9 lat temu
Śledź Dodaj
bananów jakoś mało tego ciasta wyszło... Pododawałam więc co nieco i zrobiłam inne - dzięki temu nasmażyłam
9 lat temu
Śledź Dodaj
bananów jakoś mało tego ciasta wyszło... Pododawałam więc co nieco i zrobiłam inne - dzięki temu nasmażyłam
Muffinki czekoladowo-piernikowe z nutą chili (z czekoladą) 20
9 lat temu
Śledź Dodaj
coś innego - kroić warzywa na sałatkę, zagniatać ciasto na miodownik, czy... sprzątać :) i tylko pamiętać
Pancakes z chili "dwie czekolady" 16
9 lat temu
Śledź Dodaj
teflonową lub ceramiczną mocno rozgrzewamy, łyżką wykładamy ciasto i formujemy małe placuszki. Smażymy bez tłuszczu
Kolorowa pianka na biszkopcie 63
8 lat temu
Śledź Dodaj
Polecam ciasto z kolorową pianką. Proste, ładne i pyszne. Troszkę się pobawiłam i piankę zrobiłam
8 lat temu
Śledź Dodaj
dodając powoli roztopione i przestudzone masło. Gotowe ciasto przekładamy do dwóch malutkich keksówek i pozostawiamy
Muffinki czekoladowo kokosowe. szybkie babeczki bez miksera. 7
8 lat temu
Śledź Dodaj
papilotkami i do każdej z nich nakładam ciasto tak do 2/3 ich wysokości. Muffinki piekę
Bułki pełnoziarniste z otrębami 207
11 lat temu
Śledź Dodaj
sezam, słonecznik, siemię lniane, kminek (do ciasta) Świeże drożdże 30g Mleko 2 łyżki letniego mleka Jogurt
Naleśniki biszkoptowe z serem 4
10 lat temu
Śledź Dodaj
przyciąga do kuchni domowników. Składniki na ciasto: - 375g mąki tortowej - 5 dużych jaj - 5 łyżek
11 lat temu
Śledź Dodaj
waniliowe bez cukru - ekstrakt waniliowy - barwniki do ciasta - worek do pieczenia na tortownicę Spód: - 180g herbatników
Przepisy z jabłkami – konkurs 7
teraz
Śledź Dodaj
konkursie mogą wziąć udział wszystkie rodzaje potraw (ciasta, ciastka, sałatki, dania główne itd.)! Jedynym wymogiem jest
7 lat temu
Śledź Dodaj
dodajemy bakalie i orzechy – delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy
teraz
Śledź Dodaj
sobą. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Ciasto przekładamy prawie do pełna papilotek. Pieczemy przez
Sernik na zimno z galaretką i truskawkami tylko 5 składników! 451
7 lat temu
Śledź Dodaj
zimno to chyba najprostsze i zarazem najsmaczniejsze ciasto - deser na lato. Kiedy upały za oknem nikt
teraz
Śledź Dodaj
roztopić, dodać pozostałe składniki i dokładnie zagnieść ciasto palcami lub łyżką (nie łączy się w zbitą
Sernikowa owsianka z owocami 3
10 lat temu
Śledź Dodaj
mrożonych wcześniej nie rozmrażamy) i dociskamy do ciasta. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 C (termoobieg
Bożonarodzeniowy sernik z karmelizowanymi jabłkami 2
11 lat temu
Śledź Dodaj
cytryny. Masę przelać na ostudzony spód ciasta i całość przełożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni
12 lat temu
Śledź Dodaj
przesianą mąkę, a następnie rozpuszczone masło. Wyrabiamy ciasto, aż będzie gładkie, lśniące i sprężyste. Odstawiamy
Lukier królewski i dekorowanie pierniczków 3
12 lat temu
Śledź Dodaj
temacie ; ) Zaopatrzona w czasopismo “Dekorowanie ciast” nareszcie poznałam sprawdzony przepis na lukier królewski
Muffinki czekoladowe z malinami 1
13 lat temu
Śledź Dodaj
muffinek wyłożyć papilotkami, do nich nałożyć ciasto do 3/4 wysokości. Piec w temperaturze 190ºC przez około
Ciasteczka szachownica – niby nic, a jednak coś
6 lat temu
Śledź Dodaj
wersji waniliowej oraz kakaowej. Jednak charakterystyczne złożenie ciasta przed pieczeniem sprawia, że przykuwają wzrok
Sernik chałwowy z czekoladą! 4
6 lat temu
Śledź Dodaj
często piekę serniki, chyba dlatego, że to ciasto, które można jeść kilka dni i się
teraz
Śledź Dodaj
mąki, masła, cukru i żółtek zagniatamy kruche ciasto i wstawiamy do lodówki na około 2 godziny
Wielkanoc- przepisy na sernik 4
teraz
Śledź Dodaj
mnie w domu sernik to obowiązkowe ciasto, które musi się znaleźć na stole na każdej uroczystości
6 lat temu
Śledź Dodaj
formy sylikonowej, wtedy natłuszczamy tylko sam „komin”. Ciasto przelewamy (ok ¾ wysokości formy) i wstawiamy do nagrzanego
6 lat temu
Śledź Dodaj
smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Przelewamy ciasto i pieczemy ok 45 minut
6 lat temu
Śledź Dodaj
przepis na idealne ciasto na Wielkanoc – kremowy i delikatny „Sernik Pascha” o smaku