Awokado nazywane jest „owocem maślanym”, ze względu na znaczną zawartość tłuszczów. Duża wartość energetyczna tego owocu sprawiła, że traktowano go kiedyś jako namiastkę mięsa podczas długich i dalekich podróży. Pierwszymi Europejczykami, którzy mieli okazję raczyć się uwodzicielskim smakiem awokado, byli hiszpańscy konkwistadorzy Meksyku. Do Polsk...

Poczytaj

Idealne sałatki na weekend!

Idealnie dobrane sałatki na weekend! Przydadzą się na weekendowej zabawie w dobrym towarzystwie!


Czy podoba Ci się ten wpis? dodaj komentarz, podziel się swoją opinią

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

Lifestylowo.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję