocno pieczarkowa z serkiem topionym. 5
8 lat temu
Śledź Dodaj
łyżka masła - sól Wykonanie Skrzydełka przekładam do garnka, zalewam 3 litrami zimnej wody, dodaję pół łyżki
Zupa z czerwonej soczewicy na wędzonce z ziemniakami. sycąca, zimowa zupa. 9
8 lat temu
Śledź Dodaj
wegeta Wykonanie Kiełbasę i boczek wkładam do garnka, zalewam wodą, dodaje pół łyżki soli, liście laurowe
Murzynek z serem. ciasto czekoladowo serowe. sernik izaura. 19
8 lat temu
Śledź Dodaj
łyżek wody, cukier i kakao wkładam do garnka i podgrzewam na małym ogniu do rozpuszczenia składników
Szyszki z ryżu preparowanego i krówek. 52
8 lat temu
Śledź Dodaj
łyżka ciemnego kakao Wykonanie W większym garnku na małym ogniu rozpuszczam margarynę i pokrojone krówki, dodaję
Zupa krem z dyni. zupa dyniowa z imbirem, serem feta i mietą. 2
8 lat temu
Śledź Dodaj
warzywa kroje w kostkę i przekładam do garnka, zalewam bulionem i gotuję na wolnym ogniu
Kapuśniak z młodej kapusty z mięsem mielonym. 7
9 lat temu
Śledź Dodaj
ziela angielskiego ). Podsmażone mięso przekładam do większego garnka i zalewam ok.2,5 litrami wody. Dodaję listek
Barszcz biały chrzanowy. zupa chrzanowa na wędzonce z białą kiełbasą. 7
9 lat temu
Śledź Dodaj
posiekana zielona cebulka Wykonanie Wędzonkę przełożyć do garnka, zalać zimną wodą, posolić, zagotować, dodać kiełbasę, listek
Zupa krem z cukinii. smaczna, szybka, pożywna. 6
teraz
Śledź Dodaj
Wykonanie Umyte i oczyszczone skrzydełka przekładam do garnka, zalewam wodą ( ok. 2.5- 3 l. ), solę
Galareta drobiowa z udek kurczaka. szybka, smaczna, świąteczna :) 602
9 lat temu
Śledź Dodaj
Wykonanie Umyte i czyszczone udka przekładam do garnka, zalewam zimną wodą, dodaję obrane warzywa wraz