Ciasto drożdżowe na placek, chleb czy bułeczki przed wypiekiem należałoby odgazować. W tym celu można uderzyć ciasto pięścią, jednak lepszą metodą jest składanie ciasta. W ten sposób odgazowujemy ciasto, wyrównujemy jego temperaturę oraz rozciągamy pasma glutenu, co korzystnie wpływa na strukturę przyszłego wypieku.

Poczytaj

13 sekretnych funkcji telefonu komórkowego

13 sekretnych funkcji telefonu komórkowego, o których nie miałeś pojęcia! Sprawdź!


10 różnić między prawdziwą a toksyczną przyjaźnią

10 różnić między prawdziwą a toksyczną przyjaźnią


13 dziewczęcych rzeczy, które sekretnie kochają robić mężczyźni

13 dziewczęcych rzeczy, które sekretnie kochają robić mężczyźni


12 szokujących, a jednocześnie genialnych zastosowań Vicks VapoRub

12 szokujących, a jednocześnie genialnych zastosowań Vicks VapoRub


Termoobieg w piekarniku – kiedy należy go używać, a kiedy tego nie robić?

Termoobieg w piekarniku – kiedy należy go używać, a kiedy tego nie robić?


Czy podoba Ci się ten wpis? dodaj komentarz, podziel się swoją opinią