Tarta 5174 wpisów

Wiosenna babka z jęczmieniem i nasionami chia 7

8 lat temu
Dodaj

babki smarujemy tłuszczem, posypujemy równomiernie bułką tartą i wykładamy ciasto- kolorami wedle uznania. Wstawiamy

Babka piaskowa waniliowa 8

10 lat temu
Dodaj

Formę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą (ja użyłam tortownicy 26cm z wymienną wkładką

Sernik malinowy 4

11 lat temu
Dodaj

pieczenia, wysmarowałam masłem i oprószyłam bułką tartą. Masę przełożyłam do tortownicy. Wstawiłam do piekarnika

Devolay z piersi kurczaka 9

7 lat temu
Dodaj

masła 3 jajka do panierki bułka tarta i mąka ok. 100 g sera żółtego

Przepisy na obiad jesienią na dwa tygodnie 8

7 lat temu
Dodaj

patelni!  SPRAWDZONY PRZEPIS NA MINI TARTY Z ŁOSOSIEM! PIECZONE WARZYWA I GRILLOWANY DORSZ

Jak zrobić krem budyniowy? 7

7 lat temu
Dodaj

użyć go jako jeden ze składników tarty z owocami.  Domowy krem budyniowy sprawdzi

Tort orzechowo piernikowy z nutą pomarańczy 28

6 lat temu
Dodaj

pęcherzyków powietrza.Formę np. od tarty wykładamy folią spożywczą, na niej układamy np. kokilkę

Kopytka dyniowe 2

6 lat temu
Dodaj

możecie podać z jogurtem naturalnym, bułką tartą z cynamonem, albo tradycyjnie ze skraweczkami

Bałkańska musaka 9

7 lat temu
Dodaj

jogurtu naturalnego  - 100 g tartego sera żółtego Sposób przygotowania:  1. Cebulę siekamy

Krokiety z kapusty coolwarp i pieczarek 129

6 lat temu
Dodaj

zamaczamy w jajku oraz obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na oleju

Makaron w kremowym sosie z łososiem 4

teraz
Dodaj

łososia 300 g śmietany kremówki 2 łyżki tartego parmezanu 2 szalotki 2 ząbki czosnku

Ulubieńcy jesieni 2017 4

7 lat temu
Dodaj

zapachów. Lubię te otulające wonie, więc propozycja Tarte Tatin idealnie trafiła w mój gust

Krokiety bezglutenowe 2

10 lat temu
Dodaj

solą i pierzem. Gotowe. :)) Nie używam bułki tartej, tak przygotowane podgrzewam jeszcze lekko na patelni

Roladki z szynki z sałatką chrzanową 2445

7 lat temu
Dodaj

klasa M lub L) 1 mały słoiczek tartego chrzanu (160g lub można dać nieco mniej

Risotto z pieczarkami 3

teraz
Dodaj

białego wina 1 szklanka bulionu 2 łyżki tartego parmezanu Cebulę kroimy w piórka, przesmażamy

Makaron z kurkami i z krewetkami 2

7 lat temu
Dodaj

ugotowane) 1 czerwona cebula 1/2 szklanki tartego parmezanu 1 szklanka białego pół wytrawnego wina

Pierś z kurczaka w parmezanowej panierce 1

7 lat temu
Dodaj

piersi kurczaka – panierka z parmezanu, bułki tartej i mąki kukurydzianej. Mięso oczyścić i podzielić

Pieczeń kebab-gyros na kanapki 7

7 lat temu
Dodaj

przyprawy kebab-gyros, 2-4 łyżki bułki tartej. . Wszystkie produkty "wrzucamy" do miski i dokładnie

Krokiety z pieczarkami i kapustą kiszoną 581

7 lat temu
Dodaj

zawijamy, panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na złoty kolor

Mielony nadziewany 7

7 lat temu
Dodaj

cebulkę pokrojoną w kostkę i trochę bułki tartej żeby lepiej się lepiło.Potem wszystko razem

Ravioli ze szpinakiem 2

7 lat temu
Dodaj

jajkasól200 g szpinaku mrożonegoopakowanie sera ricotta50 g tartego sera parmezanłyżka tymianku suszonegołyżka naci selera

Ekspresowa babka ziemniaczana z boczkiem 6

9 lat temu
Dodaj

ziemniaczaną (czy też kartoflaka) lubię bardzo, ale tarcie „góry” ziemniaków zawsze mnie zniechęcało.  Tym razem

Portobello z winem marsala 1

10 lat temu
Dodaj

prezentuje się smażona w jajku i bułce tartej. Podobnie jak inne pieczarki, tak i portobello

Szarlotka z tartymi jabłkami. górska szarlotka. 17

7 lat temu
Dodaj

górach. Jabłka w takiej szarlotce są tarte na tarce o grubych oczkach. Szarlotka

Surówka z brukwi

10 lat temu
Dodaj

jarzynowej, lekko solimy. Na tej samej tarce trzemy jabłka (razem ze skórką), skrapiamy sokiem z cytryny(...)ściemniały. Kolejno trzemy na tarce kawałek papryki. Drobno siekamy koperek, dodajemy do pozostałych składników, skrapiamy olejem

Kotlety pożarskie panierowane w grzankach z chleba 3

10 lat temu
Dodaj

jest zbyt luźna możemy dodać trochę bułki tartej), panierujemy w grzankach i kładziemy na rozgrzaną

Kotlety z ryżu miksowanego 1

11 lat temu
Dodaj

mące, jej nadmiar otrzepujemy (panierując w bułce tartej kotlety chłoną więcej tłuszczu). Smażymy na rozgrzanym