Opis:
Pączek  to wyrób cukierniczy w postaci ciasta drożdżowego uformowanego na kształt lekko spłaszczonej, mieszczącej się w dłoni kuli i usmażonego na głębokim tłuszczu. Tradycyjnie podaje się je w karnawale, a szczególnie w Tłusty Czwartek, kiedy to następuje zbiorowe szaleństwo w jedzeniu pączków.
Składniki:
1 jajko
2 żółtka
275 g mąki
35 g ...

Poczytaj

7 trików kosmetycznych, które poprawiają urodę

7 trików kosmetycznych, które poprawiają urodę


10 cennych wskazówek, jak zmniejszyć insulinooporność w celu zmniejszenia masy ciała

10 cennych wskazówek, jak zmniejszyć insulinooporność w celu zmniejszenia masy ciała


Co jest zdrowsze? Masło czy margaryna?

Odwieczny problem, masło czy margaryna? Dowiedz się teraz!


Osoby, które trafiły na ten wpis szukały : cukier cukru olej drożdże ciasta ciasto cieście ciast ciastka pączki

Czy podoba Ci się ten wpis? dodaj komentarz, podziel się swoją opinią