Medaliony Z Kurczaka W Sosie Musztardowym
Pomysł na prosty obiad który nie zabierze nam wiele czasu i też niewiele kosztuje ;)
Składniki na 2 osoby:
- 1 duża pierś pokrojona w poprzek na plastry grubości 1,5 cm
- 1 mała cebulka lub 1/2 średniej
- 1/2 łyżki masła klarowanego lub chlust oleju
- 200 ml śmietanki 30 %
- 5 łyżeczek musztardy (używam musztardy sarepskiej)
- 1/2 łyżeczki suszonych warzywek bez soli
- sól, pieprz, czosnek suszony, kurkuma, natka pietruszki
1. Na tłuszczu przesmażmy cebulkę.
2. Pokrojoną pierś obsypujemy przyprawami a następnie obsypujemy z oby dwóch stron mąką.
3. Przekładamy ją do przesmażonej cebulki i rumienimy z obydwóch stron.
4. Śmietankę łączymy z musztarda i wlewamy do kurczaka.
5. Dodajemy suszone warzywa, sól, pieprz i natkę pietruszki i dusimy aż mięsko zmięknie a sos się zagęści.
6. Jeszcze przed podaniem możemy dodać świeżej natki pietruszki. Smacznego !
10 comments
Bardzo apetycznie się prezentuje to danie. Jeszcze w sosie musztardowym nie robiłam mięska, muszę się nad tym pochylić 🙂
OdpowiedzUsuńDziękuje Ci ślicznie :* Polecam Ci czasem dodać musztardy do sosu, super podkreśli smak mięska :)
Usuńjaki prosty i smaczny sosik!
OdpowiedzUsuńTak i szybciutko si,e go robi, a jak smakuje ^_^
UsuńSmakowita propozycja.
OdpowiedzUsuńDziękuje, jest to naprawdę szybki i dobry obiadek :)
UsuńUwielbiam takie dania, a sos wygląda przepysznie!
OdpowiedzUsuńDziękuje ^_^
UsuńPrzepis wydaje się prosty i szybki! Na pewno wypróbuję 😊 Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDziękuje i również pozdrawiam :)
UsuńDziękuję, że zajrzałeś na mojego bloga. Będzie mi miło jeśli pozostawisz po sobie komentarz.