Placki z cukinii i kalarepki 19
8 lat temu
Śledź Dodaj
ciepło i jak i na zimno. składniki: 1 średnia młoda cukinia (ok 650 g) 3 kalarepki
Placki z cukinii i kalarepki 19
8 lat temu
Śledź Dodaj
ciepło i jak i na zimno. składniki: 1 średnia młoda cukinia (ok 650 g) 3 kalarepki
8 lat temu
Śledź Dodaj
szklanki cukru 100 g masła 2 jajka 1 szklanka śmietany 18% 100 g ulubionej ciemnej czekolady
8 lat temu
Śledź Dodaj
tortownica średnicy minimum 24 cm Składniki: • 1 kg twarogu mielonego - u mnie z kubełka
Burgery z placków ziemniaczanych 2
8 lat temu
Śledź Dodaj
około 1h Smażenie: około 1 h Ilość burgerów: około 6-7 sztuk średnicy
8 lat temu
Śledź Dodaj
ząbki czosnku • średnia marchewka • 1 szklanka wody • 3 łyżki masła np. klarowanego
8 lat temu
Śledź Dodaj
serka mascarpone • 250 g śmietanki 30 % • 1 galaretka cytrynowa lub gruszkowa + szklanka wrzątku • pół szklanki
Delikatny chleb pszenny z garnka 2
8 lat temu
Śledź Dodaj
Czas przygotowywania: 5 minut + wyrastanie 12h + 1 h Czas pieczenia: około 50 minut Ilość porcji
8 lat temu
Śledź Dodaj
babkę lub keksówkę Składniki na ciasto: • 1 pełna szklanka mąki pszennej tortowej • jedna, płaska łyżeczka
Grzybki drożdżowe z makiem i rodzynkami 7
8 lat temu
Śledź Dodaj
mąki pszennej tortowej - około 1,5 szklanki • jedna saszetka suszonych drożdży
8 lat temu
Śledź Dodaj
szklanki mąki pszennej tortowej - 400 g • 1 małe jajko • 3 łyżki miodu (prawdziwego) • 3 łyżki
Koktajl owocowy w kolorach lata 5
7 lat temu
Śledź Dodaj
kolorach lata Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 1 szklanka czarnych porzeczek1/2 szklanki czerwonych porzeczek1 plaster świeżego
7 lat temu
Śledź Dodaj
kremówki2 opakowania galaretki cytrynowejszczypta niebieskiego barwnika spożywczegododatkowo:1 opakowanie galaretki niebieskiejok. 15 sztuk niebieskich bezikówbita śmietana
Zdrowe ekspresowe trufle kokosowe 5
6 lat temu
Śledź Dodaj
więcej) 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka ciemnego kakao 3 łyżki wiórków kokosowych + do obtoczenia gorąca
Pikantny "ketchup" z cukinii 3
6 lat temu
Śledź Dodaj
butelek o pojemności 200 ml: 1,5 kg cukinii obranej i wydrążonej1/2 kg cukru1 szklanka octu1/2
Biszkoptowa rolada z mascarpone i malinami w polewie jogurtowej 12
6 lat temu
Śledź Dodaj
truskawkowej3 łyżki jogurtu greckiego25 g masłaBiszkopt 1. Białka ubijamy ze szczyptą soli, następnie dosypujemy cukier
6 lat temu
Śledź Dodaj
zatem powinniśmy zrobić żeby czuć się szczęśliwymi? 1. Zapomnij o przeszłości.Wiadomo że nie jest
Lamingtony – kostka kokosowa 127
teraz
Śledź Dodaj
sztuk). Składniki na polewę: 125 g masła 1 szklanka kwaśnej śmietany 18% 10 łyżek cukru
teraz
Śledź Dodaj
łyżek śmietany 2 łyżki rumu, wódki lub 1 łyżka spirytusu ¼ łyżeczki soli cukier puder do oprószenia
teraz
Śledź Dodaj
łyżki siemienia lnianego lub nasion chia 1 szklanka migdałów luborzechów (albo pół na pół) 6 łyżek
Warzywa korzeniowe 2017 - zaproszenie do akcji kulinarnej 2
8 lat temu
Śledź Dodaj
topinambur); - wężymord czarny korzeń (skorzonera). Zasady akcji: 1. Warzywo korzeniowe powinno być głównym składnikiem dania
8 lat temu
Śledź Dodaj
mąki pszennej tortowej 1/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu
8 lat temu
Śledź Dodaj
kanapki:2 kromki razowego chleba na zakwasie 1-2 łyżki dżemu Łowicz Rokitnik 100% z owoców
śniadaniowe mini ruchanki. takie, że... łoo! ;) 1
8 lat temu
Śledź Dodaj
porcje:20-25g świeżych drożdży* 1 łyżeczka cukru 250 ml mleka 25 g masła150
Oponki serowe 261
8 lat temu
Śledź Dodaj
oprószonym mąką blacie rozwałkować ciasto na grubość 1 cm. Szklanką wykrawać z ciasta kółka. W środku
Sałatka z cukini, papryki i... do słoików
4 lat temu
Śledź Dodaj
czerwonej5 średnich cebul1 duża marchew2 ząbki czosnku.ZALEWA 1 szkl. octu winnego1 szkl. cukru1 łyżka soli2 łyżeczki
Dżem brzoskwiniowy czyli lato zamknięte w słoiku:) 1
4 lat temu
Śledź Dodaj
cukru sok z 1 cytryny Sposób przygotowania: Brzoskwinie umyć i pozbawić pestek. Podzielić
Carpaccio z buraków z serem pleśniowym
4 lat temu
Śledź Dodaj
Piec w 200°C ok. 1 godzinę lub do miękkości. Ostudzić, obrać
Sałatka z wędzonym kurczakiem 7
3 lat temu
Śledź Dodaj
części pora ( około 60 – 70 g )1 czubata łyżka kwasnej gęstej śmietany