Szybko, łatwo, pachnąco, smacznie i przyjemnie :) Tak można powiedzieć o domowym wypieku bułek :)
Najpierw robimy zaczyn: pół kostki drożdży, łyżka cukru, łyżka mąki, dwie szklanki wody...przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 10-15 min.
Do przygotowanego zaczynu przesiewamy ~1 kg mąki, dosypujemy łyżkę soli, dwie łyżki octu jabłk...

Osoby, które trafiły na ten wpis szukały : bułki bułka bułko wypieki jedzenie piekarnik piekarnika kostki mak domowe bułki

Czy podoba Ci się ten wpis? dodaj komentarz, podziel się swoją opinią

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

Lifestylowo.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję