
Czulent z gęsiną po chmielnicku 7
8 lat temu
Śledź Dodaj
Polska kultura kuchenna jest pełna zapomnianych kulinarnych pereł

Czulent z gęsiną po chmielnicku 7
8 lat temu
Śledź Dodaj
Polska kultura kuchenna jest pełna zapomnianych kulinarnych pereł

Okrągła cukinia faszerowana mięsem i ryżem 20
9 lat temu
Śledź Dodaj
W tym roku po raz pierwszy posadziłam okragłą

śląski festiwal sushi i moja wizyta w dwóch restauracjach 19
9 lat temu
Śledź Dodaj
W ramach trwającego od soboty czyli 4 lutego

Jakie naczynia kuchenne kolekcjonuję? 20
9 lat temu
Śledź Dodaj
Blogerką kulinarną jestem od ponad 7 lat, ale

Złociste skrzydełka z pomidorowym ryżem 12
9 lat temu
Śledź Dodaj
Bardzo lubię skrzydełka choć mięska na nich nie

Risotto z zielonymi szparagami 7
9 lat temu
Śledź Dodaj
Całkiem szybki, prosty i smaczny obiad z ryżem

Pieczarki faszerowane kuskusem, warzywami i mozzarellą 15
9 lat temu
Śledź Dodaj
Początek maja nie sprzyja grillowaniu. Nie dość, że

Sałatka z komosą ryżową, kapustą pekińską i pomidorkami koktajlowym 14
9 lat temu
Śledź Dodaj
Gdy tylko robi się cieplej na dworze, przygotowuje

Bakłażany faszerowane kuskusem i fetą 4
8 lat temu
Śledź Dodaj
Pieczone bakłażany nadziewane kuskusem i fetą proste w

Pudding chia z musem malinowym 3
teraz
Śledź Dodaj
W ostatni dzień lipca kupiłam pierwsze, świeże maliny

Bakłażany faszerowane mięsem i pęczakiem 8
teraz
Śledź Dodaj
W warzywniaku pełno cukinii ale nie mogłam sobie

Sałatka z gillowanych warzyw z kuskusem 8
8 lat temu
Śledź Dodaj
Pyszna sałatka pełna warzyw. Świetnie smakuje sama ale

Piernikowo-śliwkowy budyń jaglany 5
8 lat temu
Śledź Dodaj
Nie da się ukryć, że mimo swego niewątpliwego

Prosty przepis na zielone szparagi: risotto szparagowo-pieczarkowe 12
7 lat temu
Śledź Dodaj
Szparagi są piękne, ale czasem wprawiają w zakłopotanie

Potrawka / sos z czerwonej soczewicy (wegański obiad) 6
7 lat temu
Śledź Dodaj
Czerwony to kolor krwi, która w tym przypadku

Sernik z borówkami na czekoladowym spodzie (z ciasteczek) 7
7 lat temu
Śledź Dodaj
pieczenia, boki smarujemy tłuszczem i obsypujemy np. kaszą manną (można też całą blaszkę natłuścić i obsypać(...)kaszą manną). Ciasteczka rozdrabniamy w misie blendera z nożami. Dolewamy stopniowo rozpuszczony tłuszcz, mieszamy