
Jogurt bananowy z mango i nektarem z agawy 2
10 lat temu
Śledź Dodaj
mango kroimy na kawałki. Przekładamy do misy blendera, dodajemy sok z cytryny, nektar z agawy – miksujemy

Jogurt bananowy z mango i nektarem z agawy 2
10 lat temu
Śledź Dodaj
mango kroimy na kawałki. Przekładamy do misy blendera, dodajemy sok z cytryny, nektar z agawy – miksujemy

teraz
Śledź Dodaj
buraki kroimy na kawałki. Przekładamy do pojemnika blendera, dodajemy pokrojony czosnek, migdały oraz trochę soku

10 lat temu
Śledź Dodaj
czosnek miksujemy z częścią wody (użyłam zwykłego blendera, ale popularna „żyrafa” też sobie poradzi). Do zmiksowanego

10 lat temu
Śledź Dodaj
masło i cukier puder – miksujemy przy użyciu blendera „żyrafy”. Następnie wbijamy całe jajka, dodajemy ziarenka

10 lat temu
Śledź Dodaj
patelni – odstawiamy do wystudzenia. Wystudzone ziarna mielimy blenderem lub w młynku. Przesypujemy do miseczki, dodajemy pokrojone

10 lat temu
Śledź Dodaj
prażymy na suchej patelni. Uprażone miksujemy w blenderze. Dodajemy pozostałe składniki marynaty, oprócz skrobi i miksujemy

Ziemniaczana zupa krem z szaszłykami 4
10 lat temu
Śledź Dodaj
kuchenki i miksujemy zupę przy użyciu blendera „żyrafy” (ostrożnie, bo zupa jest gorąca). Następnie doprawiamy

Sajgonki z warzywami i mięsem z indyka 8
10 lat temu
Śledź Dodaj
Mięso z indyka mielimy lub miksujemy w blenderze. Na patelni rozgrzewamy olej sezamowy, przesmażamy drobno pokrojoną

Krewetki kokosowe na puree z mango 3
10 lat temu
Śledź Dodaj
smaku solą i pieprzem. Miksujemy przy użyciu blendera „żyrafy”. Krewetki rozmrażamy w zimnej wodzie. W międzyczasie

Naleśniki biszkoptowe z serem 5
10 lat temu
Śledź Dodaj
oddzielamy od białek i ucieramy (u mnie blenderem) z cukrami. Utarte żółtka dodajemy do masy

10 lat temu
Śledź Dodaj
cytryny. Dusimy do rozparowania moreli – miksujemy blenderem „żyrafą”. Przekładamy na sito, przecieramy. Ponownie przelewamy do rondla

Polędwiczki wieprzowe faszerowane musem drobiowym 14
10 lat temu
Śledź Dodaj
mocniejsze) nadając kształt prostokąta. Do pojemnika blendera wkładamy pokrojone w kostkę filety drobiowe, czosnek, pokrojony koper

10 lat temu
Śledź Dodaj
odkładamy. Pozostałe przekładamy do pojemnika i miksujemy blenderem (żyrafą) na gładki mus. Dodajemy słodzone mleko skondensowane

10 lat temu
Śledź Dodaj
Bułkę kroimy w kostkę, partiami mielimy w blenderze, przesypujemy do miski. Łososia drobno siekamy tasakiem, dodajemy

teraz
Śledź Dodaj
grzanki. Wszystkie składniki na dressing miksujemy w blenderze na gładki sos. Umytą i podzieloną na listki

11 lat temu
Śledź Dodaj
fasola będzie gotowa przekładamy kilka łyżek do blendera i miksujemy na gładką masę, którą zagęszczamy potrawę

11 lat temu
Śledź Dodaj
Ponownie przekładamy na sito i odsączamy. Do blendera wkładamy orzechy pistacjowe, czosnek, miętę, dodajemy sól

11 lat temu
Śledź Dodaj
przy zakupie). Namoczone bułki odciskamy. Przekładamy do blendera, dodajemy pokrojone ząbki czosnku, nasiona kolendry i majeranek

Pierogi ze słodką kapustą i grzybami 9
11 lat temu
Śledź Dodaj
wody do kapusty), studzimy i siekamy (można blenderem) lub nożem. Pieczarki oczyszczamy, ścieramy na tarce jarzynowej

11 lat temu
Śledź Dodaj
minut, odcedzamy, studzimy i siekamy ( można blenderem – tylko nie na papkę) lub nożem. Pieczarki oczyszczamy, ścieramy

Sernik czekoladowy z wiśniami 4
11 lat temu
Śledź Dodaj
miękkie masło. Łączymy składniki ręcznie lub blenderem (czy malakserem). Gotową masę z herbatników wykładamy do tortownicy

teraz
Śledź Dodaj
zmielonego mięsa dodajemy wszystkie przyprawy (czosnek zmiksowałam blenderem) i bardzo dokładnie wyrabiamy. Kolejno dodajemy lodowatą wodę

11 lat temu
Śledź Dodaj
tylko pyrkało”). Pod koniec miksujemy w blenderze białą fasolę odsączoną z zalewy (dodałam jeszcze ząbek czosnku

Kotlety pożarskie panierowane w grzankach z chleba 5
11 lat temu
Śledź Dodaj
posiekałam, a bułkę z czosnkiem zmiksowałam w blenderze. Do masy mięsnej dodajemy żółtka, sól, pieprz, rozpuszczone

Falafel w chlebku pita z sosem tahini 35
11 lat temu
Śledź Dodaj
maszynką do mięsa (z drobnym sitkiem), żadnych blenderów! Razem z ciecierzycą mielimy cebule i czosnek. Dodajemy

11 lat temu
Śledź Dodaj
owoce Twaróg mielimy (lub miksujemy blenderem). Żelatynę zalewamy 3 łyżkami zimnej wody i odstawiamy

11 lat temu
Śledź Dodaj
maszynce o grubych oczkach lub miksujemy w blenderze. Dodajemy żółty ser, pietruszkę, sól, pieprz i trochę

Zupa z jarmużu à la szczawiowa 5
11 lat temu
Śledź Dodaj
łodygi kroimy na małe kawałki. Wrzucamy do blendera, dodajemy pokrojone ząbki czosnku – miksujemy. Dodajemy wino Mirin