Pot 4381 wpisów

Tartaletki sernikowe ze śliwkami 1

11 lat temu
Dodaj

sobie pracę i skrócimy ten czas. A potem… pozostanie nam już tylko delektowanie się smakiem tartaletek

Dogfish na rukoli, z pesto bazyliowym 7

11 lat temu
Dodaj

godziny (to jest bardzo ważne). Potem przygotowujemy według uznania. Był  już dogfish z patelni, teraz jest

Mini serniczki cytrynowo czekoladowe 27

11 lat temu
Dodaj

Cały czas miksując dodajemy porcjami cukier, a potem budyń. Przy pomocy plastikowej łopatki oczyszczamy ścianki pojemnika

Paski drobiowe w kokosowej tempurze 6

11 lat temu
Dodaj

rozłupanie orzecha. Można go lekko nadpiłować, a potem młotkiem i śrubokrętem dokończyć dzieła. Brzmi to może

Smażony arbuz z karmelizowanymi orzechami 3

11 lat temu
Dodaj

właśnie. Zaczyna się od ale, a potem… na talerzu ląduje smażony arbuz z karmelizowanymi orzechami. Jakby

Smoothie z kwiatem z ananasa 7

teraz
Dodaj

końce, stawiamy go pionowo i pozbawiamy skóry, potem  „sęków”. Nożykiem wycinamy środek. Kroimy na cząstki. Przekładamy

Kwiaty z ananasa 7

11 lat temu
Dodaj

czekolady musimy bardzo dokładnie umyć i potem wypłukać  liście ananasa, następnie je osuszyć. Czekoladę rozpuszczamy

Tort ajerkoniakowo ananasowy 35

11 lat temu
Dodaj

opakowania kremu, ubijamy początkowo na wolnych obrotach, potem przez 2 minuty–na najwyższych. W osobnej misce

Podłużne bułki pszenne 4

11 lat temu
Dodaj

oryginalnym przepisie jest tylko 250ml). Te 100ml potem jednak dolałam. Czyli łącznie dałam 350ml wody. Wielką

Babeczki red velvet 5

11 lat temu
Dodaj

mieszamy. Do worka cukierniczego wkładamy najpierw jasną, potem czerwoną masę. Podczas dekorowania obie masy się połączą

Kuskus kokosowo waniliowy z karmelizowanymi jabłkami i żurawiną 6

11 lat temu
Dodaj

wrzącym mlekiem kokosowym (razem z laską wanilii, potem ją wyjmiemy), przykrywamy i odstawiamy do napęcznienia

Smoothie „mango buszu” – kwietniowe wyzwanie blogerek i blogerów 2

11 lat temu
Dodaj

wyparzamy. Specjalnym nożykiem obieramy skórkę, którą potem użyjemy do ozdoby. Z całej limonki ostrym nożykiem wycinamy

Sushi owocowe 6

11 lat temu
Dodaj

dużym ogniu (maksymalna temperatura na kuchence elektrycznej), potem zmniejszamy ogień do minimum i gotujemy 10 minut

Camembert kokosowo pistacjowy 2

11 lat temu
Dodaj

mielimy w blenderze (osobno – najpierw wiórki, potem orzeszki). Camembert dzielimy na 4 części. Jajko wbijamy

Bezy z kremem limonkowo bananowym 3

11 lat temu
Dodaj

Następnie, cały czas ubijając, dodajemy mąkę ziemniaczaną, potem (też po łyżce) sok wyciśnięty z cytryny wymieszany

Bułeczki pełnoziarniste 4

11 lat temu
Dodaj

miejsce, do wyrośnięcia na 1,5 godziny. Potem krótko wyrobiłam i formowałam różne kształty bułeczek, które

Sernik „zebra” 14

11 lat temu
Dodaj

spód wylewamy dwie łyżki ciasta jasnego, potem dwie  ciemnego, aż do wyczerpania składników. I teraz następuje

Pierogi ruskie 6

11 lat temu
Dodaj

najlepiej drewnianym widelcem, aby się nie poparzyć, potem w rękawiczkach – po co sobie brudzić ręce

Budyniowiec śmietanowy z figami 5

11 lat temu
Dodaj

najlepiej przelać  do płaskich naczyń, będzie łatwiej potem kroić). Na drugi dzień pozostaje do zrobienia masa

Szneki z glancem 7

12 lat temu
Dodaj

odstawiam do wyrośnięcia na 1,5 godziny. Potem przebiłąm pięścią, aby odgazować ciasto i krótko wyrobiłam

Chałka z kruszonką 7

12 lat temu
Dodaj

odstawiam do wyrośnięcia na 1,5 godziny. Potem krótko wyrobiłam i uformowałam dwie chałki

Drożdżówki z budyniem 3

12 lat temu
Dodaj

odstawiam do wyrośnięcia na 1,5 godziny. Potem krótko wyrobiłam i formowałam drożdżówki. Ciasto podzieliłam

Ptysie z bitą śmietaną 30

12 lat temu
Dodaj

cały rytuał. Najpierw zdejmujemy i zjadamy „czapeczkę”. Potem, delektujemy się puszystą bitą śmietaną. Na koniec, pochłaniamy

Kolorowa pieczeń 4

12 lat temu
Dodaj

formę keksową wyłożyłam papierem do pieczenia (będzie potem łatwo wyjąć gotową pieczeń), wysmarowałam olejem i oprószyłam

Chatka puchatka 11

12 lat temu
Dodaj

rozsmarowujemy na całości (2 łyżki odkładamy na potem). Na masę kakaową ponownie układamy

Rolada orzechowa 5

12 lat temu
Dodaj

aromat. Jak wystygną skórka schodzi bardzo łatwo. Potem mielę je w blenderze. Na masę, ubijamy całe

Kremówka 4

12 lat temu
Dodaj

ciasta ponacinałam na kształt herbatników (radełkiem), aby potem łatwiej było kroić. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego

Sezamki owsiano kokosowe 10

12 lat temu
Dodaj

wlewamy do sypkich. Wyrabiamy najpierw łyżką, potem najlepiej ręką, ale w jednorazowej rękawiczce (nie ubrudzimy sobie

Magdalenki 3

12 lat temu
Dodaj

napił wbrew zwyczajowi trochę herbaty. Odmówiłem zrazu; potem, nie wiem czemu, namyśliłem się. Posłała

Orzechowa trufla z awokado 40

12 lat temu
Dodaj

włożyłam na 15 minut do zamrażarki, potem na 1 godzinę do lodówki. Po wyjęciu z lodówki

Zapiekanka makaronowa z pieczarkami 113

8 lat temu
Dodaj

Potem czekamy 5 min. i dzielimy ostrym nożem na porcje i serwujemy na gorąco. Smacznego