
10 lat temu
Śledź Dodaj
świeżo mielony pieprz czarny Dzień wcześniej (wieczorem) moczymy grzyby. Na drugi dzień grzyby gotujemy, odcedzamy (wywar
10 lat temu
Śledź Dodaj
świeżo mielony pieprz czarny Dzień wcześniej (wieczorem) moczymy grzyby. Na drugi dzień grzyby gotujemy, odcedzamy (wywar
Racuchy drożdżowe z jabłkami 11
teraz
Śledź Dodaj
olej. Szykujemy kubek z gorącą wodą. Łyżkę moczymy w kubku (za każdym razem), nabieramy porcję ciasta
10 lat temu
Śledź Dodaj
smaku) - jajka ugotowane na twardo Śledzie moczymy w zimnej wodzie lub mleku (czas zależy od stopnia
Kotlety mielone w stylu włoskim 3
10 lat temu
Śledź Dodaj
Kromki chleba tostowego bez skórki (lub kajzerki) moczymy w mleku. Ser trzemy na tarce o drobnych
Spring rolls z nasionami chia 29
teraz
Śledź Dodaj
sałatę rwiemy na kawałki. Arkusz papieru ryżowego moczymy przez 2 sekundy w ciepłej wodzie i kładziemy
10 lat temu
Śledź Dodaj
pomysł pocięcia sera na niewielkie kawałki, które moczył w mleku przez 3 godziny, a następnie dodał
Ziemniaczana zupa krem z szaszłykami 4
10 lat temu
Śledź Dodaj
przygotować poprzedniego dnia wieczorem. Prawdziwki płuczemy i moczymy w zimnej wodzie (ok. 4 godzin
śledzie w sosie jogurtowo majonezowym 7
10 lat temu
Śledź Dodaj
jagodą” – więcej informacji - KLIK. Śledzie moczymy w zimnej wodzie (ok. 30 min). Cebulę kroimy
Przekąska – kasza jaglana zapiekana w portobello 2
10 lat temu
Śledź Dodaj
grubym dnem. Kaszę jaglaną przez godzinę moczymy w zimnej wodzie, następnie płuczemy do momentu, aż woda
11 lat temu
Śledź Dodaj
pieprz - sól do smaku - olej Śledzie moczymy w zimnej wodzie (czas zależy od tego jakie
Kiełbasa suszona dojrzewająca 5
11 lat temu
Śledź Dodaj
czasie przekładamy do miski, chwilę wyrabiamy. Jelita moczymy w letniej wodzie przez 2 godziny. Przy użyciu
Pierogi ze słodką kapustą i grzybami 9
11 lat temu
Śledź Dodaj
szklanki wrzątku Grzyby płuczemy i moczymy na noc w zimnej wodzie. Na drugi dzień gotujemy
11 lat temu
Śledź Dodaj
masę płucze się i parzy lub moczy przez noc, a potem krótko gotuje przez kilka minut
Kotlety pożarskie panierowane w grzankach z chleba 4
11 lat temu
Śledź Dodaj
razie potrzeby łamiemy na mniejsze kawałki). Bułkę moczymy w mleku.Umyte i osuszone mięso bardzo drobno siekamy