
9 lat temu
Śledź Dodaj
Przekładamy do mięsa. Wlewamy 4-5 szklanek wody (tak żeby mięso było przykryte). Dusimy pod przykryciem
9 lat temu
Śledź Dodaj
Przekładamy do mięsa. Wlewamy 4-5 szklanek wody (tak żeby mięso było przykryte). Dusimy pod przykryciem
Krokiety z kapustą i pieczarkami 1655
9 lat temu
Śledź Dodaj
minut. Kapustę siekamy/ Podlewamy wodą i gotujemy do miękkości. Cebulę drobno siekamy. Pieczarki kroimy w kostkę
świąteczne pierogi z wędzoną kiełbasą 9
9 lat temu
Śledź Dodaj
ładnie zarumieni. Dokładamy śliwki i grzyby. Podlewamy wodą. Solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy jałowiec. Chwilę
9 lat temu
Śledź Dodaj
Przekładamy do garnka. Podlewamy 1,5 szklanki wody. Dodajemy jałowiec i goździki. Dusimy pod przykryciem przez
Ciasto dyniowe bez pieczenia 11
9 lat temu
Śledź Dodaj
przygotowania: Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości ciepłej wody. Studzimy. Puree z dyni łączymy z cynamonem, goździkami
Karkówka w sosie ketchupowym 78
9 lat temu
Śledź Dodaj
czasu aż pieczarki odparują z nadmiaru wody. Mięso układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy
9 lat temu
Śledź Dodaj
plasterki. Wkładamy do garnka. Zalewamy 2 litrami wody. Dodajemy cukier i sól (płaska łyżka). Gotujemy
9 lat temu
Śledź Dodaj
łyżki masła20 dag boczkuszklanka bulionu (można zastąpić wodą)szklanka kremówkiłyżka mąkimarynata: 2 łyżeczki soli2 łyżki oleju4
9 lat temu
Śledź Dodaj
cukierSposób przygotowania: Mięso zalewamy 2,5 litra wody. Zagotowujemy. Ściągamy szumowiny. Włoszczyznę dokładnie oczyszczamy i obieramy
9 lat temu
Śledź Dodaj
pietruszki drobno siekamy. Cukinię odciskamy z nadmiaru wody. Łączymy z cebulą i natką. Dodajemy przeciśnięty przez
9 lat temu
Śledź Dodaj
średniej wielkości kwadraty. Szałwię płuczemy pod bieżącą wodą. Na każdy kawałek mięsa układamy plasterek szynki
9 lat temu
Śledź Dodaj
dokładnie oczyszczamy o obieramy. Zalewamy dwoma litrami wody. Dodajemy łyżeczkę soli i cukru.Gotujemy przez 30 minut
9 lat temu
Śledź Dodaj
Włoszczyznę oczyszczamy i obieramy. Zalewamy 2 litrami wody. Wrzucamy ziele i liście. Dodajemy łyżeczkę soli
9 lat temu
Śledź Dodaj
opakowaniu.Szparagi gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Oliwę z oliwek mieszamy z sokiem z cytryny. Pieprzymy
9 lat temu
Śledź Dodaj
czasu do czasu podlewamy wytopionym tłuszczem lub wodą. Ilość porcji: 5Koszt wykonania: ok. 30 złCzas
9 lat temu
Śledź Dodaj
Jeśli ciasto jest zbyt gęste dodajemy trochę wody. Jeszcze raz mieszamy. Na rozgrzany tłuszcz wylewamy ciasto
9 lat temu
Śledź Dodaj
mocno tłuczkiem do mięsa. Chleb moczymy w wodzie. Dodajemy do mielonego razem z jajkiem. Doprawiamy
9 lat temu
Śledź Dodaj
kostkę. Szklimy na tłuszczu. Bułkę moczymy w wodzie. Jajka obieramy ze skorupek ścieramy na tarce
9 lat temu
Śledź Dodaj
plastry pieczarki. Czekamy aż pieczarki odparują nadmiar wody. Ser ścieramy na tarce. Przekładamy do naczynia. Łączymy
teraz
Śledź Dodaj
czosnek, śmietanę, pietruszkę i namoczoną wcześniej w wodzie bułkę. Mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem
teraz
Śledź Dodaj
drobnych oczkach. Odciskamy na sitku z nadmiaru wody. Dodajemy jajka, mąkę i szczyptę soli. zagniatamy ciasto
Ziemniaczana zupa krem z ciecierzycą i karmelizowaną cebulą 10
9 lat temu
Śledź Dodaj
kiełbasy25 dag ciecierzycy (namoczona przez noc w wodzie)łyżeczka gałki muszkatołowejsól, pieprz3 duże czerwone cebule3 łyżki
9 lat temu
Śledź Dodaj
majonezusól, pieprzSposób przygotowania: Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Ananasa kroimy w kostkę
9 lat temu
Śledź Dodaj
pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podlewamy wodą (ok. 0,5l.). Gdy mięso przestanie być surowe
10 lat temu
Śledź Dodaj
pieprztłuszcz do smażeniaSposób przygotowania: Grzyby gotujemy w wodzie, w której się moczyły przez ok. 30 minut
10 lat temu
Śledź Dodaj
oczyszczamy, obieramy. Mięso przekładamy do garnka. Zalewamy wodą, tak, żeby mięso było przykryte. Dodajemy włoszczyznę, liście
Zupa zimowa 12
teraz
Śledź Dodaj
smażeniaSposób przygotowania: Mięso zalewamy 2,5 l. wody. Dodajemy ziele i liście laurowe, zagotowujemy. Boczek kroimy
Musztardowe śledzie z goździkami 14
10 lat temu
Śledź Dodaj
Śledzie dokładnie moczymy odlewając co jakiś czas wodę. Kroimy na mniejsze kawałki. Ogórki i paprykę kroimy
10 lat temu
Śledź Dodaj
złoty kolor. Pieczarki odparowujemy z nadmiaru wody. Pod koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem