Lato 6758 wpisów

Zakwas na barszcz czerwony. 2

7 lat temu
Dodaj

zawsze. Ja swój pierwszy zakwas przygotowałam kilka lat temu i od tej pory nie wyobrażam sobie

Rogale jak z dawnej piekarni. 3

7 lat temu
Dodaj

sama, prawdziwe, swojskie, takie jak za dawnych lat. Przejrzałam internet, poczytałam i upiekłam :) Zainspirowałam się przepisem

Izaura. 4

7 lat temu
Dodaj

nazwami np. kołderka, poduszkowiec. Ja piekę od lat pod nazwą Izaura. Nie ważne jak by się

Metrowiec. 1

7 lat temu
Dodaj

Ciasto znane od lat i wstyd się przyznać, ale ja dopiero teraz zdecydowałam się upiec. Przepis

Sernik. 9

7 lat temu
Dodaj

było trochę dekoracyjnie :) Ten sernik piekę od lat. Kiedyś piekła go maja babcia, tylko dzieliła ciasto

Naleśniki z parówką. 3

8 lat temu
Dodaj

Znacie takie naleśniki ? Ja robię je od lat. U nas w domu smakują wszystkim. Jeśli jeszcze

Kluski na parze. 146

8 lat temu
Dodaj

takich klusek, tym bardziej, że zaczyna się lato, a tym samym sezon na owoce. Warto wykorzystać

Leczo wegańskie z selerem naciowym 2

6 lat temu
Dodaj

waste - jedynego z nielicznych kulinarnych trendów ostatnich lat, któremu poddaję się bez wahania. Wykorzystując resztki tego

Batoniki mixitki - zdrowa alternatywa dla słodyczy 5

6 lat temu
Dodaj

Niemal dokładnie dwa lata temu wraz z naszymi przyjaciółmi doszliśmy do wniosku, że pora coś zmienić

Tradycyjne powidła śliwkowe z węgierek 4

6 lat temu
Dodaj

smaku możemy przechowywać w spiżarni nawet kilka lat bez obaw, że się zepsują. Uwaga: Śliwki, jako

Czy warto kupić dzbanek filtrujący wodę 4

6 lat temu
Dodaj

obserwacjach. Dzbanków filtrujących używam nieprzerwanie od kilkunastu lat, od 2012 roku są to dzbanki firmy Aquaphor

Młoda kapusta z pomidorami i koperkiem 4

teraz
Dodaj

niezmiennie jednym z naszych ulubionych dań na lato. Kapustę z pomidorami i koperkiem można zrobić także

Jak zachować się w czasie burzy? 4

teraz
Dodaj

zachować się w czasie burzy?Lato to czas, w którym burze mogą występować niemal codziennie. Jest

Sukiyaki z klasycznym japońskim makaronem oyakata 2

6 lat temu
Dodaj

wielu lat kuchnia japońska ma w Polsce liczne grono wielbicieli. Zaliczana do grona najzdrowszych kuchni świata

Garnek do gotowania mleka 2

6 lat temu
Dodaj

możecie mieć pewność, że posłuży wam wiele lat. Za swój garnek  o pojemności

Culinary innovators 2018 na służewcu 1

teraz
Dodaj

jeszcze trochę czasu. Delektowałem się cydrami z lat 2015 – 2017 w tym cydrem lodowym, który robiony

Kawowego barbarzyńcy opinia o kawie illy espresso black 2

7 lat temu
Dodaj

uwaga Paolo Cozza, którą zapamiętałem z wygłoszonego lata temu w programie „Europa da się lubić” wykładu

Tacos z pikantnym grillowanym kurczakiem 1

7 lat temu
Dodaj

miazga z papryczek chili dojrzewa przez trzy lata w beczkach wykonanych z drewna białego dębu. Przed

Ciasto drożdżowe z truskawkami łyżką mieszane 10

teraz
Dodaj

mieszane zawsze kojarzy mi się z początkiem lata. To najlepsze jakie znam, bardzo puszyste ciasto

Kotlety mielone z mięsa mieszanego 3

7 lat temu
Dodaj

przypomnieć sobie, jak się gotowało ponad 50 lat temu. Kotlety mielone z mięsa mieszanego dość często

Marmite i vegamite - co to jest i z czym to jeść 1

7 lat temu
Dodaj

znana jako Dieta Marmite. Od lat dwudziestych XX wieku na charakterystycznej czerwono - żółtej etykiecie widnieje naczynie

Silikonowa rękawica 2

7 lat temu
Dodaj

Pozwoli to na korzystanie z niej przez lata. Wymiary: 31 x 18,5 cm Zachęcamy

Camembert - najsłynniejszy francuski ser 2

7 lat temu
Dodaj

produkcji serów w swojej rodzinnej wiosce. Kilkadziesiąt lat później, za sprawą przedsiębiorczej Marie Harel (córki Marie

Witamina c - właściwości i zastosowanie 6

teraz
Dodaj

Potwierdzają to badania prowadzone już od 80 lat (witaminę C wyizolował w 1928 roku węgierski biochemik

Jak wybrać czajnik elektryczny 2

7 lat temu
Dodaj

takich właśnie czajników korzystamy od wielu lat i naszym zdaniem sprawdzają się najlepiej, ze wszystkich dostępnych

Winnice i wina mołdawskie. skarby mołdawii 1

teraz
Dodaj

Bardzo dotkliwym ciosem było wprowadzenie przez Rosję latach 2006 - 2007 embarga na wina mołdawskie, Paradoksalnie wyszło

Przyprawy - ewa malika szyc-juchnowicz 1

7 lat temu
Dodaj

dodając niepowtarzalnego smaku i aromatu. Zaledwie 40. lat temu w polskiej kuchni królowały pieprz, majeranek, liść

Karkówka w sosie śliwkowym z wolnowaru 4

7 lat temu
Dodaj

wyraz mojej subiektywnej opinii po niemal pięciu latach używania crock-potów.  Jeśli szukacie inspiracji

Kuchenny kredens. polska kuchnia przedwojenna - monika śmigielska

7 lat temu
Dodaj

odręcznie spisane na pożółkłych na skutek upływu lat karteczkach. Czasu nie cofniemy, ale możemy dzięki ogromnej

Jak przygotować wigilijną kolację 10

7 lat temu
Dodaj

byłem wszędzie (śmiech). Już od najmłodszych lat miałem predyspozycje na szefa kuchni, dlatego miałem

Zupa dyniowa krem z kukurydzą 1

teraz
Dodaj

krem z kukurydzą, która przypomina mi słoneczne lato. Ma ona jeszcze jedną zaletę - jest bardzo prosta