
Tartaletki sernikowe ze śliwkami 2
11 lat temu
Śledź Dodaj
sobie pracę i skrócimy ten czas. A potem… pozostanie nam już tylko delektowanie się smakiem tartaletek

Tartaletki sernikowe ze śliwkami 2
11 lat temu
Śledź Dodaj
sobie pracę i skrócimy ten czas. A potem… pozostanie nam już tylko delektowanie się smakiem tartaletek

Dogfish na rukoli, z pesto bazyliowym 7
11 lat temu
Śledź Dodaj
godziny (to jest bardzo ważne). Potem przygotowujemy według uznania. Był już dogfish z patelni, teraz jest

Mini serniczki cytrynowo czekoladowe 27
11 lat temu
Śledź Dodaj
Cały czas miksując dodajemy porcjami cukier, a potem budyń. Przy pomocy plastikowej łopatki oczyszczamy ścianki pojemnika

Paski drobiowe w kokosowej tempurze 6
11 lat temu
Śledź Dodaj
rozłupanie orzecha. Można go lekko nadpiłować, a potem młotkiem i śrubokrętem dokończyć dzieła. Brzmi to może

Smażony arbuz z karmelizowanymi orzechami 3
11 lat temu
Śledź Dodaj
właśnie. Zaczyna się od ale, a potem… na talerzu ląduje smażony arbuz z karmelizowanymi orzechami. Jakby

Smoothie z kwiatem z ananasa 9
teraz
Śledź Dodaj
końce, stawiamy go pionowo i pozbawiamy skóry, potem „sęków”. Nożykiem wycinamy środek. Kroimy na cząstki. Przekładamy

11 lat temu
Śledź Dodaj
czekolady musimy bardzo dokładnie umyć i potem wypłukać liście ananasa, następnie je osuszyć. Czekoladę rozpuszczamy

Tort ajerkoniakowo ananasowy 35
11 lat temu
Śledź Dodaj
opakowania kremu, ubijamy początkowo na wolnych obrotach, potem przez 2 minuty–na najwyższych. W osobnej misce

11 lat temu
Śledź Dodaj
oryginalnym przepisie jest tylko 250ml). Te 100ml potem jednak dolałam. Czyli łącznie dałam 350ml wody. Wielką

teraz
Śledź Dodaj
mieszamy. Do worka cukierniczego wkładamy najpierw jasną, potem czerwoną masę. Podczas dekorowania obie masy się połączą

Kuskus kokosowo waniliowy z karmelizowanymi jabłkami i żurawiną 6
12 lat temu
Śledź Dodaj
wrzącym mlekiem kokosowym (razem z laską wanilii, potem ją wyjmiemy), przykrywamy i odstawiamy do napęcznienia

Smoothie „mango buszu” – kwietniowe wyzwanie blogerek i blogerów 2
12 lat temu
Śledź Dodaj
wyparzamy. Specjalnym nożykiem obieramy skórkę, którą potem użyjemy do ozdoby. Z całej limonki ostrym nożykiem wycinamy

12 lat temu
Śledź Dodaj
dużym ogniu (maksymalna temperatura na kuchence elektrycznej), potem zmniejszamy ogień do minimum i gotujemy 10 minut

Camembert kokosowo pistacjowy 2
12 lat temu
Śledź Dodaj
mielimy w blenderze (osobno – najpierw wiórki, potem orzeszki). Camembert dzielimy na 4 części. Jajko wbijamy

Bezy z kremem limonkowo bananowym 3
12 lat temu
Śledź Dodaj
Następnie, cały czas ubijając, dodajemy mąkę ziemniaczaną, potem (też po łyżce) sok wyciśnięty z cytryny wymieszany

12 lat temu
Śledź Dodaj
miejsce, do wyrośnięcia na 1,5 godziny. Potem krótko wyrobiłam i formowałam różne kształty bułeczek, które

12 lat temu
Śledź Dodaj
spód wylewamy dwie łyżki ciasta jasnego, potem dwie ciemnego, aż do wyczerpania składników. I teraz następuje

12 lat temu
Śledź Dodaj
najlepiej drewnianym widelcem, aby się nie poparzyć, potem w rękawiczkach – po co sobie brudzić ręce

Budyniowiec śmietanowy z figami 5
12 lat temu
Śledź Dodaj
najlepiej przelać do płaskich naczyń, będzie łatwiej potem kroić). Na drugi dzień pozostaje do zrobienia masa

12 lat temu
Śledź Dodaj
odstawiam do wyrośnięcia na 1,5 godziny. Potem przebiłąm pięścią, aby odgazować ciasto i krótko wyrobiłam

12 lat temu
Śledź Dodaj
odstawiam do wyrośnięcia na 1,5 godziny. Potem krótko wyrobiłam i uformowałam dwie chałki

12 lat temu
Śledź Dodaj
odstawiam do wyrośnięcia na 1,5 godziny. Potem krótko wyrobiłam i formowałam drożdżówki. Ciasto podzieliłam

12 lat temu
Śledź Dodaj
cały rytuał. Najpierw zdejmujemy i zjadamy „czapeczkę”. Potem, delektujemy się puszystą bitą śmietaną. Na koniec, pochłaniamy

12 lat temu
Śledź Dodaj
formę keksową wyłożyłam papierem do pieczenia (będzie potem łatwo wyjąć gotową pieczeń), wysmarowałam olejem i oprószyłam

12 lat temu
Śledź Dodaj
rozsmarowujemy na całości (2 łyżki odkładamy na potem). Na masę kakaową ponownie układamy

12 lat temu
Śledź Dodaj
aromat. Jak wystygną skórka schodzi bardzo łatwo. Potem mielę je w blenderze. Na masę, ubijamy całe

12 lat temu
Śledź Dodaj
wlewamy do sypkich. Wyrabiamy najpierw łyżką, potem najlepiej ręką, ale w jednorazowej rękawiczce (nie ubrudzimy sobie

12 lat temu
Śledź Dodaj
napił wbrew zwyczajowi trochę herbaty. Odmówiłem zrazu; potem, nie wiem czemu, namyśliłem się. Posłała

12 lat temu
Śledź Dodaj
włożyłam na 15 minut do zamrażarki, potem na 1 godzinę do lodówki. Po wyjęciu z lodówki

Zapiekanka makaronowa z pieczarkami 113
8 lat temu
Śledź Dodaj
Potem czekamy 5 min. i dzielimy ostrym nożem na porcje i serwujemy na gorąco. Smacznego