Co zrobić z borówek na zimę, by smakowały jak prosto z krzaczka

Moje wspomnienie z dzieciństwa to gorące sierpniowe popołudnie i dłonie umazane od borówek, zerwanych prosto z leśnego krzaczka. Ich intensywny smak, lekko cierpki, ale słodki – działał na wszystkie zmysły. Dziś, jako pasjonat kuchni, wciąż szukam sposobów, jak zatrzymać smak lata na długie zimowe miesiące. Borówki, mimo że delikatne i nietrwałe, m...
Śledź
Proponowane wpisy

Co zrobić z bananami, które są już bardzo dojrzałe – nie, to nie jest chlebek bananowy
2 miesięcy temu
Śledź Dodaj

Co zrobić z fasolki szparagowej bez bułki tartej – 5 pomysłów, które pokochasz
1 miesiąc temu
Śledź Dodaj
Czego szukasz?
Osoby, które trafiły na ten wpis szukały : borówki 1'" 1 jak z borówkami sposoby pieczeń sos sosy pieczona