Moczenie 1092 wpisów

Bigos staropolski 5

9 lat temu
Dodaj

świeżo mielony pieprz czarny   Dzień wcześniej (wieczorem) moczymy grzyby. Na drugi dzień grzyby gotujemy, odcedzamy (wywar

Racuchy drożdżowe z jabłkami 10

teraz
Dodaj

olej. Szykujemy kubek z gorącą wodą. Łyżkę moczymy w kubku (za każdym razem), nabieramy porcję ciasta

śledzie po japońsku 11

9 lat temu
Dodaj

smaku) - jajka ugotowane na twardo   Śledzie moczymy w zimnej wodzie lub mleku (czas zależy od stopnia

Kotlety mielone w stylu włoskim 2

9 lat temu
Dodaj

Kromki chleba tostowego bez skórki (lub kajzerki) moczymy w mleku. Ser trzemy na tarce o drobnych

Spring rolls z nasionami chia 2

teraz
Dodaj

sałatę rwiemy na kawałki. Arkusz  papieru ryżowego moczymy przez 2 sekundy w ciepłej wodzie i kładziemy

Sernik ananasowo kokosowy 25

9 lat temu
Dodaj

pomysł pocięcia sera na niewielkie kawałki, które moczył w mleku przez 3 godziny, a następnie dodał

Ziemniaczana zupa krem z szaszłykami 2

9 lat temu
Dodaj

przygotować poprzedniego dnia wieczorem. Prawdziwki płuczemy i moczymy w zimnej wodzie (ok. 4 godzin

śledzie w sosie jogurtowo majonezowym 6

10 lat temu
Dodaj

jagodą” – więcej informacji - KLIK.   Śledzie moczymy w zimnej wodzie (ok. 30 min). Cebulę kroimy

Przekąska – kasza jaglana zapiekana w portobello 2

10 lat temu
Dodaj

grubym dnem. Kaszę jaglaną przez godzinę moczymy w zimnej wodzie, następnie płuczemy do momentu, aż woda

śledzik 15

10 lat temu
Dodaj

oliwy cytrynowej Dodatkowo: - Pumpernikiel pełnoziarnisty   Śledzie moczymy w zimnej wodzie (jak długo – zależy od stopnia

śledzie w oleju 3

10 lat temu
Dodaj

pieprz - sól do smaku - olej   Śledzie moczymy w zimnej wodzie (czas zależy od tego jakie

Kiełbasa suszona dojrzewająca 2

10 lat temu
Dodaj

czasie przekładamy do miski, chwilę wyrabiamy. Jelita moczymy w letniej wodzie przez 2 godziny. Przy użyciu

Pierogi ze słodką kapustą i grzybami 7

10 lat temu
Dodaj

szklanki wrzątku   Grzyby płuczemy i moczymy na noc w zimnej wodzie. Na drugi dzień gotujemy

Uszka z grzybami 5

10 lat temu
Dodaj

wrzątku       Grzyby płuczemy i moczymy na noc w zimnej wodzie. Na drugi dzień

Makowiec drożdżowy 7

10 lat temu
Dodaj

masę płucze się i parzy lub moczy przez noc, a potem krótko gotuje przez kilka minut

Kwaśnica 6

10 lat temu
Dodaj

pierogów)   Jeżeli dodajemy grzyby – wcześniej je moczymy (najlepiej na noc). Obrane i pokrojone w większą

Kotlety pożarskie panierowane w grzankach z chleba 3

10 lat temu
Dodaj

razie potrzeby łamiemy na mniejsze kawałki). Bułkę moczymy w mleku.Umyte i osuszone mięso bardzo drobno siekamy