Ziemniaki zapiekane z pieczarkami i mozzarellą 10
teraz
Śledź Dodaj
propozycja biorąca udział w akcji „Ziemniaki czy kartofle?” (www.ziemniakiczykartofle.pl). Ziemniaki dokładnie umyj
Ziemniaki zapiekane z pieczarkami i mozzarellą 10
teraz
Śledź Dodaj
propozycja biorąca udział w akcji „Ziemniaki czy kartofle?” (www.ziemniakiczykartofle.pl). Ziemniaki dokładnie umyj
Pierogi ziemniaczane z pieczarkami 11
7 lat temu
Śledź Dodaj
Pierogi z ugotowanych ziemniaków, nadziewane farszem z pieczarek
Apetyczne kartoflisko prosto z patelni! 15
8 lat temu
Śledź Dodaj
region Polski, niewątpliwie są to ziemniaki, zwane kartoflami bądź pyrami ;-).Ja uwielbiam młode ziemniaki, pieczone
7 lat temu
Śledź Dodaj
skórki i parę unoszącą się z gorących kartofli? W połączeniu z solą smakowały cudownie. Na samą
Botwinka z jajkiem, czyli wiosenna zupa w 20 minut 8
7 lat temu
Śledź Dodaj
zupę z jajem serwuję, a z kartoflem wyskakuję! (Rym przypadkowy). Botwinka z jajkiem jest równie pyszna
Chaczapuri z farszem ziemniaczano-twarogowym 2407
7 lat temu
Śledź Dodaj
zapewne zauważyliście, kartofle wykorzystuję w swojej kuchni dość często, zarówno jako pyszny dodatek do obiadu
Nie mogę przestać się martwić 7
8 lat temu
Śledź Dodaj
talerzu przystroję , zamiast klopsa z kartoflami to i poczucie estetyki się zwiększa i najadam się przez
teraz
Śledź Dodaj
trochę odpuści, bo mam nos jak kartofel, a w zasadzie jak ogromny balon. Bolą mnie wszystkie
7 lat temu
Śledź Dodaj
gotowane bulwy, do momentu kiedy upowszechniły się kartofle. Po wojnie zniknął z naszych stołów
8 lat temu
Śledź Dodaj
gwary czy dialektu, barabolami, komperami, bulbami, kartoflami, perkami, pyrami, swapkami, bulwami oraz grelami. - W Europie XVII
6 lat temu
Śledź Dodaj
obiad. Jego ostatnie życzenie: "zrób mi karminadle, kartofle, mizerię i kompot". Mięso, no dobra. Reszta też
8 lat temu
Śledź Dodaj
dużo zdrowsze od klasycznych kartofli. Składniki: 4 bataty (średniej wielkości) 2 łyżki oleju rzepakowego Ostra papryka
8 lat temu
Śledź Dodaj
dużo zdrowsze od klasycznych kartofli. Składniki: 4 bataty (średniej wielkości) 2 łyżki oleju rzepakowego Ostra papryka