Jeśli tak jak ja kochacie zupy, to koniecznie spróbujcie mojej dzisiejszej propozycji. Pomysł na nią zrodził się nie tyle z oszczędności, co raczej z gotowania w stylu zero waste, gdyż nie znoszę marnowania żywności.
W lodówce miałam jedną cukinię, niecały pęczek zielonych szparagów, garść szpinaku, kilka rzodkiewek, oraz cebulę dymkę ze szczypiore...
Zupa krem z cukinii i szparagów z dodatkiem szpinaku, rzodkiewki i karmelizowanej cebuli dymki. kuchnia zero waste 2
Śledź
Poczytaj
Termoobieg w piekarniku – kiedy należy go używać, a kiedy tego nie robić?
Termoobieg w piekarniku – kiedy należy go używać, a kiedy tego nie robić?
Używasz kostek rosołowych? Lepiej przestań i wyrzuć je do śmieci!
Używasz kostek rosołowych? Lepiej przestań i wyrzuć je do śmieci!