Klejący się makaron nie wygląda zbyt ładnie i nie jest zbyt apetyczny - jest na to jednak sposób!
Aby makaron i inne wyroby mączne nie sklejały się po ugotowaniu, należy do osolonej wody dodać trochę oleju. Po ugotowaniu należy zawsze przelać makaron zimną wodą.

Poczytaj

Termoobieg w piekarniku – kiedy należy go używać, a kiedy tego nie robić?

Termoobieg w piekarniku – kiedy należy go używać, a kiedy tego nie robić?


Nigdy nie wylewaj wody po gotowaniu jajek. Sprawdź, dlaczego, a będziesz zachwycona!

Nigdy nie wylewaj wody po gotowaniu jajek. Sprawdź, dlaczego, a będziesz zachwycona!


Osoby, które trafiły na ten wpis szukały : makaron makarony kuchnia gotuj kuchen gotowanie woda olej sposoby strona pełna pomysłów

Czy podoba Ci się ten wpis? dodaj komentarz, podziel się swoją opinią