Dlaczego niektóre kawy mają mniej kwasowości? 3

Kwasowość kawy może być postrzegana zarówno jako zaleta, jak i wada – wszystko zależy od osobistych preferencji smakowych. Kawa o niskiej kwasowości to przede wszystkim 100% Arabica, która naturalnie zawiera mniej kofeiny niż Robusta. Na jej charakter wpływa również wysokość uprawy – im niższe położenie plantacji, tym łagodniejszy profil smakowy ot...
Śledź
Poczytaj
Praktyczne zastosowanie dla fusów po kawie!
Nie wyrzucaj fusów po kawie! Sprawdź, jak je praktycznie wykorzystać!
9 rzeczy, których nie powinieneś robić na pusty żołądek
9 rzeczy, których nie powinieneś robić na pusty żołądek
Proponowane wpisy

Jak wybrać idealną kawę ziarnistą? przewodnik dla początkujących i koneserów 3
4 miesięcy temu
Śledź Dodaj
Czego szukasz?
Osoby, które trafiły na ten wpis szukały : kawa jak woda kawowa gruba czekoladowe sposoby dojrzewające składniki kawowe