Co zrobić z ciastem filo, żeby się nie łamało i było idealnie chrupiące

Ciasto filo to cieniutkie, niemal przejrzyste płaty ciasta, które potrafią zarówno zachwycić, jak i doprowadzić do kulinarnej frustracji. Pewnego dnia, przygotowując baklawę dla przyjaciół, zauważyłem, że po upieczeniu część warstw zamieniła się w twarde, łamliwe skorupy, a inne – były cudownie chrupiące i lekkie. To doświadczenie zachęciło mnie do...
Śledź
Proponowane wpisy

Co zrobić z bananami, które są już bardzo dojrzałe – nie, to nie jest chlebek bananowy
2 miesięcy temu
Śledź Dodaj

Co zrobić z fasolki szparagowej bez bułki tartej – 5 pomysłów, które pokochasz
1 miesiąc temu
Śledź Dodaj
Czego szukasz?
Osoby, które trafiły na ten wpis szukały : ciasta ciasto cieście ciast pieczeń pieczone pieczona jak 1'" 1