Gotowanie 21577 wpisów

Babka kalafiorowo-serowa z marchewką, ogórkiem kiszonym i koperkiem 25

teraz
Dodaj

Kalafior obieramy z liści, dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości kilka minut. Rozgniatamy

Kotleciki z kalafiora z żółtym serem i pieczarkami 15

9 lat temu
Dodaj

przygotowania: Kalafior dzielimy na małe różyczki i gotujemy w osolonym wrzątku na półmiękko. Odcedzamy, rozgniatamy tłuczkiem

Torcik brzoskwiniowy na 1 urodziny bloga :) 15

9 lat temu
Dodaj

wody rozrabiamy proszek budyniowy, wlewamy na wrzątek, gotujemy chwilę i zdejmujemy z ognia ciągle mieszając. Odstawiamy

Kurczak w sosie brokułowo-serowo-śmietanowym 19

9 lat temu
Dodaj

bieżącą wodą i wrzucamy na osolony wrzątek. Gotujemy na półmiękko (tak, aby nie był jedynie sparzony

Sałatka z zupek chińskich 24

teraz
Dodaj

łyżki majonezu Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę myjemy, ogórki

Pieczona pierś z indyka (dla dzieci) 11

10 lat temu
Dodaj

rondelku zagotowujemy trochę wody, wrzucamy przyprawy i gotujemy kilka minut, studzimy. Mięso dokładnie myjemy pod bieżącą

Domowe witaminy dla kwiatów - od dziś twoje kwiaty będą idealnie rosły! 437

10 lat temu
Dodaj

idealnie rosły! Nie wylewajmy wody, w której gotowaliśmy ziemniaki lub jajka.Taka woda posiada szereg wartościowych składników

Kurczak w sosie serowym 17

8 lat temu
Dodaj

drobno start cheddar. Dokładnie wymieszać i zagotować. Gotować chwilę aby ser dokładnie się rozpuścił

Zupa krem z pomarańczowych warzyw 13

8 lat temu
Dodaj

czubrycę, ostrą paprykę i pieprz wedle smaku. Gotować aż warzywa będą miękkie. Następnie garnek zestawić

Kalafior marynowany 17

8 lat temu
Dodaj

zblanszować czyli wrzucić na osolony wrzątek i gotować ok 2-3 minuty. Osączyć na sicie

Zupa pieczarkowa z ziemniakami 19

8 lat temu
Dodaj

maśle i również wrzucić do garnka. Całość gotować aż warzywa będą miękkie. Następnie garnek zestawić

Karpatka 16

8 lat temu
Dodaj

często też wykorzystuję krem z torebki (wersję gotowaną bo jest też wersja na szybko do ubijania

Krem z cukinii - dwa kolory i smaki 12

8 lat temu
Dodaj

Warzywa zalać bulionem. Dodać czubrycę zieloną i gotować do miękkości warzyw. W ten sam sposób przygotować

Nalewka z aronii 17

8 lat temu
Dodaj

Dodać cukier i wlać wodę. Zagotować i gotować na wolnym ogniu 30 minut. Garnek z zawartością

Sernik malinowy 21

8 lat temu
Dodaj

Następnie mleko podgrzać i rozpuścić żelatynę, nie gotować. Rozpuszczoną żelatynę odstawić do wystudzenia. Do miski przełożyć

Krem brokułowo-cukiniowy 12

8 lat temu
Dodaj

Warzywa przełożyć do garnka. Zalać bulionem i gotować aż warzywa będą miękkie. Następnie garnek zestawić

Koperkowa zupa krem 14

8 lat temu
Dodaj

pokrojone ziemniaki i 3 łyżki posiekanego koperku. Gotować aż ziemniaki będą miękkie. Garnek zestawić z ognia

Sernik czekoladowy z wiśniami i galaretką 64

8 lat temu
Dodaj

chwilę aby napęczniała. Następnie mleko pogrzać, nie gotować i dokładnie rozpuścić żelatynę, odstawić do wystudzenia

Sos kurkowy 14

8 lat temu
Dodaj

puszczą soki. Następnie wlać śmietankę. Całość gotować aż sos się zredukuje i zgęstnieje. Do smaku doprawić

Lazania ze szpinakiem 14

8 lat temu
Dodaj

Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką, gotować aż sos zgęstnieje. Naczynie żaroodporne (u mnie naczynie

Sernik jagodowy na zimno 41

8 lat temu
Dodaj

mleko podgrzać i dokładnie rozpuścić żelatynę, nie gotować, odstawić do wystudzenia. Do miski przełożyć masło, cukier

Zupa krem z cukinii i kalarepy 13

8 lat temu
Dodaj

zalać je bulionem. Dodać posiekany koperek i gotować aż warzywa będą miękkie. Gdy warzywa będą już

Jogurtowiec truskawkowy 60

8 lat temu
Dodaj

Następnie podgrzać i dokładnie rozpuścić żelatynę (nie gotować), odstawić do wystudzenia. Jogurt naturalny przełożyć do miski

Kompot z rabarbaru 13

8 lat temu
Dodaj

cukier. Zalać wodą i zagotować. Od zagotowania gotować ok 3-4 minutek aby rabarbar oddał swój

Knedle ziemniaczano-serowe z truskawkami 13

8 lat temu
Dodaj

zakryta i uformować zgrabną kulkę. Gotowe knedle gotować partiami w osolonym wrzątku ok 8-10 minut