Cukinia nadziewana 111 wpisów

Kurczak w pomidorowym sosie 3

7 lat temu
Dodaj

winieKurczak zapiekany w piekarniku z ananasemMakaron cannelloni nadziewany kurczakiemKurczak barbecue  Kurczak w miodowym sosie(...)Składniki: 200 g piersi z kurczaka 1/2 cukinii 1 papryka czerwoan 200 ml pomidorowej passaty

Szaszłyki z grilla 8

teraz
Dodaj

kroimy w "kostkę" 2-3 cm, paprykę, cukinię, cebulę, czosnek, zioła, przyprawy, 1/3 szklanki oleju, sól(...)upodobań. Gdy wszystko mamy przygotowane, to naprzemiennie nadziewamy na patyki... Całość możemy przygotować wcześniej i przechować

Nadziewany bakłażan 2

6 lat temu
Dodaj

wniosku, że potraktuję go podobnie jak cukinię i podam nadziany jakimś ciekawym, bezmięsnym farszem. Bałam się(...)był nie tylko pyszny ale i kolorowy! Nadziewany bakłażanPotrzebne składniki:2 bakłażanypół szklanki kaszy jęczmiennejszklanka

Najprostsze szaszłyki - z kiełbasy i warzyw 3

7 lat temu
Dodaj

przyprawy do grilla 5-6 łyżek oleju Cukinie razem ze skórką pokroić w plastry. Wybrałam małe(...)posypać przyprawą. Delikatnie wymieszać. Następnie na patyki nadziewać składniki wedle własnych upodobań.  Gotowe szaszłyki grillować

Post dąbrowskiej dania na wigilię 10

teraz
Dodaj

posypujemy siekanym czosnkiem, rzodkiewką i świeżą bazylią. Nadziewane papryki. Składniki: 3 świeże czerwone papryki(...)stopni. Post Dąbrowskiej dania na Wigilię Cukinia z patelni. Składniki: 2 cukinie, 200 g pieczarek

Weekend z ewą szabatin – niecodzienne wydarzenie w kozienicach 5

6 lat temu
Dodaj

Papryka czerwona Papryka zielona Papryka żółta Młoda cukinia Czerwona cebula Pomidorki koktajlowe Ser pleśniowy – Lazur Roszponka(...)mozzarellę i oliwki odsączyć z płynu. Nadziewać na patyczki do koreczków na przemian: oliwka, mozzarella, pomidorek

Penne z ciecierzycą, suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i chrupiącymi orzechami włoskimi 14

8 lat temu
Dodaj

orzechy, czarne oliwki, cukinię i ciecierzycę.Gdy cukinia będzie al dente, dodajemy do smaku suszone oregano(...)świeżego ciasta makaronowego. Włoskie ravioli najczęściej nadziewane są ricottą ze szpinakiem czy grzybami