8 lat temu
Śledź Dodaj
gorącej wodzie! Bulion po rozpuszczeniu jest nieco mętny, ma intensywny kolor (poniżej zdjęcie - 1 łyżeczka rozpuszczona
8 lat temu
Śledź Dodaj
gorącej wodzie! Bulion po rozpuszczeniu jest nieco mętny, ma intensywny kolor (poniżej zdjęcie - 1 łyżeczka rozpuszczona
Pomarańczowy kisiel z cytrynowo-imbirową nutą (idealny na przeziębienie) 11
8 lat temu
Śledź Dodaj
porcje) 1/2 szklanki wody 225 ml naturalnie mętnego soku z pomarańczy 2 łyżeczki syropu
11 lat temu
Śledź Dodaj
zimnej wodzie (aż woda przestanie być mętna). Przepłukany, odsączony ryż przekładamy do garnka z dobrze dopasowaną
Ciasto drożdżowe z dodatkiem mąki razowej 3
7 lat temu
Śledź Dodaj
kanapki albo niezbyt ładnie pachnącego woreczka z mętną już, a niegdyś spożywczą […] Artykuł Ciasto drożdżowe
7 lat temu
Śledź Dodaj
zalewę, jeśli była by bardzo krwista lub mętna musimy wymienić zalewę na nową ( wszystko, od nowa
Bardzo dobry rosół azjatycki 4
5 lat temu
Śledź Dodaj
kościach wieprzowych. Zazwyczaj jest dość mętny i bardzo tłusty. Ramen Shoyu wyglądem i klarownością przypomina
Jak zrobić rosół 141
5 lat temu
Śledź Dodaj
wierzchu zupy. Dzięki temu rosół nie będzie mętny. Kolejną ważną zasadą jest, aby wywar solić tuż
Jak sprawdzić świeżość ryby? sprawdź parę rad a już nigdy nie kupisz nieświeżej ryby! 31
5 lat temu
Śledź Dodaj
źrenice. W wypadku ryby nieświeżej oczy będą mętne, a źrenice są szare. Mięso Dobrze jest nacisnąć
5 lat temu
Śledź Dodaj
wyławia się je, by zupa nie była mętna (klarowna zupa ma ładniejszy wygląd). Ja zwykle zbieram
Kolor moczu – co oznacza, co nas powinno niepokoić? 2667
5 lat temu
Śledź Dodaj
powodu braku wody mogą pracować niepoprawnie. Mocz mętny W sytuacji kiedy podczas wydalenia moczu towarzyszy również
5 lat temu
Śledź Dodaj
wyławia się je, by zupa nie była mętna (klarowna zupa ma ładniejszy wygląd). Ja zwykle zbieram
4 lat temu
Śledź Dodaj
wyławia się je, by zupa nie była mętna (klarowna zupa ma ładniejszy wygląd). Ja zwykle zbieram
Zupa ogórkowa 131
4 lat temu
Śledź Dodaj
mocne gotowanie rosołu powoduje, że robi się mętny a najsmaczniejszy jest wywar klarowny. Warzywa obrać dokładnie