Zalewa octowa 143 wpisów

śledzik -11 sprawdzonych przepisów 1027

5 lat temu
Dodaj

sałatki którą się gotuje w zalewie octowej-co daje później naprawdę fajny posmak-polecam gorąco

Najlepsze przekąski i menu sylwestrowe! 8317

5 lat temu
Dodaj

bazyliowym i szynką Pieczarki panierowane w zalewie pomidorowo-octowej Śledzie w sosie salsa Bigos

Ogórki w curry na zimę! sprawdzone weki na zimę! 284

6 lat temu
Dodaj

jest dla Ciebie albo za octowa albo za słaba. Ja zalewę robię taką bardziej delikatniejszą(...)lubię zbyt dużo octu. Ogórki w słoikach zalewamy ciepłą zalewą.Słoiki układamy w garnku wyłożonym ręcznikiem

Sałatka ze śledziem w oliwkach i kaparach 7

7 lat temu
Dodaj

zalewie z oliwy, oleju bądź octowej, bądź w formie sałatki czy to z majonezem(...)pierwsze skrzypce gra pięknie wyeksponowany śledź w zalewie z dodatkiem oliwek i kaparów, dzięki czemu(...)jabłuszek kaparowych- listki bazylii- oliwa z oliwek + zalewa z opakowania Gruszki i buraka kroimy

Sałatka szwedzka 18

8 lat temu
Dodaj

już wiecie nie przepadam za bardzo octowymi przetworami. składniki: ok 2,5 kg średnich ogórków gruntowych(...)czarnego pieprzu, 1/2 łyżeczki gorczycy zalewa 3 szklanki wody 2,5 szklanki cukru

Ogórki w zalewie gyros 18

8 lat temu
Dodaj

znane. Tak było właśnie z ogórkami w zalewie z dodatkiem przyprawy gyros. Wiele osób zachwalało(...)stworzyłam swoją wersję. Ogórki do tej zalewy można przygotować tak jak lubimy, mogą być obrane(...)szklankę octu, jak wolimy bardziej octowe dajemy mniej cukru a więcej octu. Ponownie wszystko dokładnie wymieszać

Ocet jabłkowy 20

8 lat temu
Dodaj

długo pisać. Zawiera w sobie mnóstwo kwasu octowego, może obniżyć poziom cukru we krwi, pomaga zrzucić(...)ćwiartki. Wkładamy do słoja i zalewamy przygotowaną zalewą z wody i cukru. Woda powinna całkowicie przykryć

Ognisty cydr ziołowy syrop na przeziębienie 4

5 lat temu
Dodaj

kupić niepasteryzowany, żywy ocet z matką octową, byłby to idealny składnik syropu oxymel. W Warszawie taki(...)składniki wkładamy do czystego wyparzonego słoika i zalewamy octem, tak aby były całkowicie zakryte. Słoik zamykamy