To co lubię gotuję i 5537 wpisów

Sałatka z buraczków 2

7 lat temu
Dodaj

zimowe, tym razem robiłam buraczki tak jak co roku, gdyż wszyscy je bardzo lubimy. Zawsze(...)zagotowujemy, dodajemy paprykę i cebulę startą na tarce o dużych oczkach i gotujemy przez 10 minut(...)buraczków pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

śmietanowiec z wiśnią w galaretce bez pieczenia 763

4 lat temu
Dodaj

Proste i efektywne ciasto na zimno.  Przy weekendzie mam dla Was przepis na deser cudeńko(...)jest banalnie proste i wcale nie takie czasochłonne. Składników jest nie wiele i dostępne w każdym(...)Przepis zobaczyłam na stronie To co lubię-gotuję i musiałam go wykonać w swojej

Sałatka jarzynowa z buraczkami. 3

8 lat temu
Dodaj

tradycyjna sałatka jarzynowa lub jeśli uwielbiacie buraki pod każdą postacią to ta sałatka jest(...)myjemy, gotujemy lub owijamy folią spożywczą i pieczemy w temp.200 stopni przez godzinę, marchewkę gotujemy(...)buraczkami. pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

Makaron w sosie paprykowym 2

teraz
Dodaj

lubicie możecie dodać do niego kawałki podsmażonego kurczaka lub indyka. Dzięki temu, że cebula i czosnek(...)skarmelizowały, a tym samym stały się łagodniejsze i smaczniejsze. Mam nadzieję, że ten przepis przypadnie(...)sosie paprykowym pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

Sok malinowy 1

7 lat temu
Dodaj

Jest doskonały podczas wszelkich infekcji i przeziębień. Działa rozgrzewająco i napotnie. Nie powinno go zabraknąć(...)garnka, dodajemy cukier i zagotowujemy. Gorący wlewamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 10 minut.Jeśli(...)i pasteryzujemy 10 minut. Artykuł Sok malinowy pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

Papryka faszerowana 3

8 lat temu
Dodaj

zrobić teraz kiedy paprykę mamy świeżą i pachnącą słońcem. Drukuj Papryka faszerowana Składniki7 czerwonych papryk(...)gotujemy prawie do miękkości, odcedzamy i mieszamy z mięsem. Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy(...)i pieczemy godzinę. Uwagi    Artykuł Papryka faszerowana pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

Bób z pesto 4

8 lat temu
Dodaj

InstrukcjeNatkę myjemy i wrzucamy do blendera, dodajemy starty parmezan, posiekany czosnek, sól, pieprz i oliwę(...)dodajemy oliwę. Bób gotujemy do miękkości i obieramy ze skórki. Polewamy pesto i posypujemy całość pistacjami(...)pesto pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

Sernik z wiśniami i bezową pianką na kruchym spodzie . 3

4 lat temu
Dodaj

możecie wykorzystać zapas mrożonych owoców. Tym razem wiśnie, sernik ten możecie zrobić z wiśniami mrożonymi(...)i bezową pianką na kruchym spodzie . pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

Kapusta z grochem (fasolą) 1

7 lat temu
Dodaj

płuczemy ją, odciskamy i zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości, odcedzamy i siekamy.Ziemniaki gotujemy, tłuczemy.Boczek kroimy(...)kapusty dodajemy ugotowane i utłuczone ziemniaki, rozgniecioną i całą fasolę i przesmażony boczek. Całość wszystko dokładnie(...)grochem (fasolą) pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

Grzybki marynowane 2

teraz
Dodaj

Lubicie marynowane grzybki? Jeśli tak to zapraszam po przepis, wg niego robią moi rodzice i(...)zależności od wielkości grzybów.Po tym czasie grzyby odcedzamy i szybko kilkakrotnie przelewamy zimną wodą(...)i obgotowaną. Słoiki zakręcamy. Artykuł Grzybki marynowane pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

Sernik z brzoskwiniami 3

6 lat temu
Dodaj

śmietankowego, 2 – krotnie mielonego lub z wiaderka 1 budyń śmietankowy lub waniliowy(...)wylepiamy spód i brzegi okrągłej formy o średnicy 25 cm. Odstawiamy.Żółtka i jajka ubijamy(...)i schłodzeniu. Artykuł Sernik z brzoskwiniami pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

Sok z aronii 14

7 lat temu
Dodaj

aronii. Koniec sierpnia i początek września to idealna pora na przygotowanie tego soku. Jest bardzo(...)farbuje). Dolewamy szklankę wody i gotujemy około 30-40 minut, w tym czasie aronia wypuści sporo(...)aronii pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

Zupa gołąbkowa 99

5 lat temu
Dodaj

trzeba tego robić. Kapusta, która była pryskana, w czasie gotowania będzie brzydko pachniała i może być(...)laurowy i sól gotujemy około 10 minut, po tym czasie dodajemy mięso mielone i(...)i ponownie doprawić do smaku. Artykuł Zupa gołąbkowa pochodzi z serwisu To co lubię

Jak zrobić masło – masło koperkowe 3

7 lat temu
Dodaj

Zawsze lubiłam smak i zapach „prawdziwego” masła, zrobienie go jest banalnie proste. Dodatkowo dodając różne składniki(...)grilla. Kromka świeżego chleba lub chrupiącej bagietki posmarowana takim masłem to czysta poezja. Spróbujcie zrobić(...)masło koperkowe pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

Sałatka z buraczków. buraczki z papryką na zimę. 3

7 lat temu
Dodaj

zimowe, tym razem robiłam buraczki tak jak co roku, gdyż wszyscy je bardzo lubimy. Zawsze(...)zagotowujemy, dodajemy paprykę i cebulę startą na tarce o dużych oczkach i gotujemy przez 10 minut(...)zimę. pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

Pączki dyniowe. 4

5 lat temu
Dodaj

i mają piękny kolor. Artykuł Pączki dyniowe. pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

Choinki bezowe. 45

4 lat temu
Dodaj

choinki bezowe, dla wszystkich małych i dużych wielbicieli bez. :) To także kolejny pomysł na wykorzystanie(...)i nie tylko) wypieków. Artykuł Choinki bezowe. pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

Dżem – galaretka z cukinii 2

7 lat temu
Dodaj

dżem – galaretkę z cukinii i galaretki pomarańczowej. Jest bardzo smaczny i w ogóle nie czuć(...)skórkę pomarańczową i sok z cytryny, gotujemy jeszcze około 10 minut. Wyłączamy gaz i dodajemy galaretkę(...)cukinii pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

Jajka faszerowane ćwikłą (buraczkami z chrzanem) 107

4 lat temu
Dodaj

buraczkami z dodatkiem chrzanu. Jeśli lubicie faszerowane jajka to te powinny Wam przypaść do gustu(...)być również ozdobą stołu. To smaczny pomysł na Wielkanocne śniadanie i nie tylko. Artykuł Jajka(...)chrzanem) pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

Makaron z truskawkami 1

7 lat temu
Dodaj

pół dnia. To moje kolejne danie, które dosyć często robię wiosną i latem. Z pewnością(...)InstrukcjeMakaron gotujemy al dente w lekko posolonej wodzie.W tym czasie kiedy makaron się gotuje schłodzoną śmietankę(...)truskawkami pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

Paprykarz 1

7 lat temu
Dodaj

zalewamy wodą, solimy i gotujemy do miękkości (nie może być twardy). Odcedzamy i odstawiamy do przestygnięcia(...)i drobno siekamy. Dodajemy do warzyw i wszystko dusimy do miękkości. Doprawiamy solą, papryką słodką i(...)Paprykarz pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

Zupa pieczarkowa 1

7 lat temu
Dodaj

dodajemy ziele, liść i trochę soli, gotujemy do miękkości.Pieczarki obieramy i kroimy na małe kawałki(...)zwarzyła) i wlewamy do garnka. Zagotowujemy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.Posypujemy pokrojonym koperkiem lub natką(...)Zupa pieczarkowa pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

Pasztet warzywny 5

8 lat temu
Dodaj

Macie dość mięs i  wędlin, które zawsze  jednakowo smakują? Jeśli tak , to zapraszam na inny(...)sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy i wkładamy do keksówki wysmarowanej masłem i posypanej(...)i pieczemy godzinę. Smacznego. Artykuł Pasztet warzywny pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

Sos chrzanowy – jak zrobić sos chrzanowy. 2

8 lat temu
Dodaj

pasztetu, mięs pieczonych lub jajek. Taki sos jest dużo smaczniejszy od tych, które można kupić(...)lub szczypiorek sok z cytryny InstrukcjeObrane i pokrojone na kawałki jabłko wraz z jogurtem i utartym(...)chrzanowy. pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

Ogórki konserwowe 2

8 lat temu
Dodaj

Ostatnia propozycja w tym roku jeśli chodzi o przetwory z ogórkami w roli głównej. Dzisiaj przepis(...)i wekujemy 15 minut. Artykuł Ogórki konserwowe pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

Surówka z kapusty pekińskiej 2

8 lat temu
Dodaj

zdrowa i przede wszystkim prosta oraz szybka w wykonaniu, idealna do niedzielnego schabowego i nie tylko(...)smaku i dokładnie mieszamy. Majonez łączymy ze śmietaną, sosem polewamy surówkę i dokładnie mieszamy. Artykuł Surówka(...)kapusty pekińskiej pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

Ciasteczka orzechowe 2

7 lat temu
Dodaj

Uwielbiam ciasteczka, wszystkie i bez wyjątku. :) Ostatnio robiłam pyszne ciasteczka orzechowe i na jednym razie(...)stolnicę, dodajemy grubo posiekane orzechy i chwilę wyrabiamy.Odrywamy kawałki ciasta i formujemy dowolnej wielkości placuszki(...)i mogą się rozpadać. Artykuł Ciasteczka orzechowe pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 5

7 lat temu
Dodaj

była pasta jajeczna ze szczypiorkiem.  Szybko i smacznie i zdrowo, koniecznie zróbcie jest pyszna. Drukuj Pasta(...)łyżka majonezu sól pieprz InstrukcjeJajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Kroimy w drobną kostkę, dodajemy(...)szczypiorkiem pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

Tarta z łososiem 2

8 lat temu
Dodaj

InstrukcjeMasło siekamy z mąką i solą, po chwili dodajemy jajko i wyrabiamy szybko ciasto. Wstawiamy(...)bezpośrednio przekładamy ciasto i ugniatamy palcami. Nakłuwamy widelcem.Przykrywamy folią i obciążamy tartę fasolą, grochem. Wstawiamy(...)i na zimno. Artykuł Tarta z łososiem pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

Deser jagodowy z chia. 4

4 lat temu
Dodaj

i smaczny deser z jagodami i chia. To doskonały sposób na wykorzystanie mrożonych jagód. Ten(...)chia. pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

Kotlety mielone 3

teraz
Dodaj

komentarzu. Ja bardzo lubię mielone z duszonymi buraczkami, ogórkiem kiszonym lub na zimno do kanapki ;) Drukuj(...)ęso mieszamy z cebulą, bułką i jajkiem. Dodajemy pieprz i sól do smaku (dobrze jest odstawić(...)i nie były surowe. Smacznego.:) Artykuł Kotlety mielone pochodzi z serwisu To co lubię