Składanie (odgazowanie) ciasta drożdżowego 4

Ciasto drożdżowe na placek, chleb czy bułeczki przed wypiekiem należałoby odgazować. W tym celu można uderzyć ciasto pięścią, jednak lepszą metodą jest składanie ciasta. W ten sposób odgazowujemy ciasto, wyrównujemy jego temperaturę oraz rozciągamy pasma glutenu, co korzystnie wpływa na strukturę przyszłego wypieku.
Śledź
Poczytaj
Termoobieg w piekarniku – kiedy należy go używać, a kiedy tego nie robić?
Termoobieg w piekarniku – kiedy należy go używać, a kiedy tego nie robić?
13 sekretnych funkcji telefonu komórkowego
13 sekretnych funkcji telefonu komórkowego, o których nie miałeś pojęcia! Sprawdź!
12 szokujących, a jednocześnie genialnych zastosowań Vicks VapoRub
12 szokujących, a jednocześnie genialnych zastosowań Vicks VapoRub
13 dziewczęcych rzeczy, które sekretnie kochają robić mężczyźni
13 dziewczęcych rzeczy, które sekretnie kochają robić mężczyźni