Ich ojczyzną są rejony Morza Śródziemnego i Azji Mniejszej. Słynie z nich Turcja i Grecja. Figi – mają kształt gruszki i kilka odmian: czarną, białą, zieloną i fioletową. Te o barwie fioletowej (właśnie ta odmiana najczęściej pojawia się w naszych sklepach) można jeść na surowo, dodawać do sałatek, wypieków, do dań na słodko i na wytrawnie. Ś...

Osoby, które trafiły na ten wpis szukały : figi dania szaszłyk szaszłyki figa drobiowe drobiowy wypieki filet filety

Czy podoba Ci się ten wpis? dodaj komentarz, podziel się swoją opinią

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

Lifestylowo.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję