Czerwona porzeczka to niepozorny krzaczek pochodzący z Europy Zachodniej. W jej nieco kwaskowatych owocach znajduję się takie składniki jak witamina C, A. B1, B2, B6, E, błonnik, betakaroten oraz potas, wapń, żelazo, magnez i inne. Uzupełnieniem tych składników są pektyny, czyli składnik błonnika redukujący poziom złego cholesterolu. Dodatkowo pek...

Poczytaj

Kurczak w sosie z suszonymi pomidorami

Masz dość kurczaka w panierce? Wypróbuj ten genialny przepis na kurczaka w kremowym sosie z suszonymi pomidorami! Moja rodzinka była zachwycona!


Termoobieg w piekarniku – kiedy należy go używać, a kiedy tego nie robić?

Termoobieg w piekarniku – kiedy należy go używać, a kiedy tego nie robić?


5 potraw, których należy unikać, jeśli chcesz schudnąć

5 potraw, których należy unikać, jeśli chcesz schudnąć


Osoby, które trafiły na ten wpis szukały : porzeczki owoce krwi cukier cukru składniki jedzenie witaminy żelazo krew

Czy podoba Ci się ten wpis? dodaj komentarz, podziel się swoją opinią