2 lat temu
Śledź Dodaj
którego przymierzam się już od paru dobrych lat. Jest więc szansa, że jak już mam gotowy
2 lat temu
Śledź Dodaj
którego przymierzam się już od paru dobrych lat. Jest więc szansa, że jak już mam gotowy
2 lat temu
Śledź Dodaj
wyrzucę, z wiadomych względów. Od kilkunastu lat robię więc ten ser tak samo. Jedyne z czym
2 lat temu
Śledź Dodaj
istnieje bez tych dwóch dodatków. Pięć lat temu pewnie bym tego nie napisała :). A, i pamiętajcie
Owsianka z gruszką i masłem orzechowym 1
2 lat temu
Śledź Dodaj
smaczniejsze są owsianki na ciepło. Tak jak latem nie lubię jeść ciepłych zup, tak w chłodniejsze
Chleb pszenny na drożdżach z płatkami owsianymi
2 lat temu
Śledź Dodaj
pewno to zrobię. Ja jakieś dwa lata temu mówiłam, że nie w życiu nie będę się
3 lat temu
Śledź Dodaj
będę się ewakuować. Kończę dziś 40 lat, idę trochę poświętować :). Zajrzyjcie do mnie ponownie
Kurczak z cukinią w jogurtowym sosie curry
3 lat temu
Śledź Dodaj
mąż nie jest amatorem cukinii. Najgorsze jest lato, kiedy to nasi znajomi rozdają
Chleb żytnio-gryczany na zakwasie
3 lat temu
Śledź Dodaj
Pamiętam jak parę lat temu mówiłam, że w życiu nie zabiorę się za robienie chleba
3 lat temu
Śledź Dodaj
jadłam stosunkowo niedawno, bo jakieś 2 lata temu. Spędzaliśmy z My i Tolą wakacje w Borach
Sałatka z makaronem ryżowym, kurczakiem i ananasem 2
teraz
Śledź Dodaj
sałatkę jadłam ostatnio jakoś z 8-10 lat temu. Pamiętam, że była bardzo smaczna (mimo
3 lat temu
Śledź Dodaj
Pewnie dlatego skrupulatnie omijałam szare kluski, przez lata. Kiedy po raz trzysta pięćdziesiąty dziewiąty kulinarne grupy
teraz
Śledź Dodaj
ciepło. Takie nocne, zimne, zdecydowanie są smaczniejsze latem. Jeżeli jednak dla Was to zupełnie bez znaczenia
Pasta z serka śmietankowego i wędzonego łososia 1
3 lat temu
Śledź Dodaj
serek, dodajcie jaki lubicie. Ja od wielu lat kupuję Piątnicę. Ma świetny skład i jest smaczny
Koreczki z pomidorami i mozzarellą
3 lat temu
Śledź Dodaj
Najsmaczniejsze byłyby oczywiście latem, ale to już nie moja wina, że Sylwester jest zimą. A kiedy
3 lat temu
Śledź Dodaj
szczęście stare babcine książki kucharskie (z lat 70), które nigdy nie zawodzą. Zajrzałam do spisu treści
3 lat temu
Śledź Dodaj
który wpadłam w internecie jakieś dwa lata temu. W tym roku postanowiłam go zrobić i podzielić
Surówka z kalarepy i kapusty pekińskiej
3 lat temu
Śledź Dodaj
Zabieram się za niego już od tylu lat, że zupełnie o tym zapomniałam. Tola parę
Racuchy drożdżowe ze śliwkami 2
3 lat temu
Śledź Dodaj
swojego, ale chciałam skorzystać z przepisu z lat 70. Pomieszałam ze sobą wszystko co powinnam wymieszać
teraz
Śledź Dodaj
zaglądałam, nawet do ulubionej książki kucharskiej z lat 70. Zrobiłam 20 dość sporych sztuk. Tola
Makaron ryżowy z cukinią, groszkiem i ogórkiem 1
3 lat temu
Śledź Dodaj
warzywne. I ten piękny groszek. Po 7 latach prowadzenia bloga doszło do mnie, że warto korzystać
3 lat temu
Śledź Dodaj
publikowanie tego przepisu. I piszę tutaj o latach, nie dniach. Za każdym razem gdy piekłam pstrągi
Bigos z cukinią i kurczakiem 1
3 lat temu
Śledź Dodaj
pomidorami i malinami. Jasna cholera, jeszcze lato się nie skończyło, a ja już zaczynam marudzić
3 lat temu
Śledź Dodaj
chrupiące. Takie pieczywo kojarzy mi się z latami 90. Jeżeli macie ochotę na pastę jajeczną
Makaron ze śmietaną i szpinakiem 2
3 lat temu
Śledź Dodaj
się zmniejszać kaloryczność części potraw. Od wielu lat w sklepach można kupić śmietankę 18% w kartoniku
teraz
Śledź Dodaj
wytargałam z zamrażalnika do dzisiejszego przepisu. Parę lat temu próbowałam już robić gulasz wołowy z papryką
3 lat temu
Śledź Dodaj
sosie koperkowym. Nie wiem już od ilu lat planowałam zrobić tę potrawę. Tak samo jak się
Szaszłyki z białą kiełbasą, papryką i cebulą 3
4 lat temu
Śledź Dodaj
sałatki i taką jakby przystawkę, którą wiele lat temu jadłam u mojej rodziny na dolnym śląsku
Zapiekanki z serem i pieczarkami
4 lat temu
Śledź Dodaj
Wyszły w punkt. Bloga prowadzę od 7 lat, miałam więc sporo czasu na natrzaskanie postów. Pisałam
teraz
Śledź Dodaj
warzywach, przyprawach. Przynajmniej ja pod koniec lata nie będę oszczędzać. Schab pieczony w ajvarze wyszedł naprawdę