Woda 20213 wpisów

Placki ziemniaczane z kremowym serkiem ziołowym, czarnuszką i ostrą papryką 85

2 lat temu
Dodaj

Ziemniaki obieramy ze skóry, płuczemy pod bieżącą wodą.Osuszamy i przekładamy najlepiej do malaksera razem

Babka czekoladowa 113

2 lat temu
Dodaj

kakao.Dodajemy oliwę z oliwek wymieszaną z wrzącą wodą.Całość miksujemy, aby składniki połączyły się.Formę

Kompot mirabelkowy 16

8 lat temu
Dodaj

Przygotowanie:Mirabelki myjemy i przekładamy do garnka.Zalewamy wodą, dodajemy cukier do smaku.Gotujemy na małym ogniu przez

Gościłam w radiu katowice i opowiadałam o swoich pasjach 13

8 lat temu
Dodaj

Przygotowanie: Do garnuszka dodajemy jeżyny i odrobinę wody, aby pokryła dno, a owoce nie przywarły.Dodajemy

Buraczki tarte 15

8 lat temu
Dodaj

smaku Przygotowanie:Buraki gotujemy.Odcedzamy, zalewamy zimną wodą.Obieramy ze skóry i ścieramy na tarce na największych

Mus z mrożonych jeżyn z kokosem i chia 14

8 lat temu
Dodaj

przekładamy jeżyny.Dodajemy cukier.Miksujemy i dodajemy tyle wody, aby uzyskać gładki mus.Podajemy posypane nasionami chia

Sorbet jeżynowy 14

8 lat temu
Dodaj

blendera, miksujemy razem z cukrem i odrobiną wody na jednolitą masę.Przekładamy do miseczki, wyrównujemy powierzchnię

Dżem jeżynowo - czekoladowy z chia 13

8 lat temu
Dodaj

Przygotowanie:Do garnuszka dodajemy jeżyny i odrobinę wody, aby pokryła dno, a owoce nie przywarły.Dodajemy

Kompot jabłkowo - śliwkowy 13

8 lat temu
Dodaj

Przygotowanie:Owoce myjemy.Dzielimy na mniejsze części, zalewamy wodą i gotujemy z cukrem, aż owoce będą miękkie

Pierogi z jagodami 15

8 lat temu
Dodaj

dodajemy roztrzepane jajko, oliwę i stopniowo ciepłą wodę - tyle, aby powstało elastyczne ciasto.Ciasto odstawiamy na kwadrans

Lazania z mięsem i szpinakiem - poczuj włoski klimat! 13

8 lat temu
Dodaj

samodzielnie i wyrobić na przykład z dodatkiem wody – zaskoczy Cię soczystością.  Teraz szpinak – latem lepsze

Smażone ziemniaki z czosnkiem i czarnuszką 15

8 lat temu
Dodaj

Przygotowanie:Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. Odcedzamy.Najlepiej zaczekać, aż ostygną, wtedy nie będą przywierały