Mętny 58 wpisów

Bulionetka warzywna domowa 16

8 lat temu
Dodaj

gorącej wodzie! Bulion po rozpuszczeniu jest nieco mętny, ma intensywny kolor (poniżej zdjęcie - 1 łyżeczka rozpuszczona

Pomarańczowy kisiel z cytrynowo-imbirową nutą (idealny na przeziębienie) 11

8 lat temu
Dodaj

porcje) 1/2 szklanki wody 225 ml naturalnie mętnego soku z pomarańczy 2 łyżeczki syropu

Sushi owocowe 3

11 lat temu
Dodaj

zimnej wodzie (aż woda przestanie być mętna). Przepłukany, odsączony ryż przekładamy do garnka z dobrze dopasowaną

Ciasto drożdżowe z dodatkiem mąki razowej 3

7 lat temu
Dodaj

kanapki albo niezbyt ładnie pachnącego woreczka z mętną już, a niegdyś spożywczą […] Artykuł Ciasto drożdżowe

Schab peklowany, pieczony 8

7 lat temu
Dodaj

zalewę, jeśli była by bardzo krwista lub mętna musimy wymienić zalewę na nową ( wszystko, od nowa

Bardzo dobry rosół azjatycki 4

5 lat temu
Dodaj

kościach wieprzowych. Zazwyczaj jest dość mętny i bardzo tłusty. Ramen Shoyu  wyglądem i klarownością przypomina

Jak zrobić rosół 141

5 lat temu
Dodaj

wierzchu zupy. Dzięki temu rosół nie będzie mętny. Kolejną ważną zasadą jest, aby wywar solić tuż

Jak sprawdzić świeżość ryby? sprawdź parę rad a już nigdy nie kupisz nieświeżej ryby! 31

5 lat temu
Dodaj

źrenice. W wypadku ryby nieświeżej oczy będą mętne, a źrenice są szare. Mięso Dobrze jest nacisnąć

Zupa diabelska 3

5 lat temu
Dodaj

wyławia się je, by zupa nie była mętna (klarowna zupa ma ładniejszy wygląd). Ja zwykle zbieram

Kolor moczu – co oznacza, co nas powinno niepokoić? 2667

5 lat temu
Dodaj

powodu braku wody mogą pracować niepoprawnie. Mocz mętny W sytuacji kiedy podczas wydalenia moczu towarzyszy również

Pikantna zupa diabelska 5

5 lat temu
Dodaj

wyławia się je, by zupa nie była mętna (klarowna zupa ma ładniejszy wygląd). Ja zwykle zbieram

Klasyczna zupa pomidorowa 2

4 lat temu
Dodaj

wyławia się je, by zupa nie była mętna (klarowna zupa ma ładniejszy wygląd). Ja zwykle zbieram

Zupa ogórkowa 131

4 lat temu
Dodaj

mocne gotowanie rosołu powoduje, że robi się mętny a najsmaczniejszy jest wywar klarowny. Warzywa obrać dokładnie