8 lat temu
Śledź Dodaj
Przekładamy do mięsa. Wlewamy 4-5 szklanek wody (tak żeby mięso było przykryte). Dusimy pod przykryciem
8 lat temu
Śledź Dodaj
Przekładamy do mięsa. Wlewamy 4-5 szklanek wody (tak żeby mięso było przykryte). Dusimy pod przykryciem
Krokiety z kapustą i pieczarkami 1654
8 lat temu
Śledź Dodaj
minut. Kapustę siekamy/ Podlewamy wodą i gotujemy do miękkości. Cebulę drobno siekamy. Pieczarki kroimy w kostkę
świąteczne pierogi z wędzoną kiełbasą 7
8 lat temu
Śledź Dodaj
ładnie zarumieni. Dokładamy śliwki i grzyby. Podlewamy wodą. Solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy jałowiec. Chwilę
8 lat temu
Śledź Dodaj
Przekładamy do garnka. Podlewamy 1,5 szklanki wody. Dodajemy jałowiec i goździki. Dusimy pod przykryciem przez
Ciasto dyniowe bez pieczenia 9
8 lat temu
Śledź Dodaj
przygotowania: Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości ciepłej wody. Studzimy. Puree z dyni łączymy z cynamonem, goździkami
Karkówka w sosie ketchupowym 77
8 lat temu
Śledź Dodaj
czasu aż pieczarki odparują z nadmiaru wody. Mięso układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy
8 lat temu
Śledź Dodaj
plasterki. Wkładamy do garnka. Zalewamy 2 litrami wody. Dodajemy cukier i sól (płaska łyżka). Gotujemy
8 lat temu
Śledź Dodaj
łyżki masła20 dag boczkuszklanka bulionu (można zastąpić wodą)szklanka kremówkiłyżka mąkimarynata: 2 łyżeczki soli2 łyżki oleju4
8 lat temu
Śledź Dodaj
cukierSposób przygotowania: Mięso zalewamy 2,5 litra wody. Zagotowujemy. Ściągamy szumowiny. Włoszczyznę dokładnie oczyszczamy i obieramy
8 lat temu
Śledź Dodaj
pietruszki drobno siekamy. Cukinię odciskamy z nadmiaru wody. Łączymy z cebulą i natką. Dodajemy przeciśnięty przez
8 lat temu
Śledź Dodaj
średniej wielkości kwadraty. Szałwię płuczemy pod bieżącą wodą. Na każdy kawałek mięsa układamy plasterek szynki
9 lat temu
Śledź Dodaj
dokładnie oczyszczamy o obieramy. Zalewamy dwoma litrami wody. Dodajemy łyżeczkę soli i cukru.Gotujemy przez 30 minut
9 lat temu
Śledź Dodaj
Włoszczyznę oczyszczamy i obieramy. Zalewamy 2 litrami wody. Wrzucamy ziele i liście. Dodajemy łyżeczkę soli
9 lat temu
Śledź Dodaj
opakowaniu.Szparagi gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Oliwę z oliwek mieszamy z sokiem z cytryny. Pieprzymy
9 lat temu
Śledź Dodaj
czasu do czasu podlewamy wytopionym tłuszczem lub wodą. Ilość porcji: 5Koszt wykonania: ok. 30 złCzas
9 lat temu
Śledź Dodaj
Jeśli ciasto jest zbyt gęste dodajemy trochę wody. Jeszcze raz mieszamy. Na rozgrzany tłuszcz wylewamy ciasto
9 lat temu
Śledź Dodaj
mocno tłuczkiem do mięsa. Chleb moczymy w wodzie. Dodajemy do mielonego razem z jajkiem. Doprawiamy
9 lat temu
Śledź Dodaj
kostkę. Szklimy na tłuszczu. Bułkę moczymy w wodzie. Jajka obieramy ze skorupek ścieramy na tarce
9 lat temu
Śledź Dodaj
plastry pieczarki. Czekamy aż pieczarki odparują nadmiar wody. Ser ścieramy na tarce. Przekładamy do naczynia. Łączymy
teraz
Śledź Dodaj
czosnek, śmietanę, pietruszkę i namoczoną wcześniej w wodzie bułkę. Mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem
teraz
Śledź Dodaj
drobnych oczkach. Odciskamy na sitku z nadmiaru wody. Dodajemy jajka, mąkę i szczyptę soli. zagniatamy ciasto
Ziemniaczana zupa krem z ciecierzycą i karmelizowaną cebulą 8
9 lat temu
Śledź Dodaj
kiełbasy25 dag ciecierzycy (namoczona przez noc w wodzie)łyżeczka gałki muszkatołowejsól, pieprz3 duże czerwone cebule3 łyżki
9 lat temu
Śledź Dodaj
majonezusól, pieprzSposób przygotowania: Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Ananasa kroimy w kostkę
9 lat temu
Śledź Dodaj
pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podlewamy wodą (ok. 0,5l.). Gdy mięso przestanie być surowe
9 lat temu
Śledź Dodaj
pieprztłuszcz do smażeniaSposób przygotowania: Grzyby gotujemy w wodzie, w której się moczyły przez ok. 30 minut
9 lat temu
Śledź Dodaj
oczyszczamy, obieramy. Mięso przekładamy do garnka. Zalewamy wodą, tak, żeby mięso było przykryte. Dodajemy włoszczyznę, liście
Zupa zimowa 10
teraz
Śledź Dodaj
smażeniaSposób przygotowania: Mięso zalewamy 2,5 l. wody. Dodajemy ziele i liście laurowe, zagotowujemy. Boczek kroimy
Musztardowe śledzie z goździkami 10
9 lat temu
Śledź Dodaj
Śledzie dokładnie moczymy odlewając co jakiś czas wodę. Kroimy na mniejsze kawałki. Ogórki i paprykę kroimy
9 lat temu
Śledź Dodaj
złoty kolor. Pieczarki odparowujemy z nadmiaru wody. Pod koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem