Placki ziemniaczane z kremowym serkiem ziołowym, czarnuszką i ostrą papryką 85
2 lat temu
Śledź Dodaj
Ziemniaki obieramy ze skóry, płuczemy pod bieżącą wodą.Osuszamy i przekładamy najlepiej do malaksera razem
Placki ziemniaczane z kremowym serkiem ziołowym, czarnuszką i ostrą papryką 85
2 lat temu
Śledź Dodaj
Ziemniaki obieramy ze skóry, płuczemy pod bieżącą wodą.Osuszamy i przekładamy najlepiej do malaksera razem
2 lat temu
Śledź Dodaj
kakao.Dodajemy oliwę z oliwek wymieszaną z wrzącą wodą.Całość miksujemy, aby składniki połączyły się.Formę
8 lat temu
Śledź Dodaj
Przygotowanie:Mirabelki myjemy i przekładamy do garnka.Zalewamy wodą, dodajemy cukier do smaku.Gotujemy na małym ogniu przez
Gościłam w radiu katowice i opowiadałam o swoich pasjach 13
8 lat temu
Śledź Dodaj
Przygotowanie: Do garnuszka dodajemy jeżyny i odrobinę wody, aby pokryła dno, a owoce nie przywarły.Dodajemy
8 lat temu
Śledź Dodaj
smaku Przygotowanie:Buraki gotujemy.Odcedzamy, zalewamy zimną wodą.Obieramy ze skóry i ścieramy na tarce na największych
Mus z mrożonych jeżyn z kokosem i chia 14
8 lat temu
Śledź Dodaj
przekładamy jeżyny.Dodajemy cukier.Miksujemy i dodajemy tyle wody, aby uzyskać gładki mus.Podajemy posypane nasionami chia
8 lat temu
Śledź Dodaj
blendera, miksujemy razem z cukrem i odrobiną wody na jednolitą masę.Przekładamy do miseczki, wyrównujemy powierzchnię
Dżem jeżynowo - czekoladowy z chia 13
8 lat temu
Śledź Dodaj
Przygotowanie:Do garnuszka dodajemy jeżyny i odrobinę wody, aby pokryła dno, a owoce nie przywarły.Dodajemy
8 lat temu
Śledź Dodaj
Przygotowanie:Owoce myjemy.Dzielimy na mniejsze części, zalewamy wodą i gotujemy z cukrem, aż owoce będą miękkie
8 lat temu
Śledź Dodaj
dodajemy roztrzepane jajko, oliwę i stopniowo ciepłą wodę - tyle, aby powstało elastyczne ciasto.Ciasto odstawiamy na kwadrans
Lazania z mięsem i szpinakiem - poczuj włoski klimat! 13
8 lat temu
Śledź Dodaj
samodzielnie i wyrobić na przykład z dodatkiem wody – zaskoczy Cię soczystością. Teraz szpinak – latem lepsze
Smażone ziemniaki z czosnkiem i czarnuszką 15
8 lat temu
Śledź Dodaj
Przygotowanie:Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. Odcedzamy.Najlepiej zaczekać, aż ostygną, wtedy nie będą przywierały