7 lat temu
Śledź Dodaj
zawsze. Ja swój pierwszy zakwas przygotowałam kilka lat temu i od tej pory nie wyobrażam sobie
7 lat temu
Śledź Dodaj
zawsze. Ja swój pierwszy zakwas przygotowałam kilka lat temu i od tej pory nie wyobrażam sobie
Rogale jak z dawnej piekarni. 3
7 lat temu
Śledź Dodaj
sama, prawdziwe, swojskie, takie jak za dawnych lat. Przejrzałam internet, poczytałam i upiekłam :) Zainspirowałam się przepisem
7 lat temu
Śledź Dodaj
Ciasto znane od lat i wstyd się przyznać, ale ja dopiero teraz zdecydowałam się upiec. Przepis
8 lat temu
Śledź Dodaj
Znacie takie naleśniki ? Ja robię je od lat. U nas w domu smakują wszystkim. Jeśli jeszcze
Kluski na parze. 146
8 lat temu
Śledź Dodaj
takich klusek, tym bardziej, że zaczyna się lato, a tym samym sezon na owoce. Warto wykorzystać
Leczo wegańskie z selerem naciowym 2
6 lat temu
Śledź Dodaj
waste - jedynego z nielicznych kulinarnych trendów ostatnich lat, któremu poddaję się bez wahania. Wykorzystując resztki tego
Batoniki mixitki - zdrowa alternatywa dla słodyczy 5
6 lat temu
Śledź Dodaj
Niemal dokładnie dwa lata temu wraz z naszymi przyjaciółmi doszliśmy do wniosku, że pora coś zmienić
Tradycyjne powidła śliwkowe z węgierek 4
6 lat temu
Śledź Dodaj
smaku możemy przechowywać w spiżarni nawet kilka lat bez obaw, że się zepsują. Uwaga: Śliwki, jako
Czy warto kupić dzbanek filtrujący wodę 4
6 lat temu
Śledź Dodaj
obserwacjach. Dzbanków filtrujących używam nieprzerwanie od kilkunastu lat, od 2012 roku są to dzbanki firmy Aquaphor
Młoda kapusta z pomidorami i koperkiem 4
teraz
Śledź Dodaj
niezmiennie jednym z naszych ulubionych dań na lato. Kapustę z pomidorami i koperkiem można zrobić także
Jak zachować się w czasie burzy? 4
teraz
Śledź Dodaj
zachować się w czasie burzy?Lato to czas, w którym burze mogą występować niemal codziennie. Jest
Sukiyaki z klasycznym japońskim makaronem oyakata 2
6 lat temu
Śledź Dodaj
wielu lat kuchnia japońska ma w Polsce liczne grono wielbicieli. Zaliczana do grona najzdrowszych kuchni świata
Culinary innovators 2018 na służewcu 1
teraz
Śledź Dodaj
jeszcze trochę czasu. Delektowałem się cydrami z lat 2015 – 2017 w tym cydrem lodowym, który robiony
Kawowego barbarzyńcy opinia o kawie illy espresso black 2
7 lat temu
Śledź Dodaj
uwaga Paolo Cozza, którą zapamiętałem z wygłoszonego lata temu w programie „Europa da się lubić” wykładu
Tacos z pikantnym grillowanym kurczakiem 1
7 lat temu
Śledź Dodaj
miazga z papryczek chili dojrzewa przez trzy lata w beczkach wykonanych z drewna białego dębu. Przed
Ciasto drożdżowe z truskawkami łyżką mieszane 10
teraz
Śledź Dodaj
mieszane zawsze kojarzy mi się z początkiem lata. To najlepsze jakie znam, bardzo puszyste ciasto
Kotlety mielone z mięsa mieszanego 3
7 lat temu
Śledź Dodaj
przypomnieć sobie, jak się gotowało ponad 50 lat temu. Kotlety mielone z mięsa mieszanego dość często
Marmite i vegamite - co to jest i z czym to jeść 1
7 lat temu
Śledź Dodaj
znana jako Dieta Marmite. Od lat dwudziestych XX wieku na charakterystycznej czerwono - żółtej etykiecie widnieje naczynie
Camembert - najsłynniejszy francuski ser 2
7 lat temu
Śledź Dodaj
produkcji serów w swojej rodzinnej wiosce. Kilkadziesiąt lat później, za sprawą przedsiębiorczej Marie Harel (córki Marie
Witamina c - właściwości i zastosowanie 6
teraz
Śledź Dodaj
Potwierdzają to badania prowadzone już od 80 lat (witaminę C wyizolował w 1928 roku węgierski biochemik
Jak wybrać czajnik elektryczny 2
7 lat temu
Śledź Dodaj
takich właśnie czajników korzystamy od wielu lat i naszym zdaniem sprawdzają się najlepiej, ze wszystkich dostępnych
Winnice i wina mołdawskie. skarby mołdawii 1
teraz
Śledź Dodaj
Bardzo dotkliwym ciosem było wprowadzenie przez Rosję latach 2006 - 2007 embarga na wina mołdawskie, Paradoksalnie wyszło
Przyprawy - ewa malika szyc-juchnowicz 1
7 lat temu
Śledź Dodaj
dodając niepowtarzalnego smaku i aromatu. Zaledwie 40. lat temu w polskiej kuchni królowały pieprz, majeranek, liść
Karkówka w sosie śliwkowym z wolnowaru 4
7 lat temu
Śledź Dodaj
wyraz mojej subiektywnej opinii po niemal pięciu latach używania crock-potów. Jeśli szukacie inspiracji
Kuchenny kredens. polska kuchnia przedwojenna - monika śmigielska
7 lat temu
Śledź Dodaj
odręcznie spisane na pożółkłych na skutek upływu lat karteczkach. Czasu nie cofniemy, ale możemy dzięki ogromnej
Jak przygotować wigilijną kolację 10
7 lat temu
Śledź Dodaj
byłem wszędzie (śmiech). Już od najmłodszych lat miałem predyspozycje na szefa kuchni, dlatego miałem
Zupa dyniowa krem z kukurydzą 1
teraz
Śledź Dodaj
krem z kukurydzą, która przypomina mi słoneczne lato. Ma ona jeszcze jedną zaletę - jest bardzo prosta