
9 lat temu
Śledź Dodaj
królowi Janowi III Sobieskiemu, po wygranej bitwie wiedeńskiej. Dziś ziemniaki często goszczą na naszych stołach
9 lat temu
Śledź Dodaj
królowi Janowi III Sobieskiemu, po wygranej bitwie wiedeńskiej. Dziś ziemniaki często goszczą na naszych stołach
Jak polacy postrzegają kuchnię polską, czyli polskie skarby kulinarne 7
7 lat temu
Śledź Dodaj
jego głównym partnerem jest Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie. Po wypiciu pysznej kawy(...)smakami kuchni polskiej. Zauroczyły mnie przepięknie zaaranżowane stoły pełne kolorów i przeróżnych aromatów! Na stołach były(...)obok trzech już wymienionych dań, na stole pojawiłby się rosół, żurek, kotlet schabowy, makowiec i gołąbki
Zalipianki ewy wachowicz - czy warto tu wpaść? 9
7 lat temu
Śledź Dodaj
Zalipia wpisuje się w kulinarne dziedzictwo grodu królów Polski. Stworzone z pasją, powstałe z miłości(...)Wachowicz.Jako czekadełko pojawią się na naszym stole podpłomyk z czarnuszką, jest świeżutki, chrupiący i pyszny. Towarzyszy
7 lat temu
Śledź Dodaj
lekarz ordynował pierniczki. Powodem tego był dręczący króla wyjątkowo zły nastrój, a w tamtych czasach powszechnie(...)piernika, z pieprzem, takie jak dawniej na stołach dodawali do wszelkich potraw”. Koniec. Jeżeli jeszcze się
7 lat temu
Śledź Dodaj
jest Maciej Nowicki, szef kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie. Nie jestem stałą bywalczynią(...)miesiącu budyń pojawia się na naszym stole. Melchmus z wetami bardzo przypadł nam do gustu, jest
Legumina drobiowa z kalafiorem i rakami 4
teraz
Śledź Dodaj
przepisu: Maciej Nowicki, szef kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie Co to jest leguminaNiemal(...)wieku raki były częstym gościem na polskich stołach, dziś potrawy z raków traktowane są raczej jako
Rosół polski z pielmieniami, czyli kulinarna wyprawa do źródeł oryginalnego smaku 2
7 lat temu
Śledź Dodaj
spotkanie. Poprowadził je szef kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, pasjonat i odtwórca historycznych(...)jakiś czas temu zniknęły z naszych stołów, a były bardzo popularne w kuchni staropolskiej. Było