Pasteryzacja. jak pasteryzować słoiki w wodzie?

Pasteryzacja pozwala zachować wartości odżywcze owoców i warzyw, witaminy i minerały zawarte w przetworach, a jednocześnie przedłużyć ich czas przydatności do spożycia. I nie jest wcale taka straszna, jak może się wydawać ;)
Źródło
Źródło
Śledź
Poczytaj
13 sekretnych funkcji telefonu komórkowego
13 sekretnych funkcji telefonu komórkowego, o których nie miałeś pojęcia! Sprawdź!
12 szokujących, a jednocześnie genialnych zastosowań Vicks VapoRub
12 szokujących, a jednocześnie genialnych zastosowań Vicks VapoRub
Termoobieg w piekarniku – kiedy należy go używać, a kiedy tego nie robić?
Termoobieg w piekarniku – kiedy należy go używać, a kiedy tego nie robić?
13 dziewczęcych rzeczy, które sekretnie kochają robić mężczyźni
13 dziewczęcych rzeczy, które sekretnie kochają robić mężczyźni
Proponowane wpisy
Czego szukasz?
Osoby, które trafiły na ten wpis szukały : przetwory porady jak owoce witamina witaminy wcale nie pasibrzuszek witamina a