9 lat temu
Śledź Dodaj
świeżo mielony pieprz czarny Dzień wcześniej (wieczorem) moczymy grzyby. Na drugi dzień grzyby gotujemy, odcedzamy (wywar
9 lat temu
Śledź Dodaj
świeżo mielony pieprz czarny Dzień wcześniej (wieczorem) moczymy grzyby. Na drugi dzień grzyby gotujemy, odcedzamy (wywar
Racuchy drożdżowe z jabłkami 10
teraz
Śledź Dodaj
olej. Szykujemy kubek z gorącą wodą. Łyżkę moczymy w kubku (za każdym razem), nabieramy porcję ciasta
9 lat temu
Śledź Dodaj
smaku) - jajka ugotowane na twardo Śledzie moczymy w zimnej wodzie lub mleku (czas zależy od stopnia
Kotlety mielone w stylu włoskim 2
9 lat temu
Śledź Dodaj
Kromki chleba tostowego bez skórki (lub kajzerki) moczymy w mleku. Ser trzemy na tarce o drobnych
Spring rolls z nasionami chia 2
teraz
Śledź Dodaj
sałatę rwiemy na kawałki. Arkusz papieru ryżowego moczymy przez 2 sekundy w ciepłej wodzie i kładziemy
9 lat temu
Śledź Dodaj
pomysł pocięcia sera na niewielkie kawałki, które moczył w mleku przez 3 godziny, a następnie dodał
Ziemniaczana zupa krem z szaszłykami 2
9 lat temu
Śledź Dodaj
przygotować poprzedniego dnia wieczorem. Prawdziwki płuczemy i moczymy w zimnej wodzie (ok. 4 godzin
śledzie w sosie jogurtowo majonezowym 6
10 lat temu
Śledź Dodaj
jagodą” – więcej informacji - KLIK. Śledzie moczymy w zimnej wodzie (ok. 30 min). Cebulę kroimy
Przekąska – kasza jaglana zapiekana w portobello 2
10 lat temu
Śledź Dodaj
grubym dnem. Kaszę jaglaną przez godzinę moczymy w zimnej wodzie, następnie płuczemy do momentu, aż woda
10 lat temu
Śledź Dodaj
pieprz - sól do smaku - olej Śledzie moczymy w zimnej wodzie (czas zależy od tego jakie
Kiełbasa suszona dojrzewająca 2
10 lat temu
Śledź Dodaj
czasie przekładamy do miski, chwilę wyrabiamy. Jelita moczymy w letniej wodzie przez 2 godziny. Przy użyciu
Pierogi ze słodką kapustą i grzybami 7
10 lat temu
Śledź Dodaj
szklanki wrzątku Grzyby płuczemy i moczymy na noc w zimnej wodzie. Na drugi dzień gotujemy
10 lat temu
Śledź Dodaj
masę płucze się i parzy lub moczy przez noc, a potem krótko gotuje przez kilka minut
Kotlety pożarskie panierowane w grzankach z chleba 3
10 lat temu
Śledź Dodaj
razie potrzeby łamiemy na mniejsze kawałki). Bułkę moczymy w mleku.Umyte i osuszone mięso bardzo drobno siekamy