Składniki:
( na 12 jagodzianek, szklanka 250 ml)
Rozczyn
40 g drożdży
1/2 szklanki mleka
łyżka cukru
łyżka mąki
Ciasto: 
550 g mąki pszennej
1 jako + 1 żółtko
4 łyżki cukru
1/2 szklanki mleka
80 g masła
szczypta soli
Jagodowe nadzienie:
Jagody 450 g
Cukier puder łyżka
Mąka ziemniaczana łyżka
Dodatkowo:
Lukier ...

Czy podoba Ci się ten wpis? dodaj komentarz, podziel się swoją opinią

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

Lifestylowo.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję