Pot 4333 wpisów

Tartaletki sernikowe ze śliwkami 1

11 lat temu
Dodaj

sobie pracę i skrócimy ten czas. A potem… pozostanie nam już tylko delektowanie się smakiem tartaletek

Dogfish na rukoli, z pesto bazyliowym 3

11 lat temu
Dodaj

godziny (to jest bardzo ważne). Potem przygotowujemy według uznania. Był  już dogfish z patelni, teraz jest

Mini serniczki cytrynowo czekoladowe 19

11 lat temu
Dodaj

Cały czas miksując dodajemy porcjami cukier, a potem budyń. Przy pomocy plastikowej łopatki oczyszczamy ścianki pojemnika

Paski drobiowe w kokosowej tempurze 5

11 lat temu
Dodaj

rozłupanie orzecha. Można go lekko nadpiłować, a potem młotkiem i śrubokrętem dokończyć dzieła. Brzmi to może

Smażony arbuz z karmelizowanymi orzechami 3

11 lat temu
Dodaj

właśnie. Zaczyna się od ale, a potem… na talerzu ląduje smażony arbuz z karmelizowanymi orzechami. Jakby

Smoothie z kwiatem z ananasa 7

teraz
Dodaj

końce, stawiamy go pionowo i pozbawiamy skóry, potem  „sęków”. Nożykiem wycinamy środek. Kroimy na cząstki. Przekładamy

Kwiaty z ananasa 7

11 lat temu
Dodaj

czekolady musimy bardzo dokładnie umyć i potem wypłukać  liście ananasa, następnie je osuszyć. Czekoladę rozpuszczamy

Tort ajerkoniakowo ananasowy 21

11 lat temu
Dodaj

opakowania kremu, ubijamy początkowo na wolnych obrotach, potem przez 2 minuty–na najwyższych. W osobnej misce

Podłużne bułki pszenne 4

11 lat temu
Dodaj

oryginalnym przepisie jest tylko 250ml). Te 100ml potem jednak dolałam. Czyli łącznie dałam 350ml wody. Wielką

Babeczki red velvet 4

11 lat temu
Dodaj

mieszamy. Do worka cukierniczego wkładamy najpierw jasną, potem czerwoną masę. Podczas dekorowania obie masy się połączą

Kuskus kokosowo waniliowy z karmelizowanymi jabłkami i żurawiną 6

11 lat temu
Dodaj

wrzącym mlekiem kokosowym (razem z laską wanilii, potem ją wyjmiemy), przykrywamy i odstawiamy do napęcznienia

Smoothie „mango buszu” – kwietniowe wyzwanie blogerek i blogerów 2

11 lat temu
Dodaj

wyparzamy. Specjalnym nożykiem obieramy skórkę, którą potem użyjemy do ozdoby. Z całej limonki ostrym nożykiem wycinamy

Sushi owocowe 6

11 lat temu
Dodaj

dużym ogniu (maksymalna temperatura na kuchence elektrycznej), potem zmniejszamy ogień do minimum i gotujemy 10 minut

Camembert kokosowo pistacjowy 1

11 lat temu
Dodaj

mielimy w blenderze (osobno – najpierw wiórki, potem orzeszki). Camembert dzielimy na 4 części. Jajko wbijamy

Bezy z kremem limonkowo bananowym 2

11 lat temu
Dodaj

Następnie, cały czas ubijając, dodajemy mąkę ziemniaczaną, potem (też po łyżce) sok wyciśnięty z cytryny wymieszany

Bułeczki pełnoziarniste 3

11 lat temu
Dodaj

miejsce, do wyrośnięcia na 1,5 godziny. Potem krótko wyrobiłam i formowałam różne kształty bułeczek, które

Sernik „zebra” 13

11 lat temu
Dodaj

spód wylewamy dwie łyżki ciasta jasnego, potem dwie  ciemnego, aż do wyczerpania składników. I teraz następuje

Pierogi ruskie 5

11 lat temu
Dodaj

najlepiej drewnianym widelcem, aby się nie poparzyć, potem w rękawiczkach – po co sobie brudzić ręce

Budyniowiec śmietanowy z figami 5

11 lat temu
Dodaj

najlepiej przelać  do płaskich naczyń, będzie łatwiej potem kroić). Na drugi dzień pozostaje do zrobienia masa

Szneki z glancem 7

11 lat temu
Dodaj

odstawiam do wyrośnięcia na 1,5 godziny. Potem przebiłąm pięścią, aby odgazować ciasto i krótko wyrobiłam

Chałka z kruszonką 7

11 lat temu
Dodaj

odstawiam do wyrośnięcia na 1,5 godziny. Potem krótko wyrobiłam i uformowałam dwie chałki

Drożdżówki z budyniem 3

11 lat temu
Dodaj

odstawiam do wyrośnięcia na 1,5 godziny. Potem krótko wyrobiłam i formowałam drożdżówki. Ciasto podzieliłam

Ptysie z bitą śmietaną 21

11 lat temu
Dodaj

cały rytuał. Najpierw zdejmujemy i zjadamy „czapeczkę”. Potem, delektujemy się puszystą bitą śmietaną. Na koniec, pochłaniamy

Kolorowa pieczeń 2

11 lat temu
Dodaj

formę keksową wyłożyłam papierem do pieczenia (będzie potem łatwo wyjąć gotową pieczeń), wysmarowałam olejem i oprószyłam

Chatka puchatka 10

11 lat temu
Dodaj

rozsmarowujemy na całości (2 łyżki odkładamy na potem). Na masę kakaową ponownie układamy

Rolada orzechowa 4

11 lat temu
Dodaj

aromat. Jak wystygną skórka schodzi bardzo łatwo. Potem mielę je w blenderze. Na masę, ubijamy całe

Kremówka 4

11 lat temu
Dodaj

ciasta ponacinałam na kształt herbatników (radełkiem), aby potem łatwiej było kroić. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego

Sezamki owsiano kokosowe 9

11 lat temu
Dodaj

wlewamy do sypkich. Wyrabiamy najpierw łyżką, potem najlepiej ręką, ale w jednorazowej rękawiczce (nie ubrudzimy sobie

Magdalenki 3

11 lat temu
Dodaj

napił wbrew zwyczajowi trochę herbaty. Odmówiłem zrazu; potem, nie wiem czemu, namyśliłem się. Posłała

Orzechowa trufla z awokado 26

11 lat temu
Dodaj

włożyłam na 15 minut do zamrażarki, potem na 1 godzinę do lodówki. Po wyjęciu z lodówki

Zapiekanka makaronowa z pieczarkami 112

8 lat temu
Dodaj

Potem czekamy 5 min. i dzielimy ostrym nożem na porcje i serwujemy na gorąco. Smacznego